Connect with us

EVENTS

23 mai. Aniversare GABRIEL LIICEANU, filozoful împlinește 73 de ani

Published

on

Gabriel Liiceanu s-a nascut pe 23 mai 1942, in Ramnicu Valcea.

RADAR DE MEDIA ii ureaza „La multi ani”!

El a urmat cursurile Facultatii de Filozofie pe care a absolvit-o in anul 1965, dupa care, la indrumarea lui Constantin Noica, a urmat si cursurile Facultatii de Limbi Clasice pe care a absolvit-o in anul 1973.

Trei ani mai tarziu Liiceanu si-a dat doctoratul in Filozofie la Universitatea Bucuresti. Vreme de 10 ani, el a fost cercetator la Institutul de Filozofie, din 1965 si pana in 1975 cand s-a mutat la Institutul de Istorie a Artei unde a lucrat pana in anul 1989.

In anul 1990 Gabriel Liiceanu a fost numit director la Editura Humanitas din Bucuresti dupa care, doi ani mai tarziu a devenit profesor la Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti. Inca din timpul cand a absolvit facultatea si si-a dat doctoratul, Gabriel Liiceanu a inceput sa scrie si sa publice lucrari.

In 1975 el a publicat prima sa lucrare intitulata „Tragicul. O fenomenologie a limitei și depășirii” dupa care au urmat o serie nesfarsita de lucrari publicate in tara. Multe din ele au fost publicate si in strainatate in limbile respective.

Liiceanu a tradus opere ale lui Platon sau Martin Heidegger pe care le-a publicat in Romania. Printre ultimele sale lucrari publicate sunt cea dedicata fiului sau si care poarta numele „Scrisori catre fiul meu” publicata in anul 2008, „Intalnire cu un necunoscut” publicata in iulie 2010, „Intalnire in jurul unei palme Zen”, in 2011, „Estul naivitatilor noastre”, in 2012, „18 cuvinte-cheie ale lui Martin Heidegger”, publicata in 2012 si „Dragul meu turnator”, in 2013.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending