23 octombrie. Aniversare DAN BORDEIANU, actorul împlinește 39 de ani - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

23 octombrie. Aniversare DAN BORDEIANU, actorul împlinește 39 de ani

Dan Virgil Bordeianu s-a născut pe 23 octombrie 1975, în București.

RADAR DE MEDIA îi urează “La mulți ani!”

Published

on

Dan Virgil Bordeianu s-a născut pe 23 octombrie 1975, în București.

RADAR DE MEDIA îi urează “La mulți ani!”

Și-a făcut debutul ca actor la doar 11 ani, atunci când a jucat alături de Maria Ploae, Mircea Diaconu și Ion Caramitru în filmul “Promisiuni”, regizat de Elisabeta Bostan. După ce a terminat liceul s-a înscris la Facultatea de Drept. A renunțat însă după doar un semestru și s-a hotărât atunci să încerce la Teatru, pentru că poate fi un mai bun actor decât avocat.

În primul an de facultate s-a înscris în echipa de actori a Teatrului Podul unde, sub îndrumarea lui Cătălin Naum și-a exersat talentul actoricesc. Dan îl consideră și acum pe Cătălin Naum mentorul său, cel datorită căruia a putut să își consolideze cariera artistică.

A câștigat după facultate un concurs de angajare la Teatrul Nottara, unde a jucat în mai multe spectacole, în regia lui Petre Bokor și a altora. A mai evoluat, alături de Constantin Codrescu și în premieră Inimă de boxer, regizată de Mihai Manolescu, o producție a Teatrului George Ciprian din Buzău.

Alături de teatrul studențesc “Podul”, Dan a început să studieze tainele teatrului și în același timp a început să joace în diverse piese de teatru. La teatrul Nottara a câștigat o probă a unei piese în regia marelui Petre Bokor după care a jucat în p iese precum “Război și Pace” și “Uzină de plăceri SA”, piese în care s-a descurcat foarte bine si a făcut o mulțime de furori.

Și-a făcut debutul în televiziune că și moderator în cadrul emisiunii “Bună dimineața cu Dan Bordeianu”, emisiune realizată la postul de televiziune Pro TV, după care a participat la mai multe casting-uri pentru a juca în telenovele românești. Așa se face că a apărut pe micile ecrane alături de actori români celebri în filme precum “17 minute întârziere”, “Modigliani”, “Praf de pușcă”, “Trădare și complot”, “Lacrimi de iubire” și multe altele.

Dan Bordeianu a revenit de curând în televiziune în postura de prezentator al emisiunii “Kid Sing”, difuzată în fiecare miercuri, de la oră 20:00, la Kanal D.

dan bordeianu si theo
Sursa articol: famouswhy

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending