17 august. Aniversare MIHAI MIHALACHE, regizorul împlinește 37 de ani
Connect with us

ALL MEDIA

17 august. Aniversare MIHAI MIHALACHE, regizorul împlinește 37 de ani

Published

on

Regizorul, scenaristul și producătorul Mihai Mihalache s-a născut la 17 august 1977, în Lucca, Toscana, Italia.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”

Se numea Mihai Vlad Mihalache și provenea dintr-o familie de romi din Ardeal. Familia și-a schimbat numele și a fost numit Marcello M. Daciano.

Primul film regizat de el a fost scurt metrajul „I Hope…”, lansat in anul 2001 si in care jucau Marcel Iureş si Carmen Ungureanu.

Tot in anul 2001 a jucat alături de Giovanna Mezzogiorno in filmul italian „L’ultimo bacio / Ultimul sărut”, regizat de Gabriele Muccino. In anul 2004 a fost regizor secund al lui Steven Spielberg la filmul „Terminal”.

In 2006 prezenta in Statele Unite filmul „Imaginary Friend” si era apreciat in articole de critică publicate in reviste din Los Angeles. A obţinut o bursă de studii la Academia de Film din New York si a urmat cursuri de master in film si televiziune. Are de asemenea o diploma in sociologie si un master in stiinte politice la Universitatea din Milano.

Urmatoarele sale realizări ca regizor sunt: serialul Tv „CSI: NY” (2006), la care a fost regizor secund, „CSI: Miami” (2007), ca regizor al unui episod, filmul „Laura” (2008), serialul Tv „Lonelygirl15” (2008), lung metrajul „My America” (2010).

Pentru filmele „Imaginary Friend”, „Laura”, scurt metrajul „Blood and Water” (2009) a fost producător, la „My America” (2010) a fost scenarist și producător.

Advertisement

Mihai Mihalache are cetăţenie italiană, română și din 2007-americană, se implică în acţiuni umanitare.

Sursă articol și foto cinemagia.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending