4 statistici importante cu privire la colectarea selectivă și reciclare - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

4 statistici importante cu privire la colectarea selectivă și reciclare

Published

on

             Modul în care este ambalat un produs ne influențează decizia de a-l achiziționa în mod direct. La ora actuală, se investește foarte mult în alegerea designului potrivit – de la culoare la formă, mărime și utilitate. Însă, până ca acesta să ajungă la noi acasă, este urmat un întreg proces de producție – nu doar pentru produs ci, mai ales, pentru cutia sau ambalajul în care acesta va fi transportat și comercializat.

 

Cele mai des întâlnite materiale pentru realizarea acestora sunt plasticul, sticla și cartonul, nu doar datorită proprietățile pe care le au, ci și pentru costurile relativ reduse în comparație cu orice alte elemente de pe piață. Dezavantajul acestora este că, lăsate în natură, afectează într-o foarte mare măsură mediul înconjurător. Descoperă în continuare 4 statistici importante cu privire la colectarea selectivă și reciclare !

 

  1. Reciclarea previne moartea a milioane de animale din întreaga lume

În timp ce grădinile zoologice sunt frecventate zilnic de mii de copii din întreaga lume, milioane de animale sălbatice își pierd viața în fiecare an datorită deșeurilor lăsate în mediul înconjurător. Potrivit studiilor realizate, numărul acestora depășește 100 de milioane. Procesul prin care acestea le afectează sistemul este că animalele ajung să mănânce deșeurile, printre care cele mai periculoase sunt cele din plastic și aluminiu. În schimbul aruncării acestora la gunoi sau în natură, poți duce toate rezidurile din firme și din gospodării la un centru specializat în Colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, unde vei primi inclusiv bani în funcție de cantitatea adusă.

 

  1. Procesul de reciclare implică un consum infim de energie

Spre deosebire de energia necesară pentru a obține produse finite din prelucrarea materialelor brute, reciclarea are nevoie de mult mai puțin. Întreaga strategie se bazează pe cantitatea de deșeuri colectate în mod selectiv care trebuie doar să fie integrate în procesul de reciclare. În plus, nu se folosește materie brută, ceea ce înseamnă că numeroase păduri vor rămâne intacte și gata să ne furnizeze oxigenul de care avem atât de mare nevoie pentru a trăi sănătos.

 

  1. Până în anul 2050, vor fi mai multe deșeuri în oceane decât pești

O altă statistică alarmantă cu privire la lipsa reciclării conduce la faptul că până în anul 2050, vor exista cantități mai mari de deșeuri în comparație cu numărul peștilor. Acest lucru se datorează faptului că, la ora actuală, numeroase exemplare de acest fel au deja în sistemul lor bucăți de plastic. Toate rezidurile și deșeurile aruncate în lacuri, mări și oceane intră în contact cu ele, ceea ce le afectează și le provoacă întocmai moartea.

 

  1. Sticla se împarte în bucățele în 500 de ani

Un aspect extrem de interesant cu privire la sticlă este că aceasta se degradează în aproximativ 500 de ani. Spre deosebire de alte materiale biodegradabile, la finalul acestor ani sticla reușește să se împartă în mai multe bucățele. Datorită acestui lucru, este considerat un material rezistent și capabil să fie reciclat la nesfârșit. Mai mult, are proprietatea de a păstra intactă orice substanță sau element care intră în contact cu ea, ceea ce o transformă într-un material extrem de căutat.

Toate aceste lucruri au menirea să ne facă mai conștienți de mediul înconjurător, precum și de responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o are pe termen scurt, mediu și lung. Fără a transforma atât colectarea selectivă, cât și reciclarea în obiceiuri zilnice, nu putem să avem așteptări pentru un mediu înconjurător curat, sănătos și relaxant. Schimbarea abordării este singura soluție pentru un viitor mai bun, de care să ne bucurăm nu doar noi, ci și copiii noștri.

Advertisement

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending