Connect with us

Business

5 criterii pentru alegerea unei centrale pe lemne

Avatar

Published

on

Folosirea unei centrale pe lemne s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o opțiune foarte avantajoasă pentru un număr tot mai mare de proprietari. Dat fiind faptul că rețeaua de gaze este destul de restrânsă în România, nevoia unei alternative economice și performante este ușor de înțeles. Iar astfel de alternative au tot apărut pe piața de sisteme de încălzire.

Cu toate acestea, puține dintre ele s-au dovedit a fi cu adevărat eficiente, așa cum este o centrală termică pe lemne de calitate.

Doar că și piața de centrale termice pe lemne s-a dezvoltat, la rândul său, foarte mult. Așa că nu este chiar ușor să găsești o centrală termică pe lemne bună, care să dea dovadă de performanțe cât mai mari și totodată să fie economică. La fel ca în multe alte cazuri, există centrale de calitate și centrale de proastă calitate.

Așa că, împreună cu echipa de la Stropuva România, ne-am decis să facem un articol în care să vorbim despre criteriile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să îți cumperi o centrală pe lemne. Iată care sunt acestea:

Suprafața de încălzit și puterea centralei

Nu poți începe căutarea unei centrale pe lemne până nu stabilești cu exactitate care este suprafața ce necesită încălzire. Aceasta se calculează în metri pătrați iar odată stabilită suprafața pe care dorești să o încălzești, poți trece la pasul următor: alegerea centralei.

Te vei orienta în principal în funcție de puterea centralelor de pe piață. Acestea se exprimă în kw, iar în general 1 kw poate încălzi aproximativ 10-12 mp.

Totuși, depinde foarte mult de la un model la altul, iar de aceea în lista de specificații este menționată suprafața maximă pe care modelul respectiv o poate încălzi. Izolarea locuinței, zona geografică și temperaturile de afară sunt, de asemenea, detalii pe care trebuie să le ai în vedere.

Autonomie

Dacă dorești să te bucuri de cât mai mult confort, autonomia reprezintă un alt detaliu pe care trebuie să îl ai numaidecât în vedere. Aceasta exprimă durata de ardere a unui buncăr plin cu lemne. Iar cu cât este mai mare, cu atât va trebui să vizitezi mai rar camera centralei, ceea ce reprezintă un avantaj major.

În cazul centralelor Stropuva România, vorbim despre o autonomie de 30 de ore. Aceasta se datorează în principal arderii tip lumânare, dar și construcției simplificate folosindu-se numai elemente de cea mai bună calitate.

Durată de viață

Faci o investiție majoră, așa că îți dorești să te bucuri cât mai mult de ea. Iar dacă nu îți dorești să schimbi prea curând sistemul de încălzire, atunci ar trebui să te intereseze și durata de viață a centralei.

Cu cât e mai mare, cu atât mai bine. Alege o centrală pe lemne de calitate, din materiale durabile și rezistente, astfel încât să aibă o durată de viață cât mai mare.

Oferim iar ca exemplu centralele Stropuva care pot avea o durată de viață de peste 25 de ani, atâta timp cât sunt corect întreținute.

Controlul centralei

Cu siguranță nu îți dorești o centrală lângă care trebuie să stai mereu cu manualul de utilizare, nu? De aceea ar trebui să alegi un model a cărui panou de comandă să fie cât mai intuitiv și mai ușor de utilizat. Astfel, cu doar câteva comenzi să poți alege temperatura dorită în locuință, iar mai apoi centrala să se ocupe de restul.

Nu uita de acest detaliu atunci când îți cumperi centrala!

Întreținere

Iar în final ar mai trebui să te interesezi și de lucrările de întreținere pe care centrala dorită le necesită. Sunt acestea dificil de efectuat, sau pot fi realizate în doar câteva minute? Trebuie efectuate zilnic sau este suficientă o curățare amplă pe lună?

Pune toate aceste întrebări comerciantului iar astfel vei afla cât de dificilă este întreținerea modelului ales.

Acestea sunt așadar principalele 5 criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ai nevoie de o centrală pe lemne.

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Studiu

Digi24 este în topul celor mai de încredere branduri conform Institutului Reuters

Avatar

Published

on

            Digi24 se menține pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai de încredere branduri, conform Digital News Report realizat de Institutul Reuters. În plus, Digi24.ro se situează printre cele mai urmărite și credibile surse de informare din online.

 

Conform raportului Digital News Report, lansat de Institutul Reuters şi Universitatea Oxford, 71% dintre respondenți consideră că Digi24 reprezintă un brand media de încredere și rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai urmărite instituții de presă din țară.

Postul de știri Digi24 se menține în topul realizat de Institutul Reuters, al doilea cel mai de încredere și urmărit post de televiziune din România, dar și primul post de știri din acest clasament. Astfel, 44% dintre telespectatori aleg săptămânal platforma TV a Digi24.

Platforma Online este de asemenea, în topul celor mai urmărite surse de informaţie, ocupând poziția a treia, cu 30% dintre utilizatori care se informează de pe site-ul sau aplicația digi24.ro.

Raportul se bazează pe o cercetare realizată în 40 de ţări şi la care au participat peste 80.000 de consumatori de ştiri. În România, sondajul a fost făcut în perioada ianuarie-februarie 2020, pe un eșantion de 2.017 persoane, cu o distribuție mai mult urbană, având o marjă de eroare +/-2,18%.

            „Digital News Report de la Reuters Institute, din acest an confirmă un trend general către o lume a știrilor mai digitalizată, dominată de platforme, având în centru dispozitivele mobile; în plus, există dovezi că unii editori de materiale deosebite, premium, se bucură de o creștere a abonamentelor. (…)

Încrederea în mass-media crește timid în 2020, față de 2019, România fiind pe locul 19, din 40 de piețe de media, cu 38 la sută din audiențele digitale care declară că au încredere în presă, în general. Digital News Report demonstrează că încrederea în presă este influențată de evoluțiile sociale și de gradul de divizare al unei societăți, iar în România, anul 2019, în comparație cu alte țări, a fost un an fără evenimente politice, economice sau sociale deosebite…, se mai arată în secţiunea pentru România a raportului.

Comentarii

Continue Reading

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0