Anca Sigartău s-a născut în București, pe 29 iulie 1967, în familia unor profesori: mama, profesoară de fizică și tatăl, profesor de istorie.
RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”
De mică, a urmat Școala de muzică, Liceul ” George Enescu” din capitală, unde a studiat pianul, iar la 14 ani făcea parte din Corul de copii „Voces Primavera”, cu care, în anul următor, a început seria de spectacole pentru copii („Micul Cosar”, „Peter Pan”) la Ateneu și Opera Romana.
La dorința părintilor ei s-a pregătit pe timpul liceului să dea admitere la Academia de Studii Economice din București, dar în ultimul moment s-a răzgândit și s-a hotărât să dea la Teatru. A dat o audiție cu soprana Magda Ianculescu și a început pregătirea pentru actorie cu Ileana Cârstea și actorul Sandu Mihai Gruia.
Deși Magda Ianculescu a felicitat-o, a renunțat la cariera de solistă de operă sau pian și a ales teatrul, intrând în 1985, din prima încercare la UNATC, clasa profesor Dem Radulescu.
Pe Tito, primul soț, l-a cunoscut la o petrecere. El, viitor medic, de origine tunisiana, trăia în București de 11 ani. Ea, viitoare actriță, era la prima dragoste: „M-aș fi dus cu el până în pânzele albe”, povestește Anca, care a luptat cu o lume întreagă, nimeni nefiind de acord cu căsătoria aceasta.
Au împreună trei copii, Sonia, Teodor și Iosif, care după divorțul actriței i-au fost încredințați ei. La aproape 10 ani de la căsătorie Anca a plecat să joace în Germania, perioada aceasta marcând un triumf profesional, dar și începutul sfarșitului căsătoriei.
Reușește cu greu să-și refacă viața alături de Jeffrey – un american „inteligent și bun”, din Pennsylvania, cu doi copii pe care-i creștea singur și care de dragul ei vine și se stabilește în România, întemeind alături de actriță o nouă familie.
Joacă în piese de teatru și în filme, traduce și regizează, a pus în scenă un spectacol pentru copii până la 3 ani și, în plus, este îndragostită de muzică.
Deosebit de activă în teatru, circ, televiziune, muzică… și-a încercat și puterea politică prin canditatura din partea umanistilor (PUR) la Primăria sectorului 4, diferite acțiuni caritabile și și-a deschis și o școală de teatru.
Filme recente:
Mr. Peabody & Sherman / Dl. Peabody şi Sherman (2014) – Maria Antoaneta (dialog versiune dublată)
The Pirate Fairy / Clopoţica şi Zâna Pirat (2014) – Zâna Mary (dialog versiune dublată)
Boeing Boeing (2013)
Sunt o babă comunistă (2013) – Sanda
Brave / Neînfricată (2012) – dădaca Maudie (versiune română)
Hotel Transylvania / Hotel Transilvania (2012) – alte voci (versiune română)
Secret of the Wings / Tinker Bell: Clopoţica şi secretul aripilor (2012) – Zâna Maria (versiune română)