Connect with us

UTILE

4 hobby-uri care dezvoltă inteligenta copiilor

Published

on

Reclame

4 hobby-uri care dezvoltă inteligenta copiilor

Până acum ceva timp se considera că nivelul de inteligență al oamenilor este o calitate înnăscută ce nu poate fi influențată sau modificată de factorii din exterior. Ei bine, de curând, s-a descoperit în urma multor studii și cercetări efectuate, că nivelul de inteligență poate crește atunci când oamenii practică anumite activități și au mai multe hobby-uri.

Așadar, dacă până acum nu ai considerat important aspectul hobby-urilor în viața copilului tău, poți lua această variantă în calcul. Începe prin a-i achiziționa jocuri si jucării in funcție de vârstă, cum sunt jucariile pentru copii de 4 ani.

Dacă nu știi spre ce hobby-uri poți să-l îndrumi, te ajutam cu câteva idei in continuarea acestui articol.

Cercetătorii au arătat ca muzica stimulează creierul, având capacitatea de a stimula apariția unor emoții și a unor stări psihologice complexe. Atunci când o persoană cântă la un instrument muzical, se dezvolta creativitatea, abilitățile analitice, limbajul etc. Altfel spus, această activitate încurajează copilul să fie mai perseverent și îl ajută să-și imbunătățească concentrarea. În cazul în care copilul tău nu știe să cânte la niciun instrument muzical și nici nu își dorește să învețe acest lucru, chiar și simpla ascultare a muzicii poate crește capacitatea memoriei.

Jocuri care stimulează creierul

Copiilor le plac extrem de mult jocurile. Iată mai jos o listă a celor care stimulează creierul și îi permit să învețe lucruri noi:

  • sudoku;
  • puzzle-uri;
  • șahul;
  • board games (jocuri de societate, strategie și inteligenta);
  • jocuri video;
  • jocurile de cărti.

Gătitul

Pregătirea meselor poate fi o ocupație care stimulează activitatea creierului copilului, dacă respectă anumite condiții. S-a concluzionat că nivelul creativității oamenilor crește atunci când aceștia pregătesc în mod regulat diferite feluri de mâncare sau când cei mici participă la pregătirea și organizarea mesei. De asemenea, atunci când gătește, copilul învață sa fie “multitasking”, să măsoare cu precizie și să ia decizii rapide, ceea ce îi dezvoltă inteligența. Astfel, dacă vrei să încurajezi acest hobby poți începe prin achiziționarea unor bucatarii pentru copii la pret avantajos.

Practicarea unor jocuri de perspicacitate și logică

Este important pentru copii să aibă hobby-uri de făcut în casă, ca să se bucure în orice moment de activități interesante și atractive. Pentru acest lucru se recomandă jocuri de construcție, care pun la încercare logica, perspicacitatea, dexteritatea și creativitatea copiilor.

La acestea se adaugă diverse jocuri educative și jocuri de societate, de care copiii se bucură împreună, învață să colaboreze și să facă strategii pentru a câștiga.

Pe lângă stimularea inteligenței, hobby-urile sunt foarte importante întrucât îi ajută să capete încredere în propria persoană, să socializeze cu alți copii și să se integreze în colectivitate.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending