Connect with us

ALL MEDIA

13 ianuarie. Omul Zilei Radar de Media: Ion Caramitru, actorul care il omagiaza pe marele Mihai Eminescu, direct la Paris

Published

on

Este un actor neîntrecut în a spune versuri de Eminescu. Versuri ştiute de lume dar şi versuri din manuscrisele poetului cunoscute poate doar de specialişti. A dus poezia lui Eminescu pe toate meleagurile româneşti şi pe meridianele lumii. De aceea Radar de Media il numeste Omul Zilei.

A făcut tot ce a putut, şi ca actor, şi ca animator al UNITER, şi ca ministru al Culturii, şi ca român, ca stihul eminescian să ajungă la creierul şi sufletul oricărui om, ca această operă să dăinuie, să fie păstrată atât prin mijloace clasice, pe hârtie, cât şi prin mijloace digitalizate.

Spectacolele şi recitalurile create de-a lungul anilor de Ion Caramitru pe poezia lui Eminescu este o componentă importantă din creaţia artistică atât de complexă a acestui actor şi regizor. El a avut programat (împreună cu clarinetistul Aurelian Octav-Popa), duminică, 12 ianuarie, la Sala Bizantină a Palatului de Béhague din capitala Franţei, un recital extraordinar de poezie şi muzică “Mihai Eminescu. Geniu pustiu”, organizat de ICR Paris şi prilejuit de împlinirea la 15 ianuarie a 164 de ani de la naşterea poetului, scrie Jurnalul National.

Iată motivaţia de a-l avea pe Ion Caramitru la rubrica “Omul Zilei” Radar de Media.

 

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

 

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending