Connect with us

Cultura

4 evenimente marca Madrigal la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2024

Published

on

Reclame

La invitația Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi desfășoară pe toată durata Festivalului o suită amplă de evenimente culturale, la care sunt invitați spectatori de toate vârstele.

Gala de deschidere, spectacol-poem despre prietenie

Într-o ediție FITS care sărbătorește Prietenia, Corul Madrigal invită publicul la un spectacol-poem, cu participarea extraordinară a invitaților Constantin Chiriac, Pippo Delbono și Tim Robbins. În curtea Casei Altemberger, vechea primărie a Sibiului și cel mai mare ansamblu gotic civil din România, construit în secolul al XV-lea, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, prezintă un repertoriu extins, cu lucrări din Renaștere, până la creatorii contemporani.

Regia spectacolului este semnată de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturica.

După epuizarea biletelor, organizatorii au suplimentat numărul acestora, link AICI.

Spectacolul poate fi vizionat LIVE și online, cu bilete disponibile AICI

61 de ani în 6 expoziții: trecut, prezent și viitor

Între 22 și 30 iunie, la Muzeul Național Brukenthal, Corul Madrigal prezintă Muzeul Madrigal, cu 6 expoziții emblematice: Madrigal în Valea Jiului; Madrigal Experience; Madrigal Media – discografie, brand, editorial; Costumul Madrigal – 40 de costume care au scris și scriu o istorie culturală unică; Spectacolul Madrigal – 4 diorame cu experiențe senzoriale complete; Madrigal for Babies și Cantus Mundi: Muzica pentru toți – o strategie culturală pentru viitor.

Programul de vizitare al expozițiilor este cel al Muzeului Național Brukenthal.

Revista Madrigal

Pe 26 iunie, la ora 11:00, la Bursa Internaționă de Spectacole de la Sibiu – Hotel MyContinental, Faust Hall, Corul Madrigal lansează primul număr al revistei sale trimestriale dedicate artelor spectacolului din România.

O premieră editorială marca Madrigal, revista conține 244 de pagini de interviuri, cronici și cele mai noi informații despre proiectele Corului Madrigal și ale partenerilor și colaboratorilor săi, nume și instituții marcante ale vieții noastre culturale.

Revista, al cărei redactor-șef este Monica Lup, se distribuie gratuit.

„Ritualuri”, un spectacol grandios

FITS se încheie pe 30 iunie, ora 21:00, la Muzeul ASTRA cu Spectacolul Extraordinar „Ritualuri”, susținut de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu.

Spectacolul, semnat de regizorul Emil Pantelimon, în scenografia lui Vladimir Turturica, este dedicat unor ritualuri universale – pentru pace, de lume, religioase și pentru natură și se va desfășura pe malul lacului Dumbrava.

După spectacol, 12 scene ale ritualurilor vor fi activate în tot Muzeul ASTRA, până la ora 01:00 dimineața. Zona din jurul lacului va deveni un univers performativ, în care publicul va interacționa cu actori, coruri de copii Cantus Mundi, Baletul Operei Comice pentru Copii, femeile de la șezătoarea din Ozun, Corul lipovenilor de la Brăila, percuționiștii Young Beats și Zoli Toth și va participa la recitaluri ritualice de bocet, de bucurie, de trecere sau de blesteme, toate colorate într-un show de video mapping proiectat în pădurea Muzeului ASTRA.

La Muzeul ASTRA vor fi prezente corurile de copii din Cantus Mundi: „Waldorf” Iași, dirijor Daniel Popa, „Unirea” Focșani, dirijor Ana-Maria Rusu, Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, dirijor Nicoleta Țâmpu și „Junior VIP” Cluj-Napoca, dirijor Anca Mariaș,

Spectacolul Extraordinar „Ritualuri” va fi prezentat și în avanpremieră sâmbătă, pe 29 iunie, de la ora 22:00.

Participarea la evenimente se face cu achiziționarea biletelor de acces în Muzeul ASTRA.  

Evenimentele Corului Madrigal la Sibiu se desfășoară în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Muzeul Național Brukenthal, Muzeul ASTRA și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV3 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV5 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show5 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV5 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show5 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni6 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Serialeo săptămână ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiuni2 săptămâni ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending