Connect with us

ALL MEDIA

„Ascultă 5 minute de muzică clasică” în debutul proiectului aniversar „Radio România Muzical – 15”

Avatar

Published

on

Luna martie 2012 înseamnă pentru unicul post românesc de radio clasic, jazz & more, Radio România Muzical, sărbătorirea a 15 ani de la înfiinţare. Radio România Muzical a emis prima oară în 24 martie 1997.

Radio România Muzical a pregătit un proiect aniversar care se va derula în luna martie 2012, a debutat, chiar de  1 martie, cu o nouă ediţie a campaniei „Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Este a patra ediţie a acestei campanii care s-a derulat până în prezent în octombrie 2010, martie şi octombrie 2011.

Principiul acestei campanii este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spaţii neconvenţionale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este cât mai mare. După experienţa primelor ediţii, s-a putut constata interesul ridicat al publicului pentru această formă inedită de promovare a muzicii clasice, acea categorie de public care şi-ar dori să consume mai multă cultură, dar din varii motive, nu o poate face.

Practic, din 1 şi până în 31 martie va putea fi ascultată, zilnic, câte o lucrare celebră din repertoriul clasic, însoţită de un scurt anunţ referitor la proiect şi detalii despre lucrarea propusă spre audiţie. Partenerii proiectului sunt: două lanţuri naţionale de hipermarketuri, 3 mall-uri, un lanţ naţional de librării, un lanţ naţional de magazine de bricolaj, 6 muzee din Bucureşti şi din ţară şi va fi de asemenea reflectat pe LCD-urile din transportul public bucureştean.

De asemenea, zilnic (la orele 8 şi 18.30, de luni până vineri şi 9.45 şi 18.54, sâmbăta şi duminică) piesa zilei din campania „Ascultă 5 minute de muzică clasică” poate fi ascultată şi la Radio România Muzical. Pe parcursul lunii mai 2012, campania „Ascultă 5 minute de muzică clasică” va ajunge şi în şcolile din Bucureşti şi din ţară, alături de un concurs adresat copiilor, cu tema: „Ce-mi spune muzica clasică”.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute. „Ascultă cinci minute de muzică clasică” este un proiect Radio România Muzical, iniţiat şi dezvoltat de Cristina Comandaşu, redactorul şef adjunct al postului.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending