Connect with us

BAZAR

30 decembrie. Omul Zilei pe Radar de Media: MIHAI TRĂISTARIU va concerta în Islanda, de Revelion, și va câștiga 20.000 de Euro

Published

on

Succesul de la Eurovision încă mai are ecouri pentru Mihai Trăistariu, chiar și la aproape 8 ani de la acel moment. Artistul român va concerta în noaptea dintre ani tocmai în Islanda, urmând să primească pentru două concerte, suma de 20.000 de Euro.

De aceea, Mihai Trăistariu este Omul Zilei pe Radar de Media.

Mihai Trăistariu s-a născut la 16 decembrie 1976 în Piatra Neamț. atăl său, Gheorghe Trăistariu, a fost unul din cei mai mari pictori din Piatra Neamț, iar mama sa, Natalia Trăistariu, (născută Natalia Antohi) a studiat medicina și a cântat în tinerețe.

Mihai are 3 frați : Geanina, Constantin și Vasile. Toți cei 4 frați au studiat câte un instrument : Mihai – pianul,
Geanina – vioara, Vasile – tot pianul, iar Constantin – trompeta, muzicuța și chitara. Fiind născut într-o familie de artiști, Mihai a dovedit interes muzical din tinerețe, studiind pianul de la vârsta de 7 ani și având încă de pe atunci rezultate notabile în domeniu. Petrecându-și copilăria ca olimpic la matematică și cu dorințe inițiale de a deveni om de știință sau matematician, Mihai Trăistariu își schimbă treptat interesul și aspiră să devină un cântăreț celebru, după ce a auzit la radio vocea celebrei cântărețe Mariah Carey, fiind fascinat de performanțele vocale excepționale ale acesteia și de întinderea sa vocală ieșită din comun: 5 octave. Mihai se apucă astfel de cântat, mai mult din dorința de atinge 5 octave, decât de a urma o carieră din asta. Între anii 1996-1998 el reușește să participe la 18 concursuri naționale de interpretare muzicală, obținând de fiecare dată premii, șapte din acestea fiind trofee. În 1998 este remarcat de producătorul Casei de discuri Sony Music – Romania, cu care semnează un contract pentru 5 ani.

Mihai Trăistariu este cântărețul român cu cele mai multe performanțe la nivel internațional:

– Între anii 1996-1998 participă la 18 concursuri naționale de interpretare, obținând de fiecare dată un premiu câștigând de 7 ori marele premiu ( trofeul ).
– Din 1998 a cântat în trupa de succes Valahia, după care a început o carieră de solist.
– A obținut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României : 172 de puncte.
– A câștigat titlul de “Cea mai bună voce din România” in 5 din cei 10 ai carierei sale: în 1999, 2000, 2003, 2004 și 2007 [necesită citare].
– A câștigat de 5 ori titlul de ” Cea mai bună voce masculină din România ” : în 2000, în 2001, în 2006, în 2011 și în 2013 și a fost nominalizat de alte 5 ori.
– După concursul Eurovision 2006 piesa sa “Tornero” a fost difuzată în peste 30 de țări din Europa.
Are în acest moment semnate contracte cu case de discuri din 15 țări : pentru Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca cu Warner Brothers ; pentru Grecia și Cipru cu Planet Works ; pentru Germania, Austria, Elveția cu Jupiter Records ; pentru Malta cu Template Records ; pentru Spania și Portugalia cu Vale Music ; pentru Anglia cu Garden Records ; iar pentru România și Republica Moldova cu ROTON. Albumele sale se vând în toate aceste 15 țări, iar videoclipurile și melodiile sale se difuzează pe TV și radio în toate aceste 15 țări.
– Are 13 albume la activ ( 6 cu trupa Valahia și 7 solo ). Albumele scoase până acum sunt : “Valahia”, “Why”, “Pisicuța”, “Te iubesc atât de mult”, “2002”, “Sha-la-la”, “Altceva”, “Tornero”, “De Crăciun” ( Christmas ), “Love”, “Best Of”, “Lie, ciocârlie” si “Balade”.
– Are 19 videoclipuri, care au fost difuzate pe toate posturile TV din România și din 2006 și pe canale TV europene: “Banii și fetele” , “La mare, la soare” , “Vrem fetițe dotate”, “Why”, “Banana”, “Singur”, “Mama”, “Scufița”, “Nu plânge, iubito”, “Sha-la-la”, “Cât de frumoasă ești” (2 videoclipuri diferite), “Îți dau”, “Tornero”, “Dimmi și o no”, “Puerto Rico”, “Je t’aime”, “Lie, ciocârlie” si “Moș Crăciun … esti nebun !”.
– Mihai Trăistariu are în palmares, până în acest moment, nu mai puțin de 115 premii. Fie a câștigat concursuri naționale și internaționale de interpretare , fie a avut vânzări record de albume sau a obținut premii ca : cea mai bună voce, cea mai bună voce masculină, hitul anului , artistul anului, albumul anului, cel mai iubit artist, videoclipul anului, premii de excelență, diplome de onoare, premii de recunoștință etc .
– Pentru întinderea sa vocală excepțională (5 octave și o terță), Mihai a fost invitat, testat și atestat de specialiști în celebra emisiune Guinness Book din Germania. Concluzia lor a fost una singură : Mihai Trăistariu este singurul bărbat din lume care poate cuprinde cu vocea sa 5 octave și o terță. Deocamdată singurul record omologat aparține cântăreței Mariah Carey : 5 octave și jumătate.
– A concertat până acum pentru străini în 24 de țări, iar pentru românii din străinătate în 10 țări. Astfel, din 2006 până acum, Mihai a avut concerte în : Grecia (33 de concerte), Cipru (9 concerte), Malta (8 concerte), Bielorusia (3 concerte), Suedia, Islanda , Norvegia, SUA (New York, Atlanta, Chicago), Finlanda, Germania, Japonia, Bulgaria (4 concerte), Belgia, Portugalia, Slovenia, Letonia, Estonia, Rusia, Bulgaria, Albania, Macedonia, Serbia, Spania, Georgia, Turcia și Republica Moldova (peste 25 de concerte). Pentru români a concertat în Canada, Germania, Austria, Belgia, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Cipru și Grecia.
– Mihai a avut și 5 turnee mari în străinătate : în Japonia (în 2002 – 12 zile), în Germania (6 turnee de câte o lună de zile fiecare), în Suedia (în 2008 – 14 zile), în Canada (în 2009 – 14 zile) și în Republica Moldova (în 2006 – 3 săptămâni).
– A fost premiat de 6 ori consecutiv la Festivalul ” Mamaia ” – două premii I, două premii II și două premii III.
– A participat de 6 ori consecutiv la selecția națională pentru Eurovision, clasându-se de fiecare dată pe locurile fruntașe : 2, 3, 4, 3, 3, 1.
– A câștigat de 5 ori ” Hitul anului ” cu melodiile – “Banii și fetele”, “La mare, la soare”, “Banana”, “Cât de frumoasă ești” și “Tornero”.
– A câștigat de 3 ori premiul – Albumul anului – “Why”, “Altceva” și “Tornero” .
– A obținut Dublul Disc de Aur – pentru vânzările albumelor “Tornero”, “De Crăciun”, “Lie, ciocarlie” si “Best Of”..
– A obținut până acum 2 discuri de platină (pentru albumele “Valahia” si “Why”) și 13 discuri de aur (“Valahia”, “Why”, “Pisicuța”, “Te iubesc atât de mult”, “2002”, “Sha-la-la”, “Altceva”, “Tornero”, “De Crăciun”, “LOVE”, “Lie, ciocarlie”, ” Best Of” si ” Balade”).
– Are în acest moment 43 de fancluburi în România și 11 fancluburi internaționale (Rusia, Suedia, Olanda, Danemarca, Belgia, Grecia, Malta, Croația, Polonia, Cipru, Republica Moldova ). Peste 70.000 de fani sunt înscriși în fancluburile din România și peste 5.000 în cele internaționale.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending