4 avantaje ale unui gazon artificial - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

4 avantaje ale unui gazon artificial

Published

on

Beneficiile gazonului artificial incep sa iasa in evidenta atunci cand il compari cu iarba naturala.

Termenul de gazon artificial a fost inventat pentru prima data la mijlocul anilor 1960 in Statele Unite ale Americii; initial a aparut pe piata pentru a inlocui iarba naturala care provoca dificultati in amenajarea terenurilor de sport. Houston Astrodome a fost primul stadion din lume complet inchis, cu teren de gazon sintetic. 

De la dezvoltarea suprafetelor sportive de gazon sintetic de prima generatie, cercetarile in curs si imbunatatirile in consecinta in tehnologia gazonului sintetic, au depasit unele probleme initiale experimentate in primele zile si au facut gazonul sintetic mai acceptabil pentru o serie de sporturi, iar procesul de amenajare gazon artificial fiind unul rapid si usor de realizat de catre specialisti.

Si totusi, de ce sa alegi un gazon sintetic pentru amenajarea terenurilor multisport?

  1. Nu necesita intretinere regulata

Faptul ca nu necesita intretinere permanenta este avantajul principal. Gazonul nu trebuie udat, taiat, stropit cu substante hranitoare. Un periaj periodic este mai mult decat suficient.

  • Nu face pete

Pe iarba sintetica nu se formeaza pete inestetice, ea fiind totodata o suprafata care nu murdareste. Alunecarea pe iarba naturala duce in mod normal la dungi lungi verzi sau maronii care sunt extrem de greu de scos. Acest lucru nu se intampla cu gazonul artificial.

  • Nu formeaza goluri de iarba

In iarba naturala, se pot forma pete de la arsita sau pe suprafetele mai solicitiate. Gazonul artificial este extrem de rezistent si poate face fata presiunii constante a mersului pe el, si nici nu isi schimba culoarea de la soare.

  • Nu necesita lumina soarelui

Iarba naturala se poate estompa si se poate ingalbeni in zonele umbrite, pe cand gazonul artificial nu necesita lumina directa a soarelui. Gazonul sintetic functioneaza bine la umbra, deoarece isi mentine culoarea cu sau fara lumina soarelui si apa.

Cine opteaza pro gazon artificial, a luat o decizie inteleapta.

Gazonul artificial nu necesita erbicide, pesticide sau ingrasaminte pentru a ramane frumos si fara pete. Acest lucru este mai sigur pentru terenul multisport dar si pentru mediu. Materialele folosite la fabricarea gazonului artificial sunt extrem de durabile, capabile sa reziste la aproape orice tip de expuneri si arata frumos atat vara cat si iarna.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending