Connect with us

UTILE

4 statistici importante cu privire la colectarea selectivă și reciclare

Avatar

Published

on

             Modul în care este ambalat un produs ne influențează decizia de a-l achiziționa în mod direct. La ora actuală, se investește foarte mult în alegerea designului potrivit – de la culoare la formă, mărime și utilitate. Însă, până ca acesta să ajungă la noi acasă, este urmat un întreg proces de producție – nu doar pentru produs ci, mai ales, pentru cutia sau ambalajul în care acesta va fi transportat și comercializat.

 

Cele mai des întâlnite materiale pentru realizarea acestora sunt plasticul, sticla și cartonul, nu doar datorită proprietățile pe care le au, ci și pentru costurile relativ reduse în comparație cu orice alte elemente de pe piață. Dezavantajul acestora este că, lăsate în natură, afectează într-o foarte mare măsură mediul înconjurător. Descoperă în continuare 4 statistici importante cu privire la colectarea selectivă și reciclare !

 

 1. Reciclarea previne moartea a milioane de animale din întreaga lume

În timp ce grădinile zoologice sunt frecventate zilnic de mii de copii din întreaga lume, milioane de animale sălbatice își pierd viața în fiecare an datorită deșeurilor lăsate în mediul înconjurător. Potrivit studiilor realizate, numărul acestora depășește 100 de milioane. Procesul prin care acestea le afectează sistemul este că animalele ajung să mănânce deșeurile, printre care cele mai periculoase sunt cele din plastic și aluminiu. În schimbul aruncării acestora la gunoi sau în natură, poți duce toate rezidurile din firme și din gospodării la un centru specializat în Colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, unde vei primi inclusiv bani în funcție de cantitatea adusă.

 

 1. Procesul de reciclare implică un consum infim de energie

Spre deosebire de energia necesară pentru a obține produse finite din prelucrarea materialelor brute, reciclarea are nevoie de mult mai puțin. Întreaga strategie se bazează pe cantitatea de deșeuri colectate în mod selectiv care trebuie doar să fie integrate în procesul de reciclare. În plus, nu se folosește materie brută, ceea ce înseamnă că numeroase păduri vor rămâne intacte și gata să ne furnizeze oxigenul de care avem atât de mare nevoie pentru a trăi sănătos.

 

 1. Până în anul 2050, vor fi mai multe deșeuri în oceane decât pești

O altă statistică alarmantă cu privire la lipsa reciclării conduce la faptul că până în anul 2050, vor exista cantități mai mari de deșeuri în comparație cu numărul peștilor. Acest lucru se datorează faptului că, la ora actuală, numeroase exemplare de acest fel au deja în sistemul lor bucăți de plastic. Toate rezidurile și deșeurile aruncate în lacuri, mări și oceane intră în contact cu ele, ceea ce le afectează și le provoacă întocmai moartea.

 

 1. Sticla se împarte în bucățele în 500 de ani

Un aspect extrem de interesant cu privire la sticlă este că aceasta se degradează în aproximativ 500 de ani. Spre deosebire de alte materiale biodegradabile, la finalul acestor ani sticla reușește să se împartă în mai multe bucățele. Datorită acestui lucru, este considerat un material rezistent și capabil să fie reciclat la nesfârșit. Mai mult, are proprietatea de a păstra intactă orice substanță sau element care intră în contact cu ea, ceea ce o transformă într-un material extrem de căutat.

Toate aceste lucruri au menirea să ne facă mai conștienți de mediul înconjurător, precum și de responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o are pe termen scurt, mediu și lung. Fără a transforma atât colectarea selectivă, cât și reciclarea în obiceiuri zilnice, nu putem să avem așteptări pentru un mediu înconjurător curat, sănătos și relaxant. Schimbarea abordării este singura soluție pentru un viitor mai bun, de care să ne bucurăm nu doar noi, ci și copiii noștri.

 

 

 

Comentarii

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

5 motive pentru care trebuie să ții cont de sistemul de rafturi în designul restaurantului

Avatar

Published

on

Te-ai gândit ce sistem de rafturi vrei să alegi pentru restaurantul tău? În acest domeniu, alegerea echipamentului potrivit este deosebit de importantă. De exemplu, în catering, sunt necesare rafturi specializate, sisteme din oțel inoxidabil. Ca proprietar de restaurant, probabil și proiectarea spațiului de depozitare în mod adecvat face parte din planurile tale.

Iată care sunt principalele 5 motive pentru care designul restaurantului poate începe cu alegerea sistemului de rafturi:

1. Creșterea capacității de stocare

Într-o bucătărie profesională, uneori este destul de dificil să găsești suficient spațiu de depozitare. Pentru asta sunt necesare sisteme de rafturi care permit maximizarea capacității de stocare. Există diferite sisteme moderne de depozitare care se adaptează perfect bucătăriei și care sunt disponibile în oferta de rafturi de pe Bigg.ro în multe formate.

2. Siguranța alimentelor

În mod cert nu trebuie să folosești rafturi vechi, care au urme de rugină și care pot pune în pericol clienții, personalul și restaurantul. Când proiectezi un restaurant trebuie să faci lucrurile foarte bine încă de la început, iar sistemul de rafturi este important și pentru siguranța alimentelor.

Cum trebuie să fie rafturile pentru un restaurant?

În mod normal trebuie alese rafturi care sunt rezistente, durabile, realizate din materiale fiabile, anticorozive. De exemplu, rafturile din polipropilenă sunt rezistente și ușor de curățat. În plus, acestea pot suporta greutăți mari, rezistă la temperaturi ridicate, nu ruginesc și sunt necorozive.

3. Rafturile se aleg înainte de adăugarea corpurilor de iluminat

Iluminatul are rolul de a crea o atmosferă adecvată în spațiul respectiv, deci nu trebuie ignorat. De regulă se finalizează după alegerea rafturilor. Corpurile de iluminat în bucătărie se aleg și în funcție de designul sistemului de rafturi. Proiectarea iluminatului este creată și în conformitate cu proiectarea spațiului de depozitare.

Atmosfera restaurantului este realizată în ansamblu, deci trebuie gândită și în funcție de zonele separate – spațiul pentru bucătărie, spațiul de depozitare al produselor. Se ține cont și de alte zone, precum sunt sala de restaurant unde se servește masa, cafeneaua sau barul. Lumina în aceste zone este diferită în funcție de scopul special dorit.

4. Ține cont de toate detaliile

Alegerea rafturilor se face ținând cont de toate detaliile și anume:

 • Spațiul trebuie utilizat în mod eficient
 • Proiectarea rafturilor se realizează pentru fiecare spațiu separat
 • Rafturile trebuie să maximizeze fluxul operațional
 • Rafturile adecvate pot genera practici de organizare mai bune
 • Folosirea unui sistem de rafturi insuficient poate întârzia execuția comenzilor
 • Rafturile trebuie să fie compacte și cât mai funcționale
 • Toate rafturile trebuie să fie de calitate, pentru că altfel ele vor trebui reparate în mod constant în viitor, sau chiar înlocuite cu altele noi.

Alegerea unor echipamente fiabile pentru restaurant este o garanție a profitabilității afacerii.

5. Nu uita de noile tendințe!

Designul restaurantului trebuie să fie wow, să includă elemente importante din noile tendințe ale modei, dar și pe elemente generale, clasice, care creează o atmosferă deosebită. De exemplu interiorul bucătăriei ar putea fi într-un stil modern, dar în același timp unic și elegant, care să includă și materiale naturale și elemente industriale, ce țin de designul de interior.

Pentru a nu greși, se poate apela la ajutorul unui specialist în design pentru restaurante și cafenele.

Cele mai frecvente greșeli, care se fac în amenajarea restaurantului, sunt:

 • Plafonul poate fi inestetic dacă anumite conducte și cabluri ale sistemului de stingere al incendiilor sunt lăsate la vedere
 • Spațiul trebuie utilizat în mod adecvat, dar fără a crea senzația de sufocare; între mese trebuie să fie un culoar destul de larg, pentru un plus de confort în încăpere
 • Atenție la detalii și la calitate, pentru a nu ajunge în situația în care abordarea să fie neprofesionistă
 • Folosirea unor accesorii suplimentare poate aglomera spațiul; în plus, astfel de lucruri, chiar dacă țin de decor, pot fi greu de curățat după ce acumulează praf
 • Alegerea unui design care a fost folosit și în altă locație nu va impresiona clienții, va crea un clișeu, care cu siguranță nu va funcționa în atragerea succesului.

În ultimii ani s-a pus accent pe mobilierul de calitate, care s-a dovedit a fi foarte important pentru designul unui restaurant.

Comentarii

Continue Reading

UTILE

Cât de mult ţii la sănătatea ta dentară ?

Avatar

Published

on

             Cu toții știm că zâmbetul este cel mai frumos accesoriu, iar când dinții noștri arată perfect, putem spune că am reușit. Suntem oameni, avem frici, iar medicul stomatolog este cel care ne sperie cel mai tare.

 

Frica e frică, dar sănătatea e mai presus de toate. Nu trebuie să așteptăm să ne cadă dinții sau să avem o dantură galbenă și plină de carii. Uneori e bine să conștientizăm și să prevenim problemele.

 

Ne iubim dantura, acest lucru este cert, dar trebuie să și o arătăm. În perioada aceasta, când pandemia ne-a lovit din plin, cabinetele stomatologice și-au mai diminuat activitatea. Banii nu mai sunt aceeași, dar pentru sănătate merită să investim în dantura noastră.

 

Cunoaștem medici, știm cabinete, vrem servicii bune, dar ieftine. Oare e posibil să le avem pe toate ? Chiar este posibil ! Dacă ești din Craiova și dantura ta nu e chiar în cea mai bună condiție, ar fi bine să dai o fugă la medic.

Nu știi ce să alegi sau cum să-ți gestionezi banii ? Stai fără grijă! Cabinetul stomatologic AmonraDent are serviciile de stomatologie Craiova potrivite. Dacă îți dorești fațete sau aparat dentar, acest cabinet este pregătit să te ajute. Calitate bună, servicii multiple și prețuri accesibile.

 

Iubește-te pe tine, curăță-ți dantura și ai grijă de zâmbetul tău. Lasă grijile cu banii și profită de reducerile disponibile pe site-ul AmonraDent. Nu mai gândi cantitativ, lasă calitatea serviciilor acestui cabinet să te surprindă și să îți rezolve problemele până nu este prea târziu.

 

Fii deschis unei schimbări, îmbunătățește zâmbetul pe care îl ai și fă ca dinții tăi să nu sufere. De la dantură pornește totul, chiar și cele mai grave boli. Așa că nu mai aștepta și lasă fricile, căci sănătatea este mult mai importantă. Și dacă prețul devine o problemă, nu rata ocazia să profiți de una dintre ofertele cabinetului AmonraDent și să îți faci dantura să strălucească. Ai grijă de sănătatea ta dentară! Apreciază-te mai mult și străduieşte-te să ai o dantură cât mai sănătoasă!

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

UTILE

AFLA CUM ITI POTI SALVA DANTURA DACA AI UNUL SAU MAI MULTI DINTI LIPSA

Avatar

Published

on

implant dentar

Fie din cauza unei igiene precare, fie din alte motive, pierderea unui dinte/a unei masele atrage dupa sine numeroase inconveniente, situatii care ar putea sa iti influenteze enorm calitatea vietii.

Ce inseamna de fapt un dinte lipsa? Sanatatea celorlalti dinti este in pericol pentru ca va cauza, in primul rand, schimbarea pozitiei lor. Spatiul gol permite deplasarea celorlalti dinti, migrari verticale sau orizontale, fenomene caracteristice acestor situatii.

De altfel, muscatura se va schimba ca urmare a unui dintre lipsa, ceea ce conduce la probleme la nivelul articulatiei maxilarului. Cand pozitia dintilor nu este cea normala, curatarea va fi mai dificila. Favorizeaza tartrul si placa bacteriana, ce vor dauna dintilor, conducand la boli de gingie si carii.

Alte consecinte sunt atrofierea oaselor maxilare, cu impact estetic si functional totodata considerabil. Pentru ca nu mai exista stimuli functionali la nivelul osului, este favorizata atrofierea in timpul masticatiei.

Solutia pentru astfel de probleme o constituie inlocuirea dintelui lipsa, iar implantul dentar este optiunea minim invaziva si de eficienta sporita. Cat va fi un pret implant dentar vei afla in momentul in care vei alege si clinica in cadrul careia doresti sa iti fie realizat. Te va interesa si durata de efectuare a unei astfel de proceduri stomatologice.

Spre exemplu, la Dental Premier in Bucuresti un implant dentar se realizeaza intr-o singura zi – inserarea surubului si lucrarea provizorie, ceea ce inseamna ca poti ulterior manca deja pe dinte. Lucrarea definitiva va fi programata dupa un interval de 2-6 luni, in functie de caz.

Implantul dentar, solutia pentru o dantura sanatoasa

Atunci cand vrei ca rezolvarea sa fie minim invaziva si sa iti imbunatatesti si calitatea vietii, implantul dentar realizat cu succes la Dental Premier este o recomandare de top. Indiferent ca este vorba despre unul sau mai multi dinti, beneficiezi de extractii, implanturi si dinti ficsi in 24 de ore.

Nu simti durere, iar vindecarea este accelerata de PRGF-ENDORET, despre care mai multe informatii iti pot furniza medicii clinicii. Acestia dispun de certificari internationale de peste 10 ani, respectand la randul lor standarde internationale. Despre aceasta clinica vei descoperi ca este centru de excelenta Dentsply SIRONA, lider mondial in tehnologie dentara.

Alege sa iti mentii dantura sanatoasa, sa te bucuri de o masticatie corespunzatoare, dar si de o estetica placuta. Citeste mai multe despre cum te poate ajuta implantul dentar si cum se desfasoara o astfel de procedura medicala pe dentalpremier.ro.

 

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending