“United States of Tara”, în premieră, la Pro Cinema

0
938

Un adolescent, o gospodină din anii ’50, un veteran al războiului din Vietnam, la care se adaugă un copil de 5 ani şi un psiholog nu reprezintă o familie, nici un grup de prieteni, ci formeză multiplele personalităţi ale Tarei Gregson, protagonista comediei “United States of Tara”, care va putea fi urmărită de telespectatorii Pro Cinema, din 27 iunie, de luni până joi de la ora 21:00.


Ideea show-ului îi aparţine lui Steven Spielberg, care este şi producătorul executiv al comediei şi a luat naştere în timpul unei conversaţii pe care acesta a avut-o cu soţia sa, Kate Capshaw, despre modurile în care oamenii îşi “compartimentează” viaţa.

 

Diablo Cody, câştigătoare a Oscarului pentru scenariul lui “Juno”, este creatoarea acestei comedii, care o are ca protagonistă pe Toni Collette (“Little Miss Sunshine”/ “Fiecare se crede normal” şi” The Sixth Sense”/”Al şaselea simţ”).

 

Un premiu Emmy, un Glob de Aur în 2010 şi o nominalizare la ceremonia de anul acesta a Globurilor de Aur, categoria “cea mai bună actriţă într-un rol principal” dintr-un serial tv au adus o recunoaştere a performanţelor lui Toni Collette în “United States of Tara”.

 

Tara Gregson, personajul interpretat de Collette, este soţie şi mamă a doi copii, diagnosticată cu sindromul personalităţilor multiple. Stresul are efecte devastatoare atât asupra ei, cât şi a familiei ei, prin ricoşeu, căci, în funcţie de situaţie, este actualizată una dintre multiplele ei faţete. Tara este susţinută moral de soţul ei Max (John Corbett), de fiica sa, Kate (Brie Larson) şi de Marshall (Keir Gilchrist), fiul ei.

 

“Când am scris pilotul pentru United States of Tara nu mă aşteptam să se transforme într-un serial”, spune Diablo Cody. În acea perioadă, tocmai fusese lansat Juno, iar lumea se aştepta ca cele două să fie cam acelaşi lucru, însă pentru mine, din punct de vedere creativ, Juno era o etapă depăşită. Însă, cum aşteptările erau în sensul ăsta, în primul sezon am fost destul de bulversată. Am reuşit să mă adun treptat, iar serialul a devenit din ce în ce mai puternic. Sunt mândră de lucrul ăsta.”, mai adaugă scenarista Diablo Cody.

Comentarii