Connect with us

A-Z NEWS

10 octombrie. Aniversare VALERIU DOGARU, actorul împlinește 76 de ani

Published

on

Actorul si regizorul Valeriu Dogaru s-a nascut in comuna Cobia de Jos, judetul Damboviţa, la 10 octombrie 1938.

RADAR DE MEDIA ii ureaza „La multi ani!”

A absolvit I.A.T.C. Bucuresti in anul 1963 si a fost repartizat la Teatrul de Stat din Barlad. Aici a debutat cu rolul lui Rică Venturiano din „O noapte furtunoasă“.

Din 1964 este actor al Teatrului National Marin Sorescu din Craiova. A debutat pe scena acestui teatru cu rolul lui Gabriel din spectacolul Seful sectorului suflete de Alexandru Mirodan. Au urmat zeci de alte piese ca: Othello de W.Shakespeare, Aurul frumoasei curtezane de M. Drzič, Pantofiorul de aur de Emil Liţu, Sfântul Mitică Blajinu de Aurel Baranga, Femeia îndărătnică de W.Shakespeare, Tartuffe de Moličre, Cocosul negru de Victor Eftimiu, Este vinovată Corina? de Laurenţiu Fulga, Doamna nevăzută de Calderon de la Barca, Opinia publică de Aurel Baranga, Apus de soare de B. Stefănescu-Delavrancea, Regele Lear de W.Shakespeare, Zodia Taurului de Mihnea Gheorghiu, Capcana de Agatha Christie, Sânziana si Pepelea de V.Alecsandri, Nevestele vesele din Windsor de W.Shakespeare, Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, Vlaicu Vodă de Al. Davila, Mitică Popescu de Camil Petrescu, Patima rosie de Mihail Sorbul, Referendum popular de Gianfranco Vené si R.Pallavicini, Macbeth de W. Shakespeare, Patetica ’77 de Mihnea Gheorghiu, Gaiţele de Al.Kiriţescu, Cine se teme de crocodil? de Alecu Popovici, O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale, Fulgi de nea si diamante de Flavia Buref si Camelia Dăscălescu, Pygmalion de G.B.Shaw, Titus Andronicus de W. Shakespeare, Revizorul de N.V.Gogol, Avarul de Moličre, Povestea bunelor intenţii de John Elsom,etc.

In 1980 a jucat in lung metrajul Reteaua S, in regia lui Virgil Calotescu, alaturi de Radu Beligan si Gheorghe Dinica, apoi alaturi de Adrian Pintea in Vulcanul stins, Secretul Mariei.

A regizat spectacole ca Noaptea tăcerii, noaptea singurătăţii, dramatizare după R. Anderson in anul 1988, Paracliserul de Marin Sorescu.

Sursa foto si articol

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending