Connect with us

ALL MEDIA

30 noiembrie. Aniversare BEN STILLER, actorul implineste 49 de ani

Nascut la 30 noiembrie 1965, Ben Stiller provine dintr-o familie de cunoscuti actori de comedie ai vremii, Jerry Stiller(mai cunoscut la noi in rolul lui Frank Constanza din “Seinfeld”) si Anne Meara.

Avatar

Published

on

Nascut la 30 noiembrie 1965, Ben Stiller provine dintr-o familie de cunoscuti actori de comedie ai vremii, Jerry Stiller(mai cunoscut la noi in rolul lui Frank Constanza din “Seinfeld”) si Anne Meara.

Acest fapt l-a apropiat din copilarie de lumea cinematografiei, astfel incat la varsta de 6 ani apare deja in showuri de televiziune impreuna cu parintii lui; mai mult, incepe chiar sa si filmeze inca de la 10 ani, cu o camera de amatori.

Anii studentiei il gasesc interesat de teatru, si dupa ce paraseste Universitatea din Los Angeles, California, drumurile il duc catre Broadway unde interpreteaza un mic rol in “The House of blue leaves”, ce se dovedeste mai tarziu un succes. Simtul sau critic si ironia debordanta il fac totusi remarcat de catre Lorne Michaels, producatorul show-ului “Saturday Night Live”, care il coopteaza in echipa ca si scenarist.

Debutul sau pe marele ecran vine odata cu “Empire of the sun,” filmul lansat de Steven Spielberg in 1987. Cum atractia mai mare vine din spatele camerei de filmat, isi petrece anii urmatori in documentare si emisiuni TV, “Back to Brooklyn” fiind difuzata cu real succes pe MTV.

In 1994, Danny de Vito, in calitate de producator, ii acorda credit spre a regiza “Reality Bites”, film in care joaca si unul din rolurile principale. De aici, drumul ii este deschis spre o serie lunga de comedii pe care le regizeaza si chiar produce el insusi.

In viata personala, cea mai indelungata relatie a avut-o cu Jeanne Tripplehorn (“Basic Instinct”), dar in 1998 se logodeste cu Christine Taylor(“Friends, Zoolander”), cu care se si casatoreste in 2000, avand in prezent 2 copii impreuna.

Filme recente:

Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014) – Larry Daley
Zoolander 2 (2014) – Derek Zoolander
The Hardy Men (2013)
The Secret Life of Walter Mitty / Viaţa secretă a lui Walter Mitty (2013) – Walter Mitty
He’s Way More Famous Than You / (2012) – Ben Stiller
Madagascar 3: Europe’s Most Wanted / Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa (2012) – Alex (voce)
The Mountain / (2012)
The Watch / Extra’ pază-n cartier (2012) – Evan
While We’re Young / (2012)

Sursa articol
Sursa foto

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending