Connect with us

ALL MEDIA

2 500 de oameni s-au adunat, alături de radio ZU, împotriva etnobotanicelor (galerie foto)

Redactia Radar de Media

Published

on

Daniel Buzdugan, Mihai Morar şi alţi 2 500 de oameni au protestat ieri, în Piaţa Victoriei, timp de 3 ore împotriva deciziei de redeschidere a „magazinelor de vise”, din cadrul campaniei “ZU dă panică la etnobotanică”.


Mitingul a fost unul paşnic. Majoritatea participanţilor au fost elevi de liceu. Mulţimea a fost completată de oameni care au înţeles mesajul celor doi prezentatori de la ZU, părinţi, bunici şi rude ale consumatorilor de etnobotanice. Generaţiile diferite au fost unite de o singură emoţie şi două cuvinte: Iubim Viaţa!

Protestatarii au adus cu ei pancarte inscripţionate cu diverse mesaje adresate comercianţilor de etnobotanice şi oamenilor care au puterea de a pune în ilegalitate magazinele de vise. „De ce urâţi copiii? Nu mai comercializaţi moartea!”, „Fericirea fabricată trebuie ilegalizată” şi „Domnilor parlamentari, opriţi moartea. Aveţi şi voi copii” sunt doar câteva exemple. Unul dintre cele mai repetate refrene din Piaţa Victoriei a fost „Pune-i la pământ”. Mulţimea i s-a alăturat lui Puya în recitarea versurilor imnului protestului.

Aşa cum a promis, Elan Schwartzenberg a trimis 10 sicrie goale pe care Buzdugan şi Morar le-au depus în faţa clădirii Guvernului, pentru a trage un semnal de alarmă asupra ratei mari a mortalităţii între consumatorii produselor etnobotanice.

Gestul este unul simbolic, iar responsabilitatea pentru ca sicriele să rămână goale i-a fost transmisă primului ministru, Emil Boc. Prezentatorii mitingului s-au ţinut şi ei de promisiune şi au protestat cu… mărar. Singura „botanică” pe care ei au acceptat-o la acest eveniment.

Imagini în direct de la Piaţa Victoriei au fost transmise de Antena 3. Aici, Sorin Oprescu, primarul general al capitalei, şi-a exprimat susţinerea faţă de acest miting, subliniind că “etnobotanicele” sunt, de fapt, substanţe psihotrope. “Am încercat să închid magazinele astea, dar, în zilele urmatoare, au fost redeschise”, a declarat primarul.

Campania „ZU dă panică la etnobotanică” s-a bucurat de susţinerea mai multor români din întreaga ţară, dar şi a unor personalităţi şi instituţii precum: Primăria Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Jandarmeria Română, Poliţia Capitalei, Agenţia Naţională Antidrog, Fundaţia „Salvaţi Copiii”, Camelia Şucu, Elan Schwartzenberg, Dan Negru, Andreea Marin Banică, Mihai Bendeac, Antena 2, SPARD Team, RomaniaPress.ro, Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM.

Conform unui sondaj realizat de CIADO România, 55% dintre tinerii români au recunoscut că au consumat substanţe etnobotanice. Mortalitatea este foarte mare şi nu există tratament, în ciuda faptului că, lunar, sute de tineri se internează în spital. La ora actuală, există în România peste 400 de astfel de „magazine de vise”.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending