12 melodii pentru Eurovision! Ei concureaza pentru a reprezenta Romania la Stockholm!

0
1479

Selectia Nationala Eurovision 2016 este in toi. 12 melodii vor concura pe 4 martie, la Baia Mare, in Semifinala Selectiei Nationale Eurovision 2016. Din acestea, doar 6 vor accede in marea Finala de pe 6 martie.

Iata cele 12 melodii:

1. Florena – Behind the shadows:
Despre Florena nu stim foarte multe, in afara de faptul ca are doar 16 ani si este din Oradea. Insa, ce ne atrage atentia asupra acestei piese este numele compozitorilor- Gabriel Huiban si Laurentiu Duta – ambii responsabili pentru peste 50 % din hiturile lansate in ultimii 16 ani pe piata muzicala din Romania.

2. Jukebox – Come on everybody:
Fosta trupa a emisiunii “Cronica Carcotasilor” propune ceva indraznet pentru Eurovision, o melodie populara cantata in romana si engleza si dusa usor in ideea de satira.

3. Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m coming home:
Ceva fresh din partea Global Records. Vanotek a fost pe toate posturile de radio vara trecuta cu piesa “My heart is gone”. Piesa este compusa de Vanotek, impreuna Ionut Catana, Alex Cotoi (Fonogram), Sorin Senciuc (Crush) si Adriana Rusu, iar textul este scris de Anastasia Sandu.

4. Irina Popa – Lasa-ma, eu te las:
Irina si-a mai incercat norocul la Eurovision si in 2009, nereusind insa sa treaca de Semifinala cu piesa “I feel your presence”. Piesa castigatoarei Festivalului Mamaia 2008 este compusa de ea, impreuna cu George Lazar, Alexandru Tudor si Eduard Taras.

5. Dream Walkers – Let it shine:
Cristian Faur, compozitorul pieselor “Let me try” (locul 3 pentru Romania la Eurovision 2005) si “It’s my life” (locul 13 pentru Romania la Eurovision 2013) isi incearca norocul anul acesta cu trupa Dream Walkers formata din Teodor Manciulea (Vocea Romaniei), Cristian Prajescu (concurent in Finala Selectiei Nationale Eurovision 2013), Emilian Nechifor si Gabriel Cindea.

6. Ovidiu Anton – Moment of silence:
Pentru a cincea participare in Selectia Nationala Eurovision, “veteranul” Ovidiu Anton propune o piesa in stilul rock pur si compusa chiar de el.

7. Andra Olteanu – Nai Nai:
Andra este din Constanta si vine de la Compania de Artisti a Danei Dorian, iar “Nai Nai” este compusa de Andra Olteanu si Sever Selim.

8. Mihai Bajinaru – Never too late:
Andrei Tudor (compozitorul piesei care i-a adus locul 20 Romaniei la Eurovision 2008) si veteranul Cristi Faur au lucrat impreuna la piesa “Never too late” pentru Mihai Bajinaru (Vocea Romaniei).

9. Mihai – Paradisio:
La fix 10 ani dupa rasunatorul loc 4 obtinut la Atena, Mihai Traistariu revine la Eurovision cu “Paradisio” compusa impreuna cu Robby G. si Dumi Padure.

10. Xandra – Superhuman:
La doar 20 de ani, ocupanta locului 1 la sectiunea interpretare a Festivalului Mamaia 2012, vine la Eurovision cu piesa “Superhuman”, produsa de suedezul Jonas Gladnikoff (compozitorul pieseui ce a reprezentat Irlanda la Eurovision 2016) și britanicul William Taylor.

11. Doru Todorut feat. Irina Baiant – The Voice:
Gasca nebuna de la Matinissimo formata din Doru Todorut (Deepcentral) si Irina Baiant (soprana din Fantoma de la Opera) vin la Eurovision cu piesa “The Voice”, compusa chiar de ei.

12. Gasca de Acasa – Tu esti povestea:
Piesa cu care Gasca de Acasa intra in concurs, “Tu esti povestea”, este compusa de Calin Ionce, Pefi Pop si Glad Berindei.

Comentarii