Connect with us

UTILE

10 sfaturi utile și practice pentru siguranța copilului în mașină

Published

on

Sursă imagine bebelorelli.ro
Reclame

Siguranța celor mici ocupă locul cel mai important pentru părinți, de aceea trebuie luate în considerare aspectele principale care vă ajută să mențineți copiii în deplină securitate ori de câte ori călătoriți cu mașina.

Siguranța celor mici ocupă locul cel mai important pentru părinți, de aceea trebuie luate în considerare aspectele principale care vă ajută să mențineți copiii în deplină securitate ori de câte ori călătoriți cu mașina.

Scaunul auto este obligatoriu, practic și deosebit de util

Fie că ieșiți pur și simplu la plimbare prin oraș, fie că plecați în vacanță și aveți de parcurs un drum lung este foarte important să utilizați scaunul autor în mod corespunzător. Acesta trebuie folosit până când cei mici ajung la greutatea de 25 de kilograme și reprezintă o obligativitate din punct de vedere legal.

Studiile [sursă] subliniază faptul că 40% din accidentele auto în care sunt implicați și copii se petrec de regulă în apropierea casei, deoarece nu se ține cont de respectarea legii și se consideră că nu se poate întâmpla nimic rău dacă se parcurg distanțe scurte de drum. Statisticile arată întocmai contrariul, de aceea este necesar să puneți copiii în scaunul auto de fiecare dată când plecați cu mașina.

 1. Asigurați-vă că scaunul auto este ales în funcție de greutatea și înălțimea copilului. Există tipuri diferite de scaune auto pentru copii – vezi ghidul celor de la Lorelli:
 • grupa 0 de la naștere până la 10 kg care are o înclinare optimă de 180 grade, având în vedere că nou născuții trebuie să stea perfect întinși
 • grupa 0+ de la 0 la 13 kg care se instalează în sensul invers de mers al autovehiculului, reducând la maxim orice efect negativ asupra gâtului copilului, în caz de accident
 • grupa 1 de vârstă de la 9 la 18 kg, care reprezintă un real confort și pot fi poziționate în direcția de mers a autovehiculului.

Poziționarea, montarea și utilizarea scaunului auto – puncte cheie pentru asigurarea protecției copilului

De menționat faptul că simpla poziționare a copilului într-un astfel de cărucior nu este suficientă, ci pentru un plus de protecție și siguranță acesta trebuie prins în centurile autovehicului.

 1. Asigurați-vă întotdeauna că scaunul auto este instalat în mod corect, respectând cu precizie instrucțiunile de utilizare.
 2. Dacă mașina are airbag-uri laterale, acestea trebuie dezactivate, deoarece dacă rămân activate în caz de accident pot avea un impact grav asupra copilului, fiind extrem de periculoase.
 3. Nu lăsați niciodată copilul singur, nesupravegheat în autovehicul. Dacă trebuie să coborâți 5 minute din mașină, luați-l întotdeauna cu dumneavoastră pentru că nu știți niciodată ce se poate întâmpla.
 4. Dacă faceți o lungă călătorie, nu trebuie să slăbiți centurile scaunului auto, nici măcar pentru câteva minute și nu lăsați copilul să se ridice din scaunul auto, pentru niciun motiv.
 5. Montarea scaunului auto se face de preferat în centrul banchetei. Unele scaune sunt prevăzute cu un spătar reglabil, oferind o poziție confortabilă capului copilului atunci când vrea să doarmă. În caz că unele nu au acest spătar, se pot folosi reductoare speciale ce pot fi plasate în zona gâtului, conferind un plus de siguranță în condițiile producerii unui accident.
 6. Din motive de siguranță, evitați să hrăniți copilul în timp ce mașina se deplasează, în special dacă mănâncă acadele sau înghețată pe băț ceea ce reprezintă un real pericol pentru cei mici.
 7. Nu lăsați orice jucării sau obiecte la îndemâna copilului doar pentru a-l ține ocupat în timpul deplasărilor cu mașina. Acestea pot deveni extrem de periculoase, de aceea se recomandă numai utilizarea jucăriilor confecționate din materiale moi.
 8. Nu așezați lângă scaunul copilului bagaje sau alte obiecte care l-ar putea accidenta, la o mișcare mai bruscă a mașinii.
 9. Dacă mașina a fost parcată la soare pentru o perioadă îndelungată de timp, verificați dacă scaunul auto nu este prea încins înainte de a poziționa copilul în el.

 

Siguranța copiilor în timpul călătoriilor cu mașina este esențială și trebuie să fie o prioritate pentru părinți. Scaunele auto sunt obligatorii și trebuie alese și utilizate corect în funcție de vârsta și greutatea copilului. Respectarea regulilor de instalare, poziționare și utilizare a scaunului auto, precum și a altor măsuri de precauție, va contribui la protejarea celor mici în caz de accident și la creșterea siguranței lor în timpul călătoriilor cu mașina. Fiți mereu conștienți de riscuri și asigurați-vă că toate aspectele siguranței sunt respectate pentru a menține copiii în deplină securitate pe drum.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ADVERTORIALE3 zile ago

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

EVENTS2 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Program TV4 săptămâni ago

Programul Pro TV pentru saptamana 27 mai – 02 iunie 2024

Reality Show3 săptămâni ago

El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro potrivit cotelor caselor de pariuri din România

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

TikTok3 săptămâni ago

Răzvan, profesorul fenomen care a adus geografia pe Tik-Tok

Digital4 săptămâni ago

Luna aceasta, vezi pe VOYO finalele UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, serialele Montecristo, The Fall si filmul Babardeala cu bucluc

Reality Show4 săptămâni ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

Podcast4 săptămâni ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

TV Divertisment Show4 săptămâni ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending