Connect with us

A-Z NEWS

2 ianuarie. Aniversare SANDA LADOȘI; artista împlinește 45 de ani

Published

on

Sanda Ladoși s-a născut pe 2 ianuarie 1970 și este o cunoscută cântăreață română.

Încă din copilărie, artista a cântat în diferite coruri și grupuri, învățând pianul și chitara la vârsta de 10 ani.

În 1988 obține premiul I la secțiunea interpretare a Festivalului Mamaia, iar un an mai târziu participă la aceeași manifestare, cu un recital.

Primul său duet, alături de Aurelian Temișan, se numește `Așa e moda` – o compoziție a lui Cătălin Tircolea. Albumul de debut – `Când vine seara` este editat de Electrecord în 1993.

Un an mai târziu, sub sigla Roton apare cel de-al doilea titlu – `Între noi mai e un pas`. Acest nou proiect înseamnă integral compoziții Dan Iagnov și versuri de Andreea Andrei, Dan V. Dumitriu, Eugen Rotaru, M.R. Paraschivescu și Rodica Grigoriu.

Șase piese sunt interpretate în duet cu celebrul actor Ștefan Iordache. În această formulă de aur obține locul II la Festivalul Mamaia ’94, iar în ’95 locul III la secțiunea de creație a aceluiași concurs, cu piesa `Eu vreau să-ți spun că te ador`.

În anul 1996, Sanda Ladoși susține numeroase spectacole în țară și este subiectul multor filmări și colaborări cu televiziunile, dar cel mai mult se dedică pregătirii albumului `Nu mă iubi`. Albumul este lansat oficial pe 25 septembrie 1997, la Târgul Internațional de Muzică București, Sala Palatului.

În anul 1999, artista câștigă premiul III la festivalul Mamaia, secțiunea compoziție cu o piesă compusă de Dan Iagnov. Tot acum finalizează pregătirile pentru noul album `Mi-e dor`, pentru care a lucrat timp de 2 ani împreună cu compozitorul Eugen Mihăescu.

Albumul include un remix al șlagărului `Mi-e dor să te văd` și un cover al piesei `Clipe ce dor`, interpretată inițial de Mihaela Runceanu. Se remarcă și piesele latino: `Dansând prin vise`, `Dacă ești singur`, `În vorbe nu mai cred`.

Câteva din piesele de pe album sunt deja cunoscute, `Adu-ți aminte` câștigând chiar premiul IV la secțiunea șlagăre a Festivalului Mamaia ’99. Lansarea albumului a avut loc pe 9 decembrie 1999 în Club Malibu.

Advertisement

În 2004, Ladoși câștigă selecția națională pentru concursul Eurovision desfășurat la Istanbul cu piesa `I Admit`. În anul 2006 apare albumul `Khalini`.

Premii:

  • 1988 premiul I la secțiunea interpretare festivalului Mamaia
  • 1994 locul II la festivalul Mamaia împreună cu Ștefan Iordache
  • 1995 locul III la secțiunea de creație a Festivalului Mamaia, cu piesa Eu vreau să-ți spun că te ador
  • 1999 premiul III la festivalul Mamaia, secțiunea compoziție
  • 2004 câștigă selecția națională pentru concursul Eurovision- piesa I Admit

Discografie:

  • Când vine seara (1993)
  • Între noi mai e un pas (1994)
  • Nu mă iubi (1997)
  • Mi-e dor (1999)
  • Khalini (2006)

Sursă articol: www.bestmusic.ro; www.wikipedia.org

Sursă foto: www.cotidianul.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending