17 ianuarie. Aniversare Jim Carrey, actorul împlineşte 52 de ani
Connect with us

ALL MEDIA

17 ianuarie. Aniversare JIM CARREY, actorul împlineşte 53 de ani

Published

on

Jim Carrey, născut pe 17 ianuarie 1962, la Newmarket, Ontario în Canada este un actor comediant de film.

James Eugene „Jim” Carrey a devenit faimos datorita rolurilor sale din filmele “Truman Show”, “Batman Forever” sau “Ace Ventura: When Nature Calls”.

Acesta are trei frați mai mari John, Patricia și Rita. Este catolic și are strămoși franco canadieni. Când familia sa s-a mutat Scarborough, Ontario, Carrey avea 14 ani, frecventa o școală catolică din New York unde stătuse timp de 2 ani.

Se înrolează la Institutul Agincourt pentru încă un an, după care frecventează Northview, o școală secundară. Carrey a locuit în Burlington, Ontario, timp de 8 ani și frecventa liceul Aldershot.

Carrey a fost căsătorit de două ori, prima dată cu actrița Melissa Womer cu care are o fiică, Jane Erin Carrey născuta în 6 septembrie, 1987 în Los Angeles. Cu actrița Lauren Holly s-a căsătorit pe 23 septembrie, 1996, dar căsătoria a durat mai puțin de un an.

Apoi a început să se întâlnească cu actrița Renée Zellweger, relația sfârșindu-se în decembrie 2000. În timpul anului 2004, Carrey se întâlnea cu Tiffany O. Silver. În mai 2006, revistă Playboy menționa că se vedea și cu modelul Anine Bing. În decembrie 2005, Carrey a început să se întâlnească cu actrița/modelul Jenny McCarthy.

Filmografie:
A Christmas Carol – O poveste de Crăciun (2009) – Scrooge
Under the Sea 3D (2009) – Narrator
I Love You Phillip Morris (2009) – Steven Russell
Yes Man – Un cuvânt poate schimba totul (2008) – Carl Allen
Horton Hears a Who! – Horton Hears a Who (2008) – Horton
The Number 23 – Numarul 23 (2007) – Walter Sparrow
The 50 Greatest Comedy Films (2006) – Various
The Last Guy on Earth (2006) – ‘JJ’ Johnny Johnson
Fun with Dick and Jane – Distractie cu Dick si Jane (2005) – Dick Harper
Episode #1.6 (2005) – Truman
Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events – Lemony Snicket – O serie de evenimente nefericite (2004) – Count Olaf
Saturday Night Live: The Best of Cheri Oteri (2004) – Lochmiel
Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Stralucirea eterna a mintii neprihanite (2004) – Joel Barish
The Greatest Canadian (2004) –
The Work of Director Michel Gondry (2003) – The Driver (segment “Pecan Pie”)
Bruce Almighty – Dumnezeu pentru o zi (2003) – Bruce Nolan
Pecan Pie (2003) – The driver
The Majestic – Majestic (2001) – Peter Appleton
How the Grinch Stole Christmas (2000) – Grinch
Me, Myself & Irene – Eu, cu mine si Irene (2000) – Charlie
Man on the Moon – Omul din Luna (1999) – Andy Kaufman
Simon Birch (1998) – Adult Joe Wenteworth
The Truman Show – Truman Show (1998) – Truman Burbank
100 Years of Comedy (1997) –
Liar Liar (1997) – Fletcher Reede
The Cable Guy – Tipu’ de la cablu (1996) – The Cable Guy
Ace Ventura: When Nature Calls – Ace Ventura: Un nebun in Africa (1995) – Ace Ventura
Batman Forever (1995) – Riddler
Dumb & Dumber – Tantalaul si gogomanul (1994) – Lloyd Christmas
The Mask – Masca (1994) – Stanley Ipkiss

Sursa articol: cinemagia.ro

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending