Connect with us

BAZAR

147 de lucrări ale unor artiști români ajung la Treviso, Italia

Published

on

 

Miercuri, 9 iulie a.c., la Treviso (Italia), va avea loc vernisajul expoziţiei Imago Mundi – L’Arte dell’Umanità, care va prezenta în premieră colecţia Snapshot Romania. Contemporary Artists from Romania, cuprinzând lucrările a 147 de artişti români, alături de alte 10 colecţii Imago Mundi de pe 4 continente.

 2.000 de lucrări realizate de artişti contemporani în 11 colecţii din 10 ţări! Aceasta este invitaţia pe care Fundaţia Benetton Studi Ricerche o lansează în luna iulie la Treviso: de a descoperi o adevărată enciclopedie a lumii în culorile artei contemporane – din România în Afghanistan, din Azerbaidjan până în China, din Cuba în Japonia, din India până în Islanda, Mongolia (într-o dublă colecţie) şi Africa de Sud.

România a devenit parte a proiectului Imago Mundi în 2013. Colecţia Snapshot Romania. Contemporary Artists from Romania, curatoriată de Claudio Scorretti şi Irina Ungureanu, cuprinde 147 de lucrări format 10 x 12 cm şi prezintă o imagine panoramică şi originală a artei contemporane româneşti din, probabil, cea mai bogată perioadă creativă a acestui spaţiu cultural est european de după 1989. Despre colecţia românească, Luciano Benetton obişnuieşte să spună că reflectă cel mai bine „prezentul României de adevărat laborator european”.

România este prima ţară din Europa de Sud Est inclusă pe harta Imago Mundi, care se va extinde în viitorul apropiat pentru a include Ungaria, Bulgaria, Turcia şi arta curzilor, colecţii coordonate de aceeaşi echipă curatorială a proiectului Snapshot Romania: Claudio Scorretti şi Irina Ungureanu.

 Imago Mundi – L’Arte dell’Umanità este prima expoziţie a colecţiei Snapshot Romania, în mozaicul artistic şi cultural al celor 11 colecţii prezentate, care vor rămâne deschise publicului la Casa dei Carraresi (Treviso) în perioada 9 iulie – 3 august a.c.

 La conferinţa de presă şi la vernisajul expoziţiei vor participa Luciano Benetton, fondatorul colecţiei, Claudio Scorretti, curator pentru Europa de Sud-Est, Aman Mojadidi (curator al colecţiei afghane) şi Maricel Napoles Gonzales, care a realizat recent colecţia cubaneză pentru Imago Mundi.

Iniţiat şi susţinut de Luciano Benetton şi Fundaţia Benetton Studi Ricerche, Imago Mundi este un proiect democratic şi global care îşi propune, prin intermediul invitaţiei lansate fiecărui artist de a lucra pe o pânză miniaturală cu format unic (10 x 12 cm), să realizeze o cartografiere a extraordinarei diversităţi a fenomenului artistic contemporan.

„Imago Mundi creează legături, spune Luciano Benetton (foto). Obiectivul acestei colecţii, unul ambiţios şi vizionar, este acela de a face cunoscuţi, de a aduce împreună şi de a promova artiştii din întreaga lume dincolo de frontiere geografice sau politice, de bariere etnice sau psihologice. În noua geografie economică şi socială a planetei, nu ne putem opri în limitele a ceea ce cunoaştem, chiar dacă această cunoaştere ne linişteşte, în aparenţă. În culorile şi în povestea acestor pânze miniaturale, în această profunzime a necunoscutului se află, urgentă!, invitaţia de a transforma propria idee despre lume. O invitaţie la mişcare. Şi la participare”.

28 de colecţii din 47 de ţări sunt parte a proiectului Imago Mundi până în prezent şi pot fi vizualizate pe platforma online www.imagomundiart.com. Până în 2015, organizatorii intenţionează să extindă colecţia la 10.000 de lucrări din 80 de ţări.

Următoarea destinaţie a colecţiei Snapshot Romania va fi la Bucureşti, unde va ajunge în toamna acestui an, însoţită de o selecţie de colecţii reprezentative pentru fiecare continent pe harta Imago Mundi.

Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la contact(a)radardemedia.ro

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Published

on

 

Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un adevărat ospăț culinar. Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta, cu o ediție specială, de toamnă, iar gurmanzii sunt așteptați între 29 august și 1 septembrie în Piața Ovidiu din Constanța, la un nou festin gastronomic, sub marca consacrată a iubitului jurat.
”Festivalul Scoicilor rămâne cel mai drag eveniment pe care l-am făcut! Tocmai de aceea vreau să aduc din nou oamenii împreună, la final de vară, și sper ca toți constănțenii, dar și cei care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării la malul mării, să ne treacă pragul pentru un spectacol în bucate cu și despre scoici. Va fi o ediție extraordinară!”, a mărturisit chef Cătălin Scărlătescu.
Toți cei care nu pot rezista în fața midiilor pane, a tocănițelor din fructe de mare, a scoicilor sotate cu vin sau cu sos de roșii și pătrunjel, sunt așteptați în Piața Ovidiu, din centrul vechi al Constanței, acolo unde îl pot întâlni și pe chef Cătălin Scărlătescu, prezent în toate cele patru zile de festival.
Tot în această toamnă, juratul revine și la Chefi la cuțite, alături de bunii său colegi- Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cel mai nou sezon al show-ului culinar de la Antena 1 va înteți competiția gustului atât între jurați, cât și între bucătarii aspiranți la cel de-al șaptelea titlu al show-ului culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: