3 criterii pe care să le ai în vedere când alegi mobilierul de bucătărie - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Alegerea pieselor de mobilier pentru bucătărie reprezintă una dintre cele mai importante etape din amenajarea acestei camere. Din acest motiv, la momentul achiziției trebuie să acorzi atenție atât aspectelor estetice, cum ar fi culoare, finisaj, dar și celor funcționale, precum dimensiunea blaturilor de lucru, numărul dulapurilor și rafturilor ș.a.m.d. Află din rândurile de mai jos ce criterii poți lua în considerare atunci când îți achiziționezi mobilierul de bucătărie, astfel încât să fie potrivit nevoilor tale!

Materialul din care este realizată mobila

Longevitatea și funcționalitatea mobilierului de bucătărie depind de materialele folosite la fabricarea acestuia. De regulă, se utilizează plăci de PAL, MDF sau lemn natural. Informațiile de mai jos te poate ajuta să ai o înțelegere clară a fiecărui tip de material:

PAL

  • are un cost de achiziție mic și performanțe bune;
  • poate fi prelucrat în diferite moduri;
  • este un material ușor;
  • oferă un număr mare de opțiuni estetice, întrucât are un strat decor care permite realizarea diferitelor finisaje și nuanțe.

MDF

  • are un const de achiziție mediu și o densitate mai mare decât plăcile de PAL;
  • este foarte puțin sensibil la umezeală și variații de temperatură, fiind potrivit pentru condițiile termice din bucătărie;
  • are o rezistență ridicată la încovoiere;
  • plăcile de MDF melaminat au diferite modele și culori, iar textura lor este foarte apropiată de cea a lemnului.

Lemn natural

  • are un const mai mare de achiziție;
  • este rezistent și durabil;
  • are un aspect elegant și frumos, iar textura originală nu necesită straturi de decor;
  • este ușor de recondiționat.

Culoarea mobilierului

Există o gamă largă de opțiuni, de la alb, la culoarea naturală a lemnului, la culori mai îndrăznețe precum roșu, albastru sau portocaliu. Este recomandat să stabilești o paletă de culori pe care vrei să o incluzi în amenajarea bucătăriei, luând în calcul nuanța pardoselii și a pereților.

De exemplu, dacă pereții bucătăriei sunt viu colorați sau placați cu un model multicolor de gresie, atunci alege mobila într-o nuanță deschisă, precum alb sau crem. În cazul în care pereții sunt albi, iar pentru pardoseală ai ales un parchet într-o nuanță ivory, atunci poți opta pentru o mobilă verde închis, bleumarin sau gri închis.

De asemenea, culoarea mobilierului contribuie semnificativ la setarea întregii atmosfere. De regulă, mobilierul de bucătărie în culori deschise denotă eleganță și rafinament, oferind în același timp luminozitate și un aspect curat spațiului. Culorile întunecate (negru, gri sau maro închis) pot crea o atmosferă strictă și sobră, însă pot fi opțiuni potrivite dacă vrei o amenajare industrială sau minimalistă. Mobila de bucătărie de culoarea lemnului poate da senzația de căldură și naturalețe, fiind potrivită oricărui stil de design interior. Nuanțele tari (roșu, verde, albastru etc) pot aduce veselie și o senzație de energie întregii bucătării.

Dimensiunea pieselor de mobilier

Nu în ultimul rând, este important să iei în calcul și dimensiunea mobilierului, adică să stabilești cât de adânci, înalte și late trebuie să fie dulapurile și blaturile. În cazul în care îți cumperi mobila online sau din magazine fizice, ai la dispoziție seturi întregi de mobilă, compuse din mai multe copuri inferioare și superioare sau piese individuale. Înainte să alegi un model, trebuie să iei măsurătorile bucătăriei și să realizezi calcule concrete, ținând cont de zonele acesteia (de gătit, de pregătire ale meselor și pentru depozitare).

De cele mai multe ori, corpurile superioare au o adâncime de aproximativ 30 cm, iar cele inferioare de 60 – 63 cm. Distanța dintre cele două poate fi cuprinsă între 50 și 65 cm, iar înălțimea dulapurilor de la sol poate fi de 85 – 90 cm. Unele corpuri au picioare reglabile care îți permit să ajustezi înălțimea dulapurilor inferioare, astfel încât să se potrivească bucătăriei. În final, zona de pregătire a mâncării trebuie să fie de cel puțin 100 cm.

Așadar, atunci când îți achiziționezi piese de mobilier, poți lua în calcul criteriile de mai sus dacă vrei să îți amenajezi bucătăria conform nevoilor tale. Verifică ce modele de corpuri de mobilă ai la dispoziție și alege-le pe cele favorite!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending