miercuri, februarie 21, 2024
More
  AcasăA-Z NEWSLIFE STYLE5 lucruri pe care nu le știai despre ceasurile Audemars Piguet

  5 lucruri pe care nu le știai despre ceasurile Audemars Piguet

  Brandul de ceasuri Audemars Piguet este recunoscut la scară internațională ca fiind unul dintre cele mai populare, având o istorie bogată în spate. Cu toate acestea, există încă foarte multe lucruri despre acest brand pe care prea puțini pasionați de ceasuri le cunosc, deși constituie elemente de bază pentru tot ceea ce înseamnă în prezent. Descoperă câteva dintre cele mai interesante aspecte pe care cel mai probabil că nu le știai despre ceasurile Audemars Piguet!

  Audemars Piguet a dezvoltat primul ceas skeleton

  Modelele skeleton reprezintă un etalon al ceasurilor de lux, însă puțină lume știe că prima variantă în acest design a fost creată de brandul Audemars Piguet, în anul 1927. Acest model se diferențiază prin faptul că se poate observa mecanismul care îl face să funcționeze, anume scheletul ceasului, printr-un cadran transparent, lucru ce conferă un aspect inedit accesoriului. 

  Tot în această perioadă s-a stabilit și pe ce mana se poarta ceasul pentru a-i facilita setarea și a fi poziționat cât mai confortabil pentru posesori. Cel mai popular ceas din această categorie este, cu siguranță, Audemars Piguet Royal Oak Openworked Black Ceramic, unul dintre cele mai vândute modele ale companiei. 

  Audemars Piguet este o afacere de familie cu o istorie de aproximativ 150 ani 

  Primul ceas marca Audemars Piguet a fost proiectat în anul 1875, în același an în care Jules-Louis Audemars și Edward-Auguste Piguet au fondat firma mamă. Acest brand a cunoscut o traiectorie fascinantă, reușind să producă peste 1200 de variante de ceasuri în primii ani de existență, astăzi fiind una dintre cele mai importante companii de pe piața ceasurilor de lux, cu zeci de modele unice, cu design recognoscibil. 

  Modelul de ceasuri Royal Oak a salvat compania de la faliment

  Deși pare greu de crezut, compania s-a confruntat cu probleme financiare după aproape un secol de la înființare, lucru care avea să fie și finalul pentru acest brand. Cu toate acestea, o lansare inspirată a reușit să salveze această afacere de la faliment, cea a modelului Royal Oak. Acesta poate fi considerat cel mai bine vândut ceas din toată existența companiei, deși prețul poate fi foarte mare. Însă aspectul unic, diferit de tot ceea ce a mai fost creat până atunci și detaliile de finețe care scot acest ceas din anonimat i-a făcut pe pasionați să își asume investiția și astfel, vânzarea a peste 1000 de ceasuri în decurs de un an a reușit să salveze compania de la un final tragic.

  Șuruburile de la Royal Oak sunt realizate din aur alb 

  Una dintre caracteristicile inovatoare care fac modelul Royal Oak atât de special este alegerea materialelor. Dacă întreaga carcasă este realizată din oțel dur, pentru șuruburi s-a optat pentru o variantă mai prețioasă și anume aur alb. Măiestria artizanilor care realizează chiar și până în ziua de azi fiecare model de ceas manual poate fi observată cu ochiul liber, dat fiind faptul că atenția la detalii și calitatea produselor care cu greu mai poate fi atinse de un alt brand concurent. 

  Royal Oak a fost primul ceas sportiv de lux fabricat din oțel

  Dacă mai este un lucru de zis despre unicul model Royal Oak, este că acesta a fost primul ceas sportiv de lux care este fabricat în totalitate din oțel. Ceasul îmbină eleganța și rafinamentul specifice companiei cu designul diferit, cu o notă de relaxare, oferite de transparența cadranului. Doar șuruburile din aur alb păstrează însă o reminiscență a ceea ce înseamna schița inițială a acestui ceas Piguet care, la început era confecționat în totalitate din acest material prețios. 

  Dacă te fascinează istoria companiilor celebre de ceasuri de lux și ești în căutarea unor modele unice pentru a-ți completa colecția, accesează site-ul Era Vault!

  Sorin Clickbrainiacs.ro

  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente