Connect with us

A-Z NEWS

21 septembrie. Aniversare IOANA GINGHINĂ, actrița împlinește 37 de ani

Published

on

Ioana Ginghină s-a născut pe data de 21 septembrie 1977, in oraşul Copsa Mica, Judetul Sibiu.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”

Copilaria si adolescenta si-a petrecut-o in oraşul Sibiu pana la 18 ani când a plecat la facultate si a rămas in Bucuresti pana in ziua de azi.

La 14 ani am intrat in trupa de teatru de amatori din Sibiu , trupa Puck condusă de actorul Constantin
Chiriac. Aici a jucat primele personaje si am participat la festivaluri de teatru. Microbul actoriei intrase bine asa ca in anul 1996 , după ce a terminat Liceul Gh. Lazar din Sibiu , a venit la
Bucuresti sa se faca actrita cu acte.

A absolvit Academia de Arte Luceafarul , a dat Licenta la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale in anul 2000.

A făcut figuratie in spectacolele Teatrului Natioanal “Boabe de Roua pe Frunza de Lotus in Bataia Lunii” regia Gelu Colceag , ” Ondine” regia Horia Popescu , “Generatia de sacrificiu” regia Dinu Cernescu.

Apoi in urma unui concurs, a ajuns sa fie angajata cu carte de munca la Teatrul pentru copii “Ion Creanga “din Bucuresti , unde a jucat in spectacole ca ” Motanul Incaltat” regia Boris Petroff , ” Inima Rece” regia Sorana Coroama Stanca ,” Pinocchio” regia Cornel Todea , ” Hainele cele noi ale Regelui” regia Beres Laszlo. A putut fi vazuta in spectacole ca “Pinocchio” si ” Carabusii” in regia Cornel Todea, ” Taina orasului invizibil” regia C-tin Dicu.

A facut parte din echipa de clowni Cliniclown, unde alaturi de colegii ei, mergea prin spitale si printr-o terapie bine pregatita de traineri olandezi, distrau copii bolnavi, internati in spitale, cu diverse probleme de sanatate.

A fost o experienta lunga de 10 ani in care a invatat foarte multe si care a pus bazele experientei sale in lucrul cu copiii. Datorita acestui proiect, a invatat ca teatru poate fi o alternativa la invatamant si sanatate.

A facut si cateva personaje in filme straine, filmate in Romania, a jucat , personajul Estrella din filmul “My name is Modesty” regia Scott Spiegel (2004), Ekaterina Vorontsova Dashkova din filmul ” Chaterine the Great” regia Paul Burgess si John- Paul Davidson (2005), Ellie din filmul ” Pumpkinhead : Ashes to Ashes ” regia Jake West (2006).

In seriale, a jucat personaje ca :
Bianca din ” in Familie ” produs PrimaTv
Ildiko din ” Numai Iubirea” produs Media Pro Pictures
Lili Savu din ” Lacrimi de iubire” MediaPro Pictures
Cecilia ( Ciresica) din ” Daria , iubirea mea” MediaPro Pictures
Zambila din ” Inima de Tigan”
” Regina” MediaPro Pictures
Arta Belciugesco din “Aniela” Media Pro Pictures
Fatima din ” Iubire si Onoare” Media Pro Pictures.

Advertisement

Este căsătorită cu actorul Alexandru Papadopol și au împreună o fiică.

Sursa articol
Sursa foto

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending