Connect with us

ALL MEDIA

2 septembrie. Aniversare KEANU REEVES, actorul împlinește 50 de ani

Published

on

Născut la Beirut, capitala Libanului, pe 2 septembrie 1964, Keanu Charles Reeves şi-a început cariera de actor la 9 ani în piesa de teatru Damn Yankees.

Debutul în televiziune a venit o dată cu apariţia serialului Hangin’ In al CBC Television. După numeroase apariţii în spoturi publicitare şi scurtmetraje de-a lungul anilor ’80, Reeves intră pentru prima dată în studio pentru a lucra, sub regia lui Rob Lowe, la lungmetrajul Youngblood.

După o serie de filme îndreptate către adolescenţi, dintre care amintim Permanent Records şi Bill & Ted’s Excellent Adventure, Keanu devine mai atent în alegerea rolurilor, apărând, în 1991, în filmul de acţiune cu buget mare Point Break, unde joacă alături de Patrick Swayze.

După My Own Private Idaho, Speed, A Walk in the Clouds, Johnny Mnemonic şi Chain Reaction, unele dintre ele adevărate eşecuri de box-office, Reeves acceptă rolul lui Kevin Lomax în Devil’s Advocate, horror care, avându-i în distribuţie şi pe Al Pacino şi Charlize Theron, a fost bine primit de critică şi de public.

În 1998, Keanu este chemat de Warner Bros. la negocieri pentru semnarea unui contract. Rezultatul? Hitul de acţiune-S.F. Matrix, o dată cu care popularitatea actorului libanez a atins cote maxime.

Cu o versatilitate productivă în genuri diferite, de la acţiune până la drame romantice, Keanu Reeves a putut fi văzut atât în filme de succes cât şi în filme cu care criticii au fost nemiloşi: Sweet November, Something’s Gotta Give, The Watcher, Constantine, A Scanner Darkly, Street Kings etc..

Pe plan muzical, Reeves este un chitarist bas cu o bună experienţă muzicală, fiind basistul formaţiei grunge Dogstar în anii 1990, şi, mult mai recent, fiind activ în formaţia „Becky’

Conform unui sondaj din ETonline, realizat în 2006, Keanu Reeves este considerat unul dintre primii zece actori americani ai momentului (conform clasamentului des menţionat ca referinţă „Top Ten of America’s Favorite Stars”).

În ziua de 31 ianuarie 2005, Reeves a fost recompensat cu propria sa stea pentagonală plasată pe celebra Hollywood Walk of Fame.

Keanu Reeves nu a fost căsătorit niciodaă, însa a avut o frumoasă relație de dragoste cu Jennifer Syme care în anul 1999 a născut o fetiță moartă pe care au numit-o Ava Archer Syme Reeves.

Advertisement

În aprilie 2001, Syme a murit într-un accident de mașină.

Presa a scris în 2013 că actorul și Charlize Theron formează un cuplu.

Filme recente:
47 Ronin / Ronin: 47 pentru răzbunare (2013) – Kai
Man of Tai Chi / Ucigaş cu suflet pur (2013) – Donaka Mark
Generation Um… (2012) – John

Sursă articol
Sursă foto

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending