Connect with us
Avatar

Published

on

Jessica Marie Alba s-a nascut pe 28 aprilie 1981 in Pomona, California si este o cunoscuta actrita de televiziune si film.

A absolvit liceul la 16 ani, iar ulterior a studiat la Atlantic Theater Company. A fost pasionata de de actorie inca din copilarie de la varsta de cinci ani, iar la 11 ani a mers la un concurs de actorie in Beverly Hills pe care l-a si castigat. Alba a aparut si in doua reclame nationale la Nintendo si J.C. Penney in copilarie si a aparut in mai multe filme independente.

Si-a inceput cariera in televiziune si film la 13 ani cand a aparut in “Camp Nowhere” si “The Secret World of Alex Mack” in 1994. A jucat apoi in doua sezoane din serialul de televiziune “Flipper”. A intrat in atentia publicului datorita rolului principal din serialul de televiziune “Dark Angel” intre 2000-2002.

In 1998 a aparut in drama “Brooklyn South”, a interpretat-o pe Leanne in doua episoade din “Beverly Hills, 90210” si pe Layla intr-un episod din “The Love Boat: The Next Wave”. A aparut apoi in filme ca “Honey” in 2003, “Sin City” in 2005, “Fantastic Four” tot in 2005, iar in 2007 in “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” si “Good Luck Chuck”.

A aparut frecvent in revista Maxim in topul “Hot 100” si a fost votata number one in lista de la AskMen.com “99 Most Desirable Women” in 2006 dar si in topul celor de la FHM “Sexiest Woman in the Worl” in 2007. A castigat numeroase premii pentru rolurile interpretate inclusive premiul Teen Choice si Saturn pentru “Best Actress on Television” pentru rolul din “Dark Angel” si o nominalizare la Globul de Aur tot pentru rolul sau principal din serialul “Dark Angel”.

In 2006 a primit un premiu Mtv Movie Award la categoria “Sexiest Performance” pentru filmul “Sin City”. Un an mai tarziu a fost nominalizata la premiul Razzie la categoria “Worst Actress” pentru performantele din “Awake”, “Good Luck Chuck” si “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”, la acelasi premiu a fost nominalizata si in 2005 pentru “Fantastic Four” si “Into the Blue”. In 2008 a juat in filmul de groaza “The Eye”, a castigat Teen Choice for Choice Movie Actress: Horror/Thriller si o nominalizare la Razzie Award la categoria “Worst Actress”. In acelasi an a jucat in “The Love Guru”, iar Alba a fost nominalizata la premiile Razzie la “Worst Actress”.

A jucat apoi in “The Killer Inside Me”, film ce a fost lansat in 2010, in acelasi an a aparut si in comedia “Valentine’s Day”.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook

IN Trending