Connect with us

ALL MEDIA

13 iulie. Aniversare PETRE MORARU, actorul împlinește 72 de ani

Published

on

Actorul Petre Moraru s-a născut la 13 iulie 1942, la Cluj.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani”!

A debutat pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare, apoi s-a mutat la Teatrul National din Cluj. A jucat aici in spectacole ca Clavigo de Johann Wolfgang Goethe, Zodia Taurului de Mihnea Gheorghiu, A douăsprezecea noapte de William Shakespeare si in 1975 a venit in Bucuresti.

De atunci a jucat pe scena Teatrului Mic, interpretand zeci de roluri, printre care Paska din Vara trecută la Ciulimsk de Alexandr Vampilov, Costache- Două ore de pace de D.R.Popescu, Doctor Negrin- Cititorul de contor de Paul Everac, Comisionarul- Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux, Alfredo Cantavalle- Să îmbrăcăm pe cei goi de Luigi Pirandello, Frânculescu- Ca frunza dudului din rai de D.

Radu Popescu, Serviescu-Mania posturilor de Vasile Alecsandri, Baronul Urriville- Doamna cu camelii de Alexandre Dumas, Iunius Brutus- Coriolan de William Shakespeare, Saducheu- Minunea Învierii Lui de Pătruţ Piciu Procopiu, Comisarul- Fazanul de Georges Feydeau, Primarul- Dansul soldatului Musgrave de John Arden, Contele- Domnişoara Julie de August Strindberg, Dogele Veneţiei- Neguţătorul din Veneţia de William Shakespeare, Generalul sovietic, Mircea cel Bătrân – O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu de Th. Denis Dinulescu, Vili – Colonia îngerilor de Ştefan Caraman, Sebastian – Furtuna de William Shakespeare, Doctorul Crane – Doamna noastră din Pascagoula de Tennesse Williams, in Cronica unui rasarit de soare avortat de Matei Visniec, Băieţii De Aur de Neil Simon, etc.

Debutul in cinematografie a avut loc in 1985, cu filmul Secretul lui Nemesis, regizat de Geo Saizescu. In 1993 juca in Oglinda, regia Sergiu Nicolaescu, apoi in Jurnal de vampir (1997), productia SUA Johnny Mysto: Boy Wizard (1997), Oraşul in miniatura (1998), Clockmaker (1998), Phantom Town (1999), Triunghiul Mortii (1999), The Elite (2001), Amen (2002), Une place parmi les vivants (2003), Trei Fraţi de Belea (2006), Carol I (2009), Rondul de Dimineaţa (2010), etc.

A jucat si in seriale de televiziune ca Detectiv fara voie (2001), Vine politia! (2009), Efect 30 (2009).

Petre Moraru este căsătorit cu Mihaela Ceausescu-Moraru, nepoata lui Nicolae Ceausescu si are împreuna cu ea o fiică.

sursa articol: famouswhy.ro

sursa foto: cugetliber.ro

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending