Connect with us
Avatar

Published

on

Jennifer Anne Garner, născută în Texas, pe 17 aprilie 1972, este o actriță americană.

Este fiica unei profesoare de engleză, Patricia Ann și a unui chimist, William Jack Garner; mai are două surori Melissa Garner Wiley și Susannah Garner.

Când a avut patru ani tatăl ei a primit o slujbă la Union Carbide, în Charleston, Virginia de Vest și au fost nevoiți să se mute. În 1990, Jennifer Garner a absolvit Liceul George Washington din Charleston, unde cânta la saxofon. A mai studiat nouă ani de balet înainte de a se înscrie la Universitatea Denison pentru a studia ingineria chimică.

Când a realizat că îi place mai mult actoria decât știința și-a schimbat obiectul de studiu. A absolvit Universitatea Denison în 1994 și și-a continuat studiile în actorie la Universitatea Yale. In 1995 și-a vizitat o prietena la New York și s-a hotarat să-și încerce șansele în teatru.

În New York Jennifer Garner câștiga 150$ pe sǎptǎmânǎ jucând ca dublurǎ într-un film. Apoi a fost aleasǎ sǎ joace în primul ei rol din televiziune în filmul Zoya, bazat pe romanul lui Danielle Steele.

A jucat apoi în serialele “Significant others” și “Time of your life”, precum și în douǎ filme produse de Hallmark Hall of Frame, printre care și “Rose hill” (1997), bazat pe cartea “For the roses” scrisǎ de Julie Garwood.

În 1996 a apǎrut într-un episod din “Law and order”, unde a jucat rolul unei studente care a avut o aventurǎ cu detectivul Rey Curtis. Ulterior s-a mutat la Los Angeles, California unde a lucrat la un restaurant înainte de a juca în serialul “Felicity”, în care a avut rolul lui Hannah Bibb. Pe platourile de filmare și-a întâlnit viitorul soț, Scott Foley.

În anul 2000 Jennifer Garner a apǎrut în comedia “Băi, care mi-a șutit mașina?”, jucând rolul prietenei lui Ashton Kutcher. În anul 2001 a apǎrut ca infirmierǎ în filmul “Pearl Harbour”, jucând alǎturi de Ben Affleck și Kate Beckinsale.

Mai târziu în 2001, J. J. Abrams, care a produs “Felicity”, a anunțat-o pe Jennifer Garner despre noul serial la care lucra la ABC. Garner s-a prezentat la audiții și a fost aleasǎ sǎ joace rolul lui Sydney Bristow în serialul “Alias”.

Serialul a devenit un adevǎrat succes, iar Jennifer Garner a câștigat Premiul de “Cea mai Bunǎ Actrițǎ într-un Serial” în ianuarie 2002 la Globul de Aur. “Alias” a început doar cu câteva luni înainte, iar Jennifer a câștigat premiul doar cu jumǎtate de sezon difuzat. Serialul s-a bucurat de un enorm succes și s-a terminat în mai 2006 cu cel de-al cincilea sezon.

Salariul lui Jennifer Garner pentru “Alias” a început de la 45.000$ pe episod și de atunci s-a ridicat pânǎ la 150.000$ pe episod. Pe durata serialului actrița a primit patru nominalizǎri consecutive la Globul de Aur. A mai primit și patru nominalizări consecutive la premiile Emmy. Garner a primit un premiu din partea Breslei Actorilor în anul 2005.

În martie 2005, Jennifer a regizat “In dreams”, un episod din “Alias” difuzat în mai. Jennifer Garner a primit credit de producǎtor/regizor în cel de-al cincilea și ultimul sezon.

Dupǎ succesul avut în “Alias”, Jennifer Garner s-a întors la cariera în domeniul filmelor, cu un mic rol în filmul lui Steven Spielberg “Catch me if you can”, dar jucând și ca Elektra Natchios în filmul “Daredevil” cu Ben Affleck. Apoi a primit rolul ca Elektra în filmul din 2005 intitulat de asemenea “Elektra”.

Jennifer Garner și-a arǎtat și latura amuzantǎ, jucând în filmul “Azi 13, mâine 30 de ani”, care a fost un mare succes, stabilind-o ca fiind o mare actrițǎ. Jennifer Garner este cunoscutǎ ca realizându-și propriile cascadorii, iar în ianuarie 2005 nu a putut sǎ-și facǎ datoria referitoare la publicitatea filmului “Elektra”, din cauza a ceea ce pǎrea la început sǎ fie o infecție viralǎ, care s-a dovedit a fi efectele unei distrugeri nervoase, cauzate de realizarea unei cascadorii în “Alias”.

Garner a intrat în topul celor mai bine plǎtiți actori de la Hollywood, plasându-se pe locul cinci, câștigând aproximativ 14 milioane de dolari în anul 2004/05. La ceremonia Academy Awards 2006, Jennifer Garner s-a împiedicat de propria rochie (creatǎ de Michael Kors), în timp ce se îndrepta sǎ-și ia premiul. Nu a cǎzut, numai și-a pierdut echilibrul, iar apoi a zis în glumǎ “Îmi fac singurǎ propriile cascadorii”.

Viitorul ei film a fost comedia romanticǎ “Catch and Release”. Actrița a format o companie de producție numitǎ Vandalia Films, care a produs primul film în anul 2007. Jennifer Garner va produce viitoarele filme ale companiei: “Sabbatical” și “Be with You”. Jennifer Garner își ia primul rol ca parte dintr-un ansamblu în “The Kingdom” cu Jamie Foxx și Jason Bateman.

Pe 19 octombrie 2000 s-a cǎsǎtorit cu actorul Scott Foley, cu care a jucat în “Felicity”. Cei doi erau oficial divorțați în luna martie a anului 2004. Apoi a avut o relație cu actorul din “Alias”, Michael Vartan, pânǎ în mijlocul anului 2004, când începe o relație actorul din Daredevil, Ben Affleck.

În 29 iunie 2004 Jennifer Garner și Ben Affleck s-au cǎsǎtorit într-o ceremonie secretǎ la stațiunea Parrot Cay.

Pe 1 decembrie 2005 Jennifer Garner a nǎscut primul ei copil, Violet Anne Affleck. Mai tarziu a venit pe lume si Seraphina Rose Elizabeth Affleck.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook

IN Trending