Connect with us

ALL MEDIA

16 noiembrie. Aniversare DIANA KRALL, artista împlinește 50 de ani

Pe 11 decembrie 2009 revista Billboard a numit-o a doua artista de jazz in decada 2000-2009, stabilindu-se ca una dintre cele mai bine vandute artiste din timpul ei.

Published

on

Diana Jean Krall s-a nascut pe 16 noiembrie 1964, in Nanaimo, British Columbia, Canada.

De-a lungul carierei a vandut mai mult de 6 milioane de albume in US si peste 15 milioane in intreaga lume. A vandut de asemenea mai multe albume decat orice alta cantareata de jazz intre 1990 si 2000.

Pe 11 decembrie 2009 revista Billboard a numit-o a doua artista de jazz in decada 2000-2009, stabilindu-se ca una dintre cele mai bine vandute artiste din timpul ei.

Este singura cantareata de jazz care are 8 albume care au debutat in fruntea topului Billboard Jazz Albums. Pana in prezent a castigat trei premii Grammy si opt premii Juno. In 1993 Krall a lansat primul sau album “Stepping Out”, care a atras atentia lui Tommy LiPuma care a produs cel de-al doilea album al sau “Only trust your heart” in 1995. Cel de-al treilea album al sau “All for you: A dedication to the Nat King Cole Trio” lansat in 1996, a fost nominalizat la Grammy, iar “Love scenes” a devenit repede un hit.

In 2001 a inceput un turneu mondial, concertul de la Paris Olympia a fost inregistrat si lansat ca prima sa inregistrare live “Diana Krall-Live in Paris”. Dupa ce s-a casatorit cu Elvis Costello a lucrat impreuna cu el si au lansat albumul “The Girl in the Other Room” in aprilie 2004. A cantat alaturi de Ray Charles pe melodia “You don’t know me” de pe albumul acestuia “Genius loves company”.

In mai 2007 a aparut intr-o campanie publicitara pentru Lexus. A cantat de asemenea “Dream a little dream of me” cu acompaniamentul pianistului Hank Jones. Ultimul sau album “Quiet nights” a fost lansat pe 31 martie 2009.

Diana Krall a produs de asemenea albumul Barbrei Streisand “Lovei is the Answer” lansat pe 29 septembrie 2009.

Este casatorita cu Elvis Costello si au doi copii, gemeni, Dexter Henry Lorcan si Frank Harlan James.

Sursa articol
Sursa foto

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending