A-Z NEWS
SIMPLU 10 sfaturi pentru un ten perfect
Cand vine vorba de ingrijirea tenului, orice femeie stie ca acesta este greu de pastrat luminos si fara imperfectiuni. In cele ce urmeaza v-am rezumat cele mai importante sfaturi de frumusete pentru o ingrijire corecta a tenului, conform Baby Unica.
1. Nu exagera cu folosirea produselor de ingrijire
Un ten stralucitor, mai putine riduri, o protectie mai buna? Da, ni le dorim pe toate si cu o oferta asa de bogata de cosmetice in magazine devine chiar tentant sa le incercam pe toate odata. In realitate insa, multe dintre aceste produse contin ingrediente care, prin combinare, pot sensibiliza pielea si pot produce reactii alergice.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca atatea creme nu vor mai lasa pielea sa respire! Cu alte cuvinte, epiderma se incarca cu prea multe produse, iar acestea, in lipsa unei demachieri si curatari foarte atente a pielii, duc la blocarea porilor si aparitia punctelor negre.
In acest caz, ce ar trebui sa facem? Ei bine, trebuie sa mentinem rutina de ingrijire cat mai simpla. Astfel, te sfatuim sa folosesti un produs care sa contina mai multe ingrediente active (antioxidanti, vitamina A, E, C sau retinol) si sa alegi creme ori serumuri cu actiuni multiple, de protectie, cu efect antirid si de lifting.
2. Exfoliaza periodic pielea
Pielea se (auto)regenereaza tot timpul, asa ca, desi te demachiezi de doua ori pe zi, este important sa-ti exfoliezi pielea, ca sa scapi de celulele moarte si de impuritati.
La varsta de 20-25 de ani ai nevoie de o singura exfoliere pe saptamana, deoarece pielea se reinnoieste si se reface mult mai usor. Dar pe masura ce imbatranesti, vestile proaste nu se opresc la riduri. Celulele se reinnoiesc mai greu si este nevoie de ajutor din exterior ca sa redai tenului aspectul stralucitor si sa con-vingi celulele noi din epiderma sa ajunga la suprafata pielii.
Dupa varsta de 25 de ani sunt necesare doua exfolieri pe saptamana, iar dupa 40, chiar si trei, pentru a ajuta tenul sa arate bine.
Exista multe tipuri de produse exfoliante pe piata, cu diverse extracte de plante, uleiuri esentiale sau ingrediente noi.
Astfel, poti alege dintr-o gama variata, care include exfolianti cu microparticule usor abrazive, care se maseaza pe piele, sau dintre cele cu AHA si acizi din fructe, care dizolva celulele moarte.
3. Curatarea perfecta inseamna o dubla demachiere In majoritate, femeile aloca circa 20 de secunde pentru demachiere – evident ca acestea nu sunt de ajuns pentru o curatare buna a tenului. Un servetel demachiant aplicat pe fuga nu asigura nicidecum o demachiere perfecta.
Servetelele demachiante sunt ideale in calatorii, atunci cand sunt folosite ocazional. Insa nu oricum, ci cu o conditie: sa iti limpezesti pielea dupa acest tip de demachiere, pentru ca cele mai multe servetele demachiante contin alcool, care usuca pielea.
Ultimele cercetari din domeniul cosmetologiei arata ca o demachiere perfecta a pielii presupune o curatare dubla – atat dimineata, cat si seara -, cu doua produse: mai intai cu un ulei demachiant, solubil in apa, apoi cu o spuma sau un lapte demachiant.
4. Sapunurile obisnuite sunt agresive cu pielea
Stiai ca sapunul pe care il folosesti poate avea un pH similar cu cel al detergentilor? Asta poate explica uscarea excesiva a pielii tale, senzatia de “strangere” si disconfortul pe care le simti atunci cand iti speli fata cu un astfel de sapun.
Problema este ca aceste produse sunt atat de alcaline, incat pot distruge filmul protector de grasimi naturale de la suprafata pielii. In acest fel, apare senzatia de uscaciune, de piele care “strange”, chiar si de iritare. Iar ca sa compenseze lipsa grasimilor naturale, dupa ce s-a distrus bariera protectoare a pielii, glandele sebacee produc si mai multe grasimi naturale, ceea ce favorizeaza un dezechilibru si duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre.
Nivelul PH-ului pielii este de 4,5-5,5, in timp ce sapunurile, fiind foarte alcaline, pot avea pH-ul 9-10. Concluzia: cauta produse care au un pH potrivit pielii tale sau care au inscriptionat soap-free pe eticheta.
Dar cel mai indicat este sa nu cumperi produse pe a caror lista de ingrediente figureaza si sodiul. Exista pe piata sapunuri care contin uleiuri esentiale ori ingrediente hidratante – pe acestea ti le recomandam!
5. Esential: nu uita sa folosesti o crema pentru ochi
Zona din jurul si de dedesubtul ochilor este mult mai sensibila, ea neavand sustinerea data de oase, grasime sau muschi. Asa se face ca, persoanele trecute de varsta de 20 de ani ar trebui sa foloseasca o crema de ochi. Aceasta va preveni uscarea pielii din jurul ochilor, precum si formarea de riduri sau linii fine.
Nu aplica o crema hidratanta pentru fata in jurul ochilor! Avand o consistenta mult prea mare, aceasta va face ca ochii sa para umflati. Alege produsele special concepute pentru ochi. Nu exagera nici cu aplicarea cremei de ochi: aplica putina (o cantitate cam cat o boaba de orez pentru fiecare ochi) si tamponeaza usor cu degetul inelar, ca sa intre in piele.
Aplica crema de ochi incepand de la zona arcadei, continua cu scobitura ochiului, apoi pe zona de sub ochi, dar evita canalul lacrimal.
6. Cremele antirid nu pot face miracole instantaneu
Ti-ai golit cartea de credit ca sa cumperi cel mai performant serum antirid? Il folosesti de cateva zile si iti pui, firesc, intrebarea: “Oare cat trebuie sa astept pana isi face efectul?”.
Ei bine, aceasta perioada difera de la un produs la altul. Rezultatele sunt vizibile imediat, daca produsul contine ingrediente ce acopera si umplu liniile fine. Daca insa e vorba de produse cu ingrediente pentru redarea stralucirii si aspectului tanar al pielii, va dura mai mult pana cand efectele sunt vizibile. De obicei, trebuie sa astepti cam 28 de zile pana sa observi o imbunatatire a aspectului pielii tale…
Nu uita: cand vine vorba de aplicare, “putin” este cuvantul de baza! Daca folosesti o cutie intreaga de crema pe fata, nu vei obtine mai rapid rezultatul dorit. La o aplicare, pentru fata si gat ai nevoie de o cantitate de crema echivalenta cu un banut de un leu.
Intinde crema din loc in loc pe frunte, obraji si gat, iar apoi maseaza bine; nu-ti incarca tenul, pentru ca pielea va deveni grasa. Inainte de aplicarea cremei ori a serumului antirid, pielea trebuie sa fie perfect curata – asadar, ai grija sa folosesti corect produsele demachiante.
Altfel, crema nu va putea fi absorbita in piele, iar ingredientele active nu isi vor face efectul.
7. Si iarna ai nevoie de protectie solara
Chiar si atunci cand afara e mohorat si frig, pielea va suferi din cauza nocivitatii razelor UV: iti vor aparea riduri si pete. De aceea, ai nevoie de produse cu factor de protectie solara tot timpul anului, nu doar vara.
Factorul de protectie solara depinde intru totul de grosimea stratului de crema aplicat si de frecventa aplicarii. De obicei, cremele de fata cu factor de protectie nu sunt la fel de eficiente precum cele din gamele solare – decat daca le aplici intr-un strat foarte gros.
Daca vrei ca pielea ta sa fie bine protejata si iarna, alege o crema dintr-o gama solara, special conceputa pentru fata. Dupa ce ai ales crema, asigura-te ca are inscriptionat SPF-ul pe eticheta.
8. Cum poti sa previi aparitia cosurilor
Este doar un mit faptul ca alimentele grase duc la aparitia cosurilor. Cele care apar in fiecare luna sunt rezultat al schimbarilor hormonale din timpul ovulatiei, ceea ce inseamna ca glandele sebacee sunt mult mai active in aceasta perioada.
Daca ai probleme cu tenul si iti apar frecvent cosuri, atunci trebuie sa stii ca cea mai importanta operatiune pentru tine este demachierea. Curatarea tenului trebuie sa fie bine facuta, pentru ca astfel previi raspandirea germenilor si, implicit, a cosurilor.
Ai grija insa sa folosesti un demachiant delicat, nu rezolvi nimic daca iti chinuiesti pielea cu produse care degreseaza excesiv – cel mult vei avea tenul mai iritat si mai inflamat. Deseori se intampla sa apara cosuri in acelasi loc, iar explicatia e simpla. In timp ce stai la televizor sau vorbesti la telefon, se poate intampla sa atingi inconstient zona cu pricina si astfel sa o reinfectezi mereu.
Cand simti ca iti apare un cos, aplica putin ulei de ceai verde, ca sa previi infectarea zonei. Acumularea de toxine in organism poate fi o problema pentru piele. Ca sa previi acest lucru, fa o cu- ra de vitamine (mananca cinci portii de fructe si legume pe zi) si bea multa apa. Te vor ajuta sa scapi de toxinele din organism si sa faci ca pielea sa arate mai frumoasa si mai sanatoasa.
9. Dai un ban, dar merita!
Exista creme, in special dintre cele antirid, cu efecte ultraperformante care pot ajunge la preturi de-a dreptul exorbitante, de ordinul sutelor de lei noi. Cum, uneori, in acel pret sunt incluse marketingul si ambalajul, se pune intrebarea daca merita ori nu sa dai banii pe o asemenea crema?
Raspunsul nostru este da, credem ca merita! Cea mai ieftina crema hidratanta, fiind un produs de baza pentru ingrijire, face exact atat cat promite, adica hidrateaza tenul. Dar cu cat platesti mai mult, cu atat mai multe beneficii iti vor aduce ingredientele respective, ultraperformante.
De asemenea, pretul mare al unor creme este justificat si de costurile foarte ridicate ale cercetarilor in domeniu si testarilor de laborator, pentru ca producatorii sa aiba certitudinea ca vor lansa pe piata produse realmente superioare, cu efecte spectaculoase.
10. O dieta echilibrata pastreaza tineretea tenului
Nu numai ca ciocolata si alimentele grase sau cele congelate aduc siluetei tale kilograme in plus, dar tot ele iti priveaza organismul de substantele nutritive de baza. Iar lipsa elementelor nutritive din alimentatie se reflecta in primul rand asupra tenului, care arata obosit si este lipsit de stralucire.
Pentru un aspect tanar al pielii, este recomandat sa ai o dieta echilibrata, bogata in alimente ce contin proteine si antioxidanti, cum ar fi pestele, fructele si legumele proaspete – plus multa apa, care va ajuta la eliminarea toxinelor. Proteinele sunt elemente de baza, indispensabile vietii. Cand rezerva de proteine se epuizeaza, atunci si aspectul tenului tau este afectat.
Pe langa rolul de eliminare a toxinelor, cei doi litri de apa consumati zilnic duc la un mai bun metabolism si la o hidratare mai buna a pielii.
Iar o piele hidratata – este lucru stiut! – se rideaza mult mai greu.
- Reality Show5 zile ago
PRO TV în război cu KANAL D! Cele două posturi de top luptă pentru supremație! Survivor All Stars în duel cu noul show fenomen de la KANAL D! Ce va alege publicul
- Program TV2 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 24 – 30 noiembrie 2023
- AUDIENȚE TV6 zile ago
America Express, lider de audiență. Romică și Cătălin Țociu, salvați aseară de soarele verde de la eliminare
- Program TVo săptămână ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 1 – 7 Decembrie 2023
- Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 27 Noiembrie – 03 Decembrie 2023
- ENTERTAINMENT3 săptămâni ago
Fiul unui cunoscut om de afaceri la un pas de tragedie! Salvat de un medic roman, dupa ce fusese diagnosticat gresit in Turcia!
- Emisiuni2 săptămâni ago
Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
- Analize Audiente TV6 zile ago
PRO TV a fost lider incontestabil de audiență!
- Program TV2 săptămâni ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2023
- Program TV2 săptămâni ago
Programul Kanal D pentru săptămâna 27 Noiembrie – 03 Decembrie 2023
- Timp Liber4 zile ago
Micuța ploieșteancă Theoris Darya luptă, de 11 luni, să învingă cancerul. Fetița are nevoie de transplant.
- Concerte2 săptămâni ago
Maria Clara va asteapta la Concert Magic Christmas
- Program TV5 zile ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 04 – 10 Decembrie 2023
- Program TVo săptămână ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 1 – 7 decembrie 2023
- Reality Showo săptămână ago
KANAL D pregăteşte cel mai inedit reality de aventură! Miza este uriaşă 1.000.000 de lei! Lovitură fatală pentru PRO TV! Celebrul post va „spulbera” concurența cu cel mai mare experiment social televizat din istoria televiziunii!
- Analize Audiente TV3 săptămâni ago
Clanul a fost, aseară, lider de audiență! Peste 1.2 milioane de telespectatori au urmărit serialul