Connect with us

A-Z NEWS

29 martie. Aniversare DAN BITTMAN, artistul împlinește 53 de ani

Published

on

Dan Bittman s-a născut pe 29 martie 1962, în București. Este un cunoscut cântăreț, compozitor, actor și prezentator de televiziune român, liderul trupei Holograf.

Dupa terminarea Facultății de Hidrotehnică din cadrul Universității Politehnice București în 1989, Dan Bittman a ales o cu totul alta carieră, iar destinul său s-a schimbat radical.

Cantareț și compozitor îndragit după ce a cântat în trupa „Iris” în 1985 devine solistul trupei „ Holograf”, o trupă ce a lansat multe șlagăre și în 1994 a reprezentat România la Eurovision unde, cu piesa „ Dincolo de nori ” au ocupat locul 21.

După rolurile din „ Proprietarii de stele” (2001) și „ Lori, Dan și Tanti Mili „( 2002), rolul în „Orient expres” l-a primit datorită asemănării fizice cu Sergiu Nicolaescu în tinerețe și personajul interpretat a stârnit admirația publicului, oferindu-i acestuia posibilitatea să joace alături de nume celebre ale filmului românesc : Gheorghe Dinică, Florin Zamfirescu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Ioana Moldovan etc.

La imboldul a doi mari oameni de televiziune: Dumitru Morosanu și Titus Andrei care-l cunoșteau de mic a intrat dintr-o joacă în televiziune și datorită carismei, spontaneității și talentului a prezentat o emisiune la TVR 1 „ Danuț SRL „ cu mare succes la publicul telespectator.

Este tatăl a trei baieți, botezați toți de colegul său de trupa, Edi Petrosel : Alexandru, Patrick și Mark Nicolas, copii făcuți cu Liliana Ștefan, o femeie puternică, „mămica” MediaProMusic a Cutiuței muzicale (1-7), o colecție de cântece amuzante și vesele cântate de vedete, pentru copii.

Considerat de familia sa un tătic la superlativ, Dan iși petrece fiecare minut liber cu copii săi și Liliana.

Artistul a jurizat împreună cu Delia Matache și Cheloo unul din sezoanele show-ului X Factor.

Considerat un bărbat sexi cu mare succes la femei , i se cunosc legăturile de dragoste cu  Mihaela Rădulescu, Roxana Blagu / Trident , Tania Budi, Alina Chivulescu …etc.

Președintele României Ion Iliescu i-a oferit lui Dan Bittman pe 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending