Connect with us

ALL MEDIA

13 noiembrie. Aniversare GERARD BUTLER, actorul împlinește 45 de ani

Published

on

Gerard James Butler s-a născut pe 13 noiembrie 1969.

Născut în Scoţia, Butler şi-a făcut debutul pe scenă la vârsta de 12 ani, în musicalul “Oliver”, la celebrul Kings Theatre din Glasgow. În tinereţe, visurile lui au fost deturnate temporar de la actorie, şi a studiat Dreptul timp de şapte ani înainte să se întoarcă pe scenă, la Londra.

În 1996, a primit un rol în producţia de succes Trainspotting/ (Trainspotting – Din viaţă scapă cine poate). Mai târziu a jucat pe scena londoneză în piese precum Snatch şi punerea în scenă de către Donmar Warehouse a piesei lui Tennessee Williams Suddenly Last Summer, alături de Rachel Weisz.

Butler s-a impus ca actor consacrat în rolul curajosului rege Leonidas din blockbusterul lui Zack Snyder 300. Filmul a dărâmat recordurile de box-office în weekendul de deschidere, cu încasări de peste 450 de milioane de dolari în toată lumea.

În 2009 Butler joacă în comedia romantică a lui Robert Luketic The Ugly Truth/ (Adevărul gol-goluţ), alături de Katherine Heigl. În 2010 Butler şi-a împrumutat vocea în animaţia produsă de Dreamworks How to Train Your Dragon.

Pe lângă actorie, Butler şi-a lansat compania de producţie, Evil Twins, împreună cu managerul lui, Alan Siegel, în martie 2008. Primul film pe care îl vor produce va fi thrillerul psihologic intitulat Law Abiding Citizen, împreună cu The Film Department şi Overture Films.

Butler a jucat în filmul lui Guy Ritchie Rocknrolla, alături de Thandie Newton şi de Jeremy Piven.

Deşi el este mai bine-cunoscut pentru filmele de acţiune, Butler e un actor versatil, putând interpreta roluri aparţinând tuturor genurilor de film. În martie 2008, Butler a fost văzut în filmul de aventură pentru copii: Nim’s Island/(Insula lui Nim), alături de Jodie Foster şi de Abigail Breslin. În decembrie 2007, Butler a jucat în drama romantică P.S. I Love You/ (P.S. te iubesc) cu Hilary Swank.

A mai jucat în versiunea lui Andrew Lloyd Webber a The Phantom of the Oper/ (Fantoma de la Operă). A fost extrem de apreciat de critici pentru interpretarea alături de Emily Mortimer în filmul independent Dear Frankie, care a fost ecranizat la Festivalul de Film de la Cannes. Butler a mai jucat în Beowulf & Grendel, The Game of Their Lives/ (Meciul vieţii), Timeline/ (Prizonierii timpului), Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life/ (Lara Croft Tomb Raider: Leagănul vieţii) şi Reign of Fire/ (Regatul de foc).

În 1997 Butler şi-a făcut debutul în lungmetraje în drama lui John Madden Her Majesty, Mrs. Brown, alături de Judi Dench. În filmografia lui sunt incluse rolurile de la începutul carierei, în Fast Food, One More Kiss, Harrison’s Flowers/ (Destine în război) şi adaptarea pentru marele ecran din 1999 a piesei lui Cehov The Cherry Orchid/ (Livada cu vişini)

Filme pe care le vom vedea in 2015, respecitv 2016:
Geostorm (2016)
Gods of Egypt (2016) – Seth
London Has Fallen (2015) – Mike Banning

Sursa articol

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending