Connect with us

Life Style

17 muzee din lume pot fi văzute online, pe o nouă platformă Google

Published

on

Reclame

Google a lansat, marţi, la Londra, o platformă care permite iubitorilor de artă să se plimbe virtual prin 17 dintre cele mai mari muzee din lume, printre care MoMA din New York, Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg şi palatul Versailles, graţie tehnologiei Street View.

 

Tehnologia Street View, cunoscută deja utilizatorilor serviciului Google Maps, a fost aplicată pentru a obţine o viziune panoramică în interiorul a 17 muzee din întreaga lume.
Peste o mie de opere de artă au fost fotografiate pentru platforma googleartproject.com. Utilizatorii noului serviciu pot mări imaginile pentru a observa chiar şi cele mai fine detalii ale operelor de artă.
„Noi sperăm ca această platformă să îi facă pe oamenii de pretutindeni să dorească să vadă operele de artă şi să le exploreze cu lux de amănunte”, a declarat Nelson Mattos, vicepreşedinte al departamentului de inginerie al Google, în cadrul conferinţei de lansare a googleartproject.com, care a avut loc la Tate Britain, în Londra.
Fiecare dintre cele 17 muzee participante la proiect au ales o operă de artă a cărei fotografie în versiune HD (high definition) va putea fi văzută în detaliu, mult mai bine decât cu ochiul liber în muzeu, mai ales că în unele dintre aceste instituţii o parte din opere sunt îngrădite de cordoane de siguranţă, ceea ce face ca distanţa între vizitatori şi obiectul expus să fie mai mare.
Printre aceste opere selectate special se numără „Naşterea lui Venus” de Botticelli (Galleria Uffizi, Florenţa), „Noaptea înstelată”, de Van Gogh (MoMA, New York) şi „Rondul de noapte”, de Rembrandt (Rijksmuseum, Amsterdam).
Muzeul Palatului Versailles a propus în această selecţie de opere de artă un portret al Mariei Antoinette, alături de copii săi, realizat de Louise Elisabeth Vigee-Lebrun.

 În total, pe platforma Google pot fi văzute operele a 486 de artişti.

Sursa: Mediafax

Foto Credit: archivesblogs.com

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending