13 octombrie. Aniversare CĂTĂLIN PARASCHIV, actorul împlinește 36 de ani
Connect with us

ALL MEDIA

13 octombrie. Aniversare CĂTĂLIN PARASCHIV, actorul împlinește 36 de ani

Published

on

Actorul Cătălin Paraschiv s-a născut la 13 octombrie 1978, in Botoşani.

RADAR DE MEDIA îi urează “La mulți ani!”

A absolvit Colegiul Naţional A.T Laurian din oraşul natal si Universitatea Naţionala de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale din Bucureşti, secţia Actorie, in anul 2004, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. In perioada studiilor a jucat pe scenele bucureştene in Război şi pace după Lev Tolstoi, la Teatrul Nottara, spectacolul muzical Pietonul şi Furia după Eugen Ionescu, la Theatrum Mundi.

După absolvire a revenit la Botoşani si a jucat pe scena Teatrului Mihai Eminescu in spectacole ca Ţara lui Gufi de Matei Vişniec, Hamlet de W. Shakespeare. A colaborat la proiectul Amadeus al acestui teatru si a îndrumat elevii Liceului de Arta Stefan Luchian in realizarea spectacolul ui Sanziana si Pepelea, adaptare dupa Vasile Alecsandri. In anul 2010 a jucat in spectacolul Revizorul de Gogol, organizat de Şcoala de Teatru Q-Feel.

A debutat in film cu rolul lui Dorsey din producţia Tv Cerberus (2005), urmata de Întoarcerea morţilor vii: Rave la Grave, Pumpkinhead: Ashes to Ashes, serialul Tv La urgenţa, in care a jucat rolul medicului Iulian Staicu, California Dreamin ‘, a interpretat personajul Aurel din filmul Legiunea straina- regia Mircea Daneliuc, Vlad din Strigoi- regia Faye Jackson, Return of the Living Dead – Necropolis (regia Ellory Alkayem), a avut rolul lui Burke din filmul Second in comand (regia Simon Fellows), pana la filmul Casa de sticlă din 2010.

A fost distribuit si in câteva scurt metraje regizate de Corneliu Porumbooiu ca Graffiti, Love… sorry, Tensiune, precum si in Hot hours- regizat de Alexandra Puia, Aripi de pui- regizat de Alexandru Vitzentzatos, Gherghina şi soarele- regizat de Adrian Pocea, El, ea şi irisul- regia Cristina Poenaru, Trolley Blues- regia Cristian Nemescu, a aparut in documentarul Catherine the Great (regia John Paul Davidson)- la BBC, in rolul Printului Paul, a fost Colonelul McDonnell in filmul Battleground: Waterloo, realizat de Discovery .

A prezentat emisiunea de la Antena 1 numita Misiunea casa, a apărut in reclame.

Sursa articol
Sursa foto

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending