Connect with us

A-Z NEWS

1 februarie. Aniversare NICO, cântăreaţa împlineşte 45 de ani

Published

on

Reclame

Nicoleta Matei, cunoscută simplu ca Nico, s-a născut pe data de 1 februarie 1970,  în Ploiești.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulţi ani!”

Nico este o cântăreață română de muzică pop.

In 1990 a terminat Școala Populară de Artă din Ploiești și a devenit solista Teatrului Toma Caragiu din localitate, secția estradă.

A cântat peste hotare cu contract, in China si Japonia.

1996-1999 – Patru ediții la rând, a obținut premiul pentru cea mai bună solistă vocală la Festivalul Național al teatrelor de estradă de la Constanța.

A obținut premiul I pentru cea mai bună voce feminină la Festivalul „Ion Vasilescu” in 1998 si  premiul al II-lea la Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia pentru piesa „Și dacă viața mea” in 1999.

In perioada 1999-2002 avut o colaborare cu B.U.G. Mafia pentru albumul acestora, „CASA”, la piesa „Cine e cu noi” si a colaborat cu Morometzii pentru piesa „Tic Tac 123”.

Artista a ajuns în finala Selecției Naționale Eurovision cu piesa „The Only One”. Concursul Eurovision a reprezentat pentru Nico o miză importantă deoarece a participat și în anii următori – 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 – la acest concurs.

In 2003 a obținut premiul al II-lea la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Brașov. Tot în acest an a lansat primul disc intitulat „Gând pentru ei”, care cuprinde colaborări cu Cabron, Don Baxter și Puya (La Familia) dar și Laurențiu Matei, soțul interpretei.

in 2004, in Bulgaria, la Varna, a obținut marele premiu și alte 4 premii la Festivalul „Discovery Fest”. Tot în același an în Kazahstan, la Alma Ata, a obținut Marele Premiu și trofeul „Vocea Asiei” și locul al II-lea la Festivalul de la Mamaia, (secția creație, compozitor Andrei Tudor).

In 2007, Nico a trecut de preselecția națională pentru concursul Eurovision cu două piese, „Dulce amăruie” (compusă de Costi Ioniță) și „Love is all you need” (Laurențiu Matei). Prima s-a calificat în finală.

A câștigat dreptul de a reprezenta România la concursul Eurovision 2008, care a avut loc la Belgrad, Serbia, cu melodia „Pe-o margine de lume”, interpretată alături de Vlad Miriță. Clasându-se pe locul 7 în semifinală, piesa a ajuns în finala competiției, obținând 45 de puncte și locul 20 din 25 de țări participante.

Este căsătorită cu Laurenţiu Matei şi are o fiică, Alexandra. Nico și soțul ei au un studio propriu.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending