Connect with us
Avatar

Published

on

Înapoi1 of 2

Mariah Carey, născută pe 27 martie 1970, este o cântăreață de muzică pop și R&B, compozitoare, producătoare și actriță americană.

Mariah Carey și-a lansat albumul de debut în 1990, sub îndrumarea lui Tommy Mottola, director la compania de discuri Columbia Records, cu care se căsătorește în 1993.

Ea devine cunoscută cu 5 single-uri consecutive pe locul #1 în Billboard Hot 100 (din Statele Unite). Conform revistei Billboard, albumul Mariah Carey este cel mai mare succes al ei între anii 1990-2010, în Statele Unite.

După ce a divorțat de Tommy Mottola în 1997 ea a introdus elemente hip hop în albumele sale. Popularitatea ei a scăzut când a părăsit casa de discuri Columbia în 2001 pentru Virgin Records ce-i reziliase contractul, din cauza unei despărțiri de Tommy, care îi aduce publicitate negativă.

Ea face coloana sonoră pentru filmul Glitter din 2002, la Island Records. În 2002, Carey s-a mutat la o altă casă de discuri, aceasta numindu-sa Island Records.

După o perioadă plină de eșecuri s-a reîntors la muzica pop în 2005. Ajunge iar pe locurile de frunte ale muzicii pop în anul 2005. Carey a fost numită cea mai bună artistă pop a mileniului la World Music Awards în 2000 după Michael Jackson și Justin Timberlake.

Ea a avut 18 piese pe primul loc în top Billboard, mai multe decât oricare alt artist alb, iar Recording Industry Association of America (Sindicatul Cântăreților Americani) a plasat-o pe locul trei cea mai bine vândută artistă, după Barbra Streisand, Mylène Farmer și Madonna.

Pe lângă succesele ei comerciale, Carey a câștigat cinci Premii Grammy. În afar de succesul adus de talentul său muzical, Carey a primit cinci Premii Grammy, iar stilul melismatic și vocea sunt foarte apreciat atât de critici cât și de ascultători.

În anul 2008 s-a căsătorit cu Nick Cannon, având împreună doi gemeni, născuți în 2011.

Carey s-a născut în Huntington, Long Island, New York pe 27 martie 1970. Este al treilea copil al Patriciei Hicket, fostă cântăreață de operă și profesoară de canto, de origine irlandeză, iar tatăl, Alfred Roy Carey, era un inginer aeronautic de origine din Venezuela.

Înapoi1 of 2

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook

IN Trending