Connect with us

ALL MEDIA

28 iulie. Aniversare ELIZABETH BERKLEY, actrița împlinește 42 de ani

Avatar

Published

on

Elizabeth Berkley s-a născut la data de 28 iulie 1972 şi este o actriţă americană de film, televiziune şi teatru.

Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din serialul TV Saved by the Bell şi din filmul lui Paul Verhoeven, Showgirls.

A reuşit, între timp, să îşi ia licenţa în literatură engleză de la UCLA, s-a căsătorit şi s-a implicat în diverse proiecte.

Berkley s-a născut în Farmington Hills, o suburbie din Oakland County, Michigan, şi a crescut în Detroit, Michigan. A fost crecută în religia iudaică şi este fiica lui Jere, care avea o afacere de coşuri pentru cadouri, şi a lui Fred Berkley, avocat.

A urmat Liceul North Farmington, de unde a absolvit în anul 1990. Încă de la o vârstă fragedă a fost pasionată de dans, repetând în fiecare zi într-o sală specială, construită de către parinţii ei în subsolul casei unde locuiau.

În anul 1982, la numai opt ani, a participat la o audiţie pentru rolul principal din filmul Annie, dar nu a fost aleasă deorece era prea înaltă.

Interesul ei pentru dans a crescut, reuşind să danseze în adaptări precum Lacul lebedelor sau să joace, în 1983, în câteva musicaluri.

La data de 1 Noiembrie 2003 s-a căsătorit cu artistul şi actorul Greg Lauren la Hotelul Esperanza din Cabo San Lucas, Mexic. Cei doi s-au cunoscut în timpul unui curs de dans în anul 2000.

Actriţa se dedică luptei pentru drepturile animalelor şi este o vegetariană convinsă, în anul 2008 numărându-se printre celebrităţile nominalizate la premiul Sexiest Vegetarian of the Year (Cel mai sexy vegetarian al anului).

Sursă articol

Sursa foto

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending