Connect with us

ALL MEDIA

3 septembrie. Aniversare CHARLIE SHEEN, actorul împlinește 49 de ani

Avatar

Published

on

Charlie Sheen, pe numele real Carlos Irwin Estévez, s-a nascut pe 3 septembrie 1965, in New York City.

Tatal sau, Martin Sheen, la acea vreme un actor care abia incepuse sa faca performanta pe Broadway, a intalnit-o pe mama sa, Janet Sheen, o fosta studenta la Arte, imediat dupa ce se mutase in Manhattan. Martin si Janet au avut alti trei copi, Emilio Estevez, Renée Estevez, si Ramon Estevez, toti devenind actori.

Inca de la o varsta frageda, Charlie s-a aratat interesat de cariera tatalui sau, iar la varsta de 9 ani, a primit chiar un rolisor in filmul acestuia The Execution of Private Slovik (1974) (TV). In 1977, era in Filipine cand tatal sau a suferit un preinfarct pe platourile de filmare ale peliculei Apocalypse Now (1979).

Cat timp a fost elev la Santa Monica High School, Charlie avea doua preocupari majore: actoria si baseballul. Impreuna cu prietenii sai, printre care erau Rob Lowe si Sean Penn, a produs si a jucat in cateva filme de amatori.

A jucat ceva vreme si baseball la echipa Vikings, unde a fost unul dintre cei mai buni ” pitcher ”-i, unul dintre recorduril sale fiind 40-15. Pasiunea si talentul lui pentru baseball avea sa influenteze cateva roluri pe care avea sa le interpreteze de-a lungul carierei. Din pacate, succesul de pe terenul de baseball nu s-a transformat si in success la scoala, tanarul Carlos straduindu-se din rasputeri sa treaca clasa. Cu cateva saptamani inainte de absolvire, Charlie a fost exmatriculat pentru absente si comportament necorespunzator.

Dupa liceu, Charlie s-a apucat serios de actorie. Primul sau rol major a fost de elev de liceu in filmul Red Dawn (1984). Au urmat cateva roluri in seriale TV si in filme de buget redus. Marea intrare in cinematografie, s-a petrecut in 1986 cand a interpretat un rol in filmul de Oscar, Platoon, regizat de Oliver Stone. In urma filmului a primit multe recenzii privind portretul sau de tanar soldat ce e prins in mijlocul crizei morale legate de razboiul din Vietnam.

Succesul din Platoon l-a facut pe Oliver Stone sa-l distribuie pe Charlie in noul sau film Wall Street (1987) impreuna cu tatal lui. Filmul impreuna cu tema “Greed is Good (Lacomia face bine)” a devenit instantaneu un cult. La scurt timp dupa aceea, Stone l-a abordat pe Charlie cu privire la posibilitatea ca acesta sa interpreteze rolul principal in urmatorul lui film, Born on the Fourth of July (1989).

Cand Tom Cruise a primit in final rolul, Sheen care a primit vestea de la fratele sau, Emilio Estevez, s-a infuriat atat de tare incat nici macar nu i-a dat un telefon lui Stone. Acest lucru a dus la o racire a relatiei celor doi care de atunci nu au mai lucrat impreuna. Ruptura de Stone nu l-a influentat prea mult astfel incat pe parcursul anilor ’80 spre sfarsit – inceputul anilor ’90 a fost un actor de top in box office facand roluri bune in Young Guns (1988), Major League (1989), si Hot Shots! (1991).

Din pacate la mijlocul anilor ’90 cariera sa a ajuns in impas. Dupa cateva reprize de mers la dezintoxicare, o reputatie de afemeiat si doua casatorii ratate, anii ’90 aveau sa se incheie si astfel Charlie tragea sperante ca ii va reveni norocul.

A inceput prin a il inlocui pe Michael J. Fox in sitcomul “Spin City” (1996), apoi cu “Everybody Loves Raymond” (1996) si totul parea sa mearga bine. Sitcomul “Two and a Half Men” (2003) aducea in fata un personaj care semana perfect cu Charlie din viata reala a anilor ’90 si avea sa-i aduca acea gura de oxigen necesara relansarii carierei.

Viata personala avea sa se imbunatateasca de asemeni. In 2002, s-a insurat cu actrita Denise Richards, pe care a cunoscuta pe platourile de filmare la Good Advice.Totul parea sa fie in regula dar, cunoscandu-l pe Charlie, putini au fost mirati cand au aflat, in martie 2005, ca cei doi vor divorta. Denise, care era insarcinata in 6 luni in momentul pornirii divortului avea sa nasca inca o fetita, Lola, pe 6 iunie acelasi an.

Divortul s-a pronuntat la sfarsitul anului 2006. In martie 2004, li s-a nascut o fetita, Sam, si la putin timp prietenii au spus ca Denise ar fi insarcinata cu al doilea copil al cuplului.

Actorul a acceptat provocarea momentului, ALS Ice Bucket:

Filme recente:

Machete Kills / Machete: Ucigaş meseriaş (2013) – preşedintele S.U.A.
Scary Movie 5 (2013) – el însuşi
A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III / O privire în mintea lui Charles Swan III (2012) – Charles Swan III
Anger Management (2012) – Charlie Goodson
Foodfight! (2012) – Dex Dogtective (voce)
She Wants Me (2012) – Himself

Sursa articol
Sursa foto

Comentarii

ALL MEDIA

Dezbatere la Digi24: „Vreau la școală! Despre nevoia de educație incluzivă și de calitate”

Avatar

Published

on

            Ce învață copilul meu la școală ? Cât de pregătiți sunt profesorii pentru formarea viitorilor adulţi ? Școala românească îmi pregătește copilul pentru viață ? Cât de mult trebuie să investesc, ca părinte, în educația copilului meu ? Când va deveni Educația prioritatea politicienilor ? Cum văd decidenţii politici restartarea școlii românești ? Care este planul actorilor politici pentru a moderniza învățământul românesc ? Cât de mult au învățat liderii politici din greșelile trecutului ?

 

Cu doar două zile înaintea startului campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Digi24, Fundația Agenția de Dezvoltare comunitară „Împreună”, Reprezentanța Comisiei Europene în România, INSCHOOL, proiectul comun al Uniunii Europene si Consiliului Europei, Universitatea din București şi Administraţia Prezidenţială organizează dezbaterea „Vreau la școală! Despre nevoia de educație incluzivă și de calitate”, în contextul numeroaselor cauze care limitează accesul liber și egal la educație. Evenimentul este înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului „România Educată” și este realizat și cu sprijinul UNICEF.

 

Pe 4 noiembrie, de la ora 11, studioul 5 al postului de televiziune Digi24 devine gazda unui eveniment fără precedent. Reprezentanți ai principalelor partide parlamentare (PNL, PSD, USR/PLUS, PMP, PRO ROMANIA, UDMR) vor propune soluțiile pentru o Educaţie modernă, adaptată pieţei muncii, o Educaţie care oferă şanse egale tuturor elevilor.

 

Care sunt „prioritățile zero” ale statului astfel încât școala românească să respecte dreptul constituțional la Educație ? Evenimentul își propune să stabilească un set comun de priorități și valori din partea partidelor politice, care să se reflecte în acțiuni guvernamentale imediate.

Conferința, moderată de jurnalistul Digi24 Claudiu Pândaru, va fi transmisă, parțial, pe Digi24, iar integral pe www.digi24.ro și https://www.facebook.com/Digi24HD. Alte patru dezbateri cu aceeași tematică vor avea loc în zilele de 11 noiembrie, 18 noiembrie, 25 noiembrie și 2 decembrie.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Proiecte

Fundația Globalworth finanțează prima platformă de strângere de fonduri, dezvoltată de Narada, pentru profesorii din România

Avatar

Published

on

             Fundația Globalworth donează organizației Narada 30.000 de euro pentru prima platformă online care centralizează în timp real nevoile profesorilor și elevilor din România, generate de digitalizarea forțată a educației în contextul pandemiei.

 

Tot mai multe școli și gradinițe sunt deja în scenariile roșu și galben, ceea ce presupune educație exclusiv digitală. În acest context, Fundația Globalworth și Narada au lansat prima platformă narada.ro în care profesorii din România pot semnala problemele pe care le întâmpină și nevoile concrete pentru adaptarea la mediul de educație online. Este nevoie de o platformă unde proiectele de crowdfunding ale profesorilor să fie exprimate și să rezoneze în comunitățile care, astfel, se pot mobiliza pentru a facilita accesul elevilor din medii defavorizate la educația digitalizată.

 

Platforma de strângere de fonduri își propune să ajute peste 10.000 de copii și 100 de profesori. Aceștia pot sesiza nevoi și probleme precum: accesul la calculatoare și la internet; accesul la cataloage electronice și software de securitate online; dotarea sălilor din clasă cu echipamente IT; cursuri de formare pentru profesori, etc. Ulterior, profesorii articulează proiecte de crowdfunding în care își mobilizează comunitățile pentru finanțarea lor.

„Unul dintre beneficiile pe care le vor avea profesorii pe platforma de crowdfunding va fi faptul că în momentul în care comunitatea locală dă primele rezultate că validează cauza unui anume profesor prin contribuții financiare, noi căutăm să preluăm din efortul de fundraising. Așadar, strângem echipamente de la donatorii noștri, le recondiționăm și le livrăm profesorilor. Partea de recondiționare, alocare și livrare a device-urilor către comunități este realizată de comunitatea de voluntari Narada în spațiul oferit de Fundația Globalworth”, spune Andra Munteanu, co-fondator Narada.

 

Tot cu scopul de a ajuta la deblocarea sistemului educațional din România, Fundația Globalworth a pus la dispoziția organizației Narada un hub în care recondiționarea, alocarea și livrarea echipamentelor către școli și profesori sunt realizate mai rapid, mai eficient și în condiții de siguranță.

 

Tehnologia este unul dintre pilonii principali pe care a fost construită Fundația Globalworth, așa că ne-am dorit ca acest pilon să fie utilizat în zonele de maximă nevoie. Educația este pilonul societății, așa că ne-am orientat atenția spre a găsi o soluție rapidă de integrare a tehnologiei în scopuri educaționale. Alături de partenerul nostru, Narada, am gândit acest plan de acțiune pentru a sprijini dezvoltarea competențelor în educația digitală. Pandemia este încă aici și efectele ei vor rămâne o perioadă îndelungată printre noi, așadar ne bazăm pe solidaritatea comunităților pentru că noi, toți, avem aceeași miză: să mai facem câțiva pași spre viitorul tehnologizat pe care îl visăm în sistemul educației din România”, a adăugat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.

Despre Fundația Globalworth

Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.

 

Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.

Mai multe informații sunt disponibile pe site și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

 

Despre NARADA

Narada este o comunitate formată din antreprenori, lideri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Narada este o organizație născută sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation (rbls.ro) cu scopul de a accelera inovația în educație.

 

NARADA conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa. Cu alte cuvinte, #1 încurajează și ajută profesorii să creeze proiecte care inovează în sălile de clasă și rezolvă problemele elevilor, #2 aduce în atenția mediului de business și a comunităților proiectele profesorilor și face tot posibilul ca acestea să fie finanțate. #3 supervizează implementarea soluțiilor, măsoară rezultatele și multiplică proiectele care au funcționat.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Televiziunea Română susține producătorii independenți de film din România cu suma de 807 000 lei

Avatar

Published

on

            Televiziunea Română, singura instituţie media care contribuie la Fondul Cinematografic Naţional cu 15% din veniturile încasate din publicitate, deschide sesiunea de finanţare pentru anul 2020, conform Ordonanţei de Guvern nr. 39/2005.

 

Producătorii independenţi de pe piaţa de film din România pot beneficia de suma totală de 807 000 lei, în următoarele condiţii:

 

–  solicitanţii de finanţare din Fondul Cinematografic Naţional trebuie să fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul Naţional al Cinematografiei;

–  solicitanţii să nu aibă/să nu fi avut contract de finanţare cu TVR, contract a cărui derulare a fost viciată, suspendată sau întreruptă din cauze neimputabile finanţatorului;

–  filmele de ficţiune de lung metraj şi documentarele de lung metraj pentru care se solicită finanţare trebuie să se afle în perioada de postproducţie.

 

Finanţatorul va departaja solicitările în funcţie de îndeplinirea condiţiilor enunţate mai sus şi numai după:

–  analiza sinopsisului, treatmentului/viziunea regizorală, scenariului;

–  vizionarea unei secvenţe de 15’ din film;

–  primirea acceptului din partea producătorului privind limita superioară a finanţării, care nu va depăşi 7% din suma totală de 807.000 de lei alocată pentru finanţări;

 

La încheierea contractelor de finanţare, cu termene de plată integrală până la data de 31 decembrie 2020, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

 

Proiectele pentru care se solicită finanţare trebuie trimise online pe adresa casadeproducție@tvr.ro

 

Fiecare proiect trebuie să fie însoţit de:

 

a) copie de pe notificarea prin care CNC a declarat proiectul câștigător sau de pe contractul de credit

b)  un document cu contactele (mail si telefon) a minimum două persoane care vor administra relația cu echipa TVR privind această procedură de finanțare

c)  declarație prin care producătorul acceptă ca limită maximă de finanțare 7% din 807000 lei

d) copie de pe procesul verbal de finalizare a filmarilor depus la CNC

e)  scenariu
f)   treatment sau viziune regizorală
g)  sinopsis
h)  plan de producţie
i)   plan financiar
j)   distribuția filmului
k)  un link securizat cu o secvenţă de 15′ din film.

 

Documentele enumerate de la punctul a) la punctul j) vor fi trimise într-un singur fișier de tip .zip sau .rar (care să nu depășească 24 MB). Fișierul va fi denumit după cum urmează: DenumireProducator_ TitluProiect.zip/.rar

 

Data limită pentru depunerea proiectelor este marţi 6 noiembrie 2020, ora 12.00.

 

Până în prezent, TVR a finanţat peste 165 de filme, din toate genurile cinematografice, producţii semnate de regizori debutanţi sau consacraţi, multe dintre acestea fiind premiate la festivaluri de anvergură.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending