Connect with us

A-Z NEWS

4 martie. Aniversare EUGENIA VODĂ, realizatoarea TV împlinește 56 de ani

Published

on

Reclame

Eugenia Vodă s-a născut pe 4 martie 1959, in Sighișoara, este un critic de film și realizator TV.

RADAR DE MEDIA îi urează La mulți ani!

A absolvit Institutul de Artă teatrală și cinematografică „I.L. Caragiale”, secția teatrologie-filmologie.

A facut performanta in orice domeniu a profesat. S-a ocupat de imobiliare, a avut o editura,este autor de carti,reputat critic de film si realizator de televiziune. A participat la numeroase festivaluri internationale de film.

Aceasta a obtinut performanta in televiziune,domeniu pe care a declarat ca il detesta. Dar nu abrupt ci intr-un mod fellinian cu zambetul pe buze.

S-a apucat sa faca televiziune in anii 2000. Ideea de a face o emisiune in care sa aduca profesionistii din domenii variate i-a apartinut. Are o echipa mica, dar inimoasa si nu vrea sa dezvaluie nici un detaliu din bucataria interioara.

Din anul 2000 realizează emisiunea Profesioniștii difuzată de TVR 1 emisiune care a făcut-o cunoscută marelui public. Aceasta a fost declarată cea mai urmărită emisiune cu profil cultural din România. Emisiunea a fost caracterizată ca având „nerv”, în condițiile în care Eugenia Vodă mizează pe „senzaționalul normalității”.

A mai realizat seria de emisiuni Planeta Cinema și, la România literară, rubrica intitulată „Cronica filmului”. A publicat cărțile „Cinema și nimic altceva”, „Scurte întâlniri” și „Planeta Cinema”.

În calitate de critic de film a făcut parte din juriile FIPRESCI la festivaluri internaționale de film.
A fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul Clubului Român de Presă pentru cel mai bun talk show, Premiul criticii pentru cea mai bună emisiune de televiziune, Premiul UCIN pentru critică de film, Premiul „Ion Cantacuzino” al Asociației Criticilor de Film pentru publicistică de cinema.

Eugenia Voda poate fi urmarita pe blogul personal: www.eugeniavoda.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending