10 motive pentru care trebuie să oferi cărți de Crăciunul - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

10 motive pentru care trebuie să oferi cărți de Crăciunul

Published

on

Crăciunul este aproape și încă nu te-ai gândit la cadouri? Nu te panică, pe lângă faptul că încă ai timp să alegi, chiar dacă nu ai nicio idee, să știi că dacă oferi cuiva drag o carte faci alegerea corectă. 

Deja anul acesta, ca în fiecare an, în această perioada se poate respira atmosfera Crăciunului. Orașele se îmbracă cu lumini, decorațiuni, vitrine care strălucesc cu decorațiuni roșii, aurii și argintii. Că să nu mai vorbim de case care, ușor, ușor, încep să se îmbrace în straie de sărbătoare în timp ce bucătăriile răspândesc parfumul de portocale, cuișoare și scorțișoară.

Fără îndoială, Crăciunul este o perioadă în care magia ne învăluie complet: este timpul pentru cine și prânzuri în familie, filme și desene animate și cadourile de sub brad!

Da, cadourile: cadouri sub brad, cadouri oferite în ziua de Crăciun, cadouri păstrate cu răbdare zile întregi și cadouri desfăcute la distanță, cadouri care luminează ochii și aduc cu ele un zâmbet sincer și cadouri care nu dezamăgesc. Pe lângă acestea, mai există și cadouri care, în schimb, persistă în timp, iar acestea sunt cărțile. Așa că există cel puțin 10 motive excelente pentru a dărui cărți de Crăciun: haide să le aflăm împreună!

1 – O carte este ușor de împachetat

Da, pentru că chiar și împachetarea cadourilor joacă un rol important în testarea răbdării. Vrei să împachetezi o carte, care aproape întotdeauna are o formă dreptunghiulară frumoasă și să împachetezi, să zicem, o lumânare, o vază sau orice alt obiect cu o formă neregulată sau ce nu este suficient de rigidă? A împacheta cadouri într-o manieră profesionistă este o acțiune simplă doar pentru pentru câțiva, dar împachetarea fără efort a unei cărți este simplă pentru toată lumea!

2 – Cu o carte nu ai nevoie de felicitări

Cunoști felicitarea clasică pe care nu știi niciodată unde să o pui și, mai rău, nu știi ce să scrii pe ea pentru a face o urare de Crăciun? Ei bine, oferind o carte să știi că problema se rezolvă: folosește prima pagină goală pentru a-ți scrie dedicația însoțită de dată și poți fi sigur că biletul sau felicitarea nu va ajunge la gunoi. În plus, poți scrie o dedicație simplă, fără a fin nevoie să te complici prea tare în urări.

Advertisement

3 – O carte este un cadou de clasă fără a cheltui o avere

Făcând cadou o carte, oferi calitate, nu există nicio îndoială și, în același timp, nu trebuie să cheltuiești sume mari. Alege cărți precum cele de la https://librariadonaris.ro/ și te asigurăm că vei avea cheltuieli mici, randament maxim.

4 – O carte este un cadou care nu se demodează niciodată 

Dacă alegi să faci cadou o carte, nu ai bătăi de cap în a fi nevoit să alegi dimensiunea potrivită și, mai ales, cărțile nu se demodează niciodată. Te-ai gândit vreodată de ce clasicii se numesc clasici? Da, pentru că sunt bineveniți oricând și pentru oricine. Și, în plus, o carte, nu riscă să rămână undeva ascunsă în dressing. Poți fi sigur, cărțile cu coperta roșie vor fi mereu la modă!

5 – Nu sunt necesare baterii sau diverse accesorii și nu trebuie montate

Cartea este „gata de utilizare”: doar deschide-o și… începe să citești! Fără a te supăra pe faptul că bateriile nu sunt incluse în pachet, sau pentru accesorii suplimentare pe care va trebui să le cumperi singur, cheltuind poate o avere, sau broșuri de instrucțiuni despre cum să asamblezi cadoul…Nu-i așa că este mai simplu să oferi o carte cadou?

6 – O carte transmite un mesaj

Când faci cadou o carte, rareori este o alegere aleatorie. De obicei, de fapt, oferi o carte pe care ai citit-o deja și vrei să o împărtășești pentru frumusețea poveștii pe care o spune, pentru lecțiile pe care le-ai învățat din ea, pentru sfaturile și ideile pe care ți le-a dat și care ți-au schimbat viața în bine. Sau știi că acea carte este potrivită pentru o anumită persoană pe care o cunoști, poate pentru că o poate ajută să treacă printr-un moment dificil sau pentru că o poate inspiră, distra etc.

Advertisement

7 – A oferi o carte înseamnă a oferi o experiență

Cunoști expresia „călătorește cu imaginația”? Cartea este cea care îți oferă un astfel de privilegiu prin excelență: stând în camera ta poți explora ținuturi sălbatice sau orașe futuriste, poți călători în timp sau te poți scufundă în adâncurile sufletului uman. Nu este acesta un motiv întemeiat pentru a face cadou o carte?

8 – O carte îți permite să crezi amintiri

Tocmai pentru că a citi o carte este ca și cum vei trăi o experiență, odată ce ai terminat de citit o carte bună îți vei construi amintiri, la fel ca ceea ce trăiești în viața de zi cu zi. Și amintirile bune, știi, sunt bune pentru suflet!

9 – O carte nu este niciodată doar o carte

Este o lume întreagă! O carte este povestea pe care o spune, personajele ei, locurile pe care le descrie, timpul în care este plasată, deci mult mai mult decât un simplu obiect! De fiecare dată când te scufunzi în paginile sale abandonezi momentan realitatea pentru a te cufundă într-un alt microcosmos, stimulându-ți constant creierul și imaginația!

10 – O carte este pentru totdeauna

O carte rămâne în timp și, într-adevăr, capătă și mai multă valoare. Fiecare carte va fi o comoară de descoperit, iar peste ani, în paginile ei îngălbenite, vor fi depozite de mesaje atemporale. O carte este un diamant pentru minte și suflet!

Advertisement

Ce zici, am reușit să te convingem să oferi o carte cadou de Crăciun? 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending