29 iunie. Aniversare NICOLE SCHERZINGER, artista împlinește 36 de ani
Connect with us

ALL MEDIA

29 iunie. Aniversare NICOLE SCHERZINGER, artista împlinește 36 de ani

Published

on

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger (cunoscută și sub numele de Nicole Kea), s-a născut pe 29 iunie 1978.

Scherzinger s-a născut în Honolulu, Hawaii și are origini filipinezo-ruso-hawaiiene. Mama sa, Rosemary, dansatoare profesionistă de hula, a divorțat de tatăl biologic al interpretei când aceasta avea vârsta de 6 ani.

Cele două s-au mutat împreună cu Ke’ala, sora sa și cu tatăl vitreg de origine germano-americană, Gary Scherzinger, în Louisville, Kentucky. Cântăreața declară că a fost crescută ca o romano-catolică conservatoare, bunicul ei fiind predicator.

Scherzinger a câștigat concursul din 1996 „Kentucky State Fair’s Coca-Cola Talent Classic”. A studiat la Youth Performing Arts School din cadrul duPont Manual High School și a jucat pe scenele de teatru alături de Actors Theatre of Louisville.

A lucrat o vreme ca model, apărând în diverse campanii locale. După terminarea liceului, cântăreața a urmat cursurile Universității de Stat Wright, abandonând studiile în 1999 pentru a asigura vocea de fundal pentru formația rock Days of the New.

Travis Meeks, solistul grupului, a dorit la început ca Scherzinger să interpreteze alături de Days of the New câteva piese. După înregistrarea câtorva variante demo împreună cu acesta, Scherzinger a fost cooptată pentru al doilea album al formației ce a fost lansat în 1999.

Ulterior, cântăreața a colaborat cu Barry Drake de la F.O.B pentru două piese ce au apărut în 2001. În același an, Scherzinger a concurat în cadrul primului sezon din Popstars, emisiune difuzată la televiziunea americană The WB, unde a câștigat un loc în grupul pop Eden`s Crush.

Cu piesa „Get Over Yourself (Goodbye)” au devenit prima formație feminină ce a debutat pe primul loc în clasamentul vânzărilor din S.U.A. Cântecul a ajuns pe locul 8 în Billboard Hot 100.

„Love This Way” a fost ales ca și al doilea single de pe albumul lor de debut, Popstars, dar casa lor de discuri, Sire-London Records, a dat faliment, astfel grupul dezmembrându-se după un an de la lansare.

Scherzinger a avut câteva apariții solo sub numele de „Nicole Kea”, fiind prezentă în 2003 cu piesa Breakfast in Bed (cover după melodia celor de la UB40) pe coloana sonoră a filmului „50 First Dates”.

În același an, Scherzinger a lucrat împreună cu Yoshiki, din trupa de rock japoneză X Japan, la proiectul acestuia, Violet UK. Cântăreața a interpretat live versiunea în limba engleză a piesei I’ll Be Your Love, la Tokyo International Forum.

În iunie 2003 Scherzinger se alatură grupului Pussycat Dolls, care era in plin proces de schimbare a componenței în vederea lansării pe piața muzicală. Grupul a devenit unul de succes la nivel internațional, fiind alcătuit din Nicole Scherzinger, Melody Thornton, Jessica Sutta, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt și Carmit Bachar.

Cântecul „Don’t Cha” a reprezentat debutul formației. Piesa s-a clasat pe prima poziție în clasamentele din 15 țări, iar celelalte lansări de pe primul lor album, PCD, „Sway”, „Stickwitu”, „Beep”, „Buttons”, „I Don’t Need a Man” și „Wait a Minute”, au contribuit la comercializarea materialului discografic în peste șapte milioane de unități la nivel mondial.

În 2008 Scherzinger a înregistrat alături de alți artiști o piesă compusă de Will.i.am, intitulată „Yes We Can”, pentru a-l sprijini pe Barack Obama în campania electorală pentru președinția Statelor Unite ale Americii.

În luna aprilie, cântăreața a făcut un cover după piesa „Rio” a celor de la Duran Duran ce a fost utilizat pentru campania publicitară a companiei Unilever. Un videoclip promoțional a fost filmat, iar melodia se găsește pe format digital începând din luna mai 2008.

De asemenea, pe 5 septembrie Scherzinger a interpretat live alături de mai mulți căntărețe piesa folosită în scopuri caritabile „Just Stand Up”, aceasta fiind ultima apariție solo a sa înaintea începerii noului turneu alături de Pussycat Dolls.

În Noiembrie 2010, artista a lansat primul său single de pe albumul său de debut Killer Love , intitulat Poison,piesa compusă de celebrul RedOne , aceasta ajungând în top 5 în UK. În Martie 2011, al doilea său single, intitulat Don’t Hold Your Breath.

Scherzinger a avut o relație cu vocalistul trupei 311, Nick Hexum,[1], de care s-a despărțit după trei ani, motivul citat fiind „dificultăți cauzate de programele lor”. Talan Torriero a fost următorul ei partener, cei doi separându-se deoarece Scherzinger voia să se concentreze mai mult pe cariera solo.

La premiile MTV Europe Music Awards din noiembrie 2006, cântăreața l-a cunoscut pe Lewis Hamilton, pilotul britanic de Formula 1.

În acest an, cântăreaţa a acceptat să se căsătorească cu pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton, după ce îl refuzase de trei ori în trecut.

RADAR DE MEDIA vă invită să urmăriți cel mai recent single al artistei:

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending