Connect with us

Turism

5 mâncăruri românești apreciate de turiștii străini

Published

on

Reclame

Bucătăria tradițională românească este un adevărat mozaic de arome și influențe culturale, fiind lăudată de turiști pentru savoarea sa deosebită. Mulți dintre aceștia își împărtășesc experiențele culinare pe rețelele sociale, iar reacțiile lor sunt întotdeauna impresionante.

Iată care sunt mâncărurile românești în topul preferințelor turiștilor străini:

Mici

Delicioșii mici sau mititei, cu crusta ușor crocantă și miezul suculent, sunt un favorit incontestabil atât pentru români, cât și pentru străini. Mititeii sunt rulouri dintr-un amestec de carne de vită, porc și/sau miel, condimentate cu usuroi, piper negru, cimbru, coriandru și alte mirodenii și gătite la grătar. Se servesc cu muștar și pâine proaspătă, alături de o bere rece. Micii sunt asemănători cu ćevapi și alte preparate pe bază de carne măcinată din Balcani și Orientul Mijlociu, dar sunt distinctivi prin combinația unică de condimente, tehnica de preparare, cu bicarbonat de sodiu, și modul de servire.

În 2013, utilizarea bicarbonatului a creat probleme de licențiere în UE, fiind interzis în preparatele din carne tocată. După intervenția Asociației Române a Cărnii, rețeta de mici românești a fost inclusă pe lista rețetelor tradiționale, iar în 2014, bicarbonatul a fost permis prin derogare, facilitând producția și exportul.

Mămăligă cu brânză și smântână

Bulzul este un preparat românesc extrem de apreciat de turiștii străini. Se compune din mămăligă bogată, umplută cu brânză și unt, apoi coaptă la cuptor sau pe jar până devine aurie și crocantă. Cu o cremozitate aparte și un gust bogat, bulzul este adesea savurat ca un delicios fel principal sau garnitură. Se mai numește și „urs de mămăligă”.

Zacuscă

Zacusca este o delicatesă românească de legume, cu origini din perioada ocupației otomane între secolele XVII-XVIII. Preparată din vinete, ardei roșii și ceapă, zacusca este condimentată cu piper și foi de dafin, având o textură groasă și un gust intens. Se pot adăuga și ciuperci, morcovi, dovlecei sau țelină. Legumele se gătesc prin prăjire în ulei, coacere la cuptor sau grătar, pentru o variantă mai săracă în calorii, cu aromă de fum. Conservată pentru iarnă în borcane, se servește de obicei pe pâine sau ca garnitură la diverse preparate.

Sarmale

Chiar și turiștii străini familiarizați cu variantele de sarmale din Turcia, Bulgaria, Serbia sau alte țări din bazinul Mării Mediterane spun că cele preparate din carne din România, de obicei de porc, tocată și amestecată cu orez, ceapă, ouă, cimbru și mărar, și învelite în foi de varză murată sau viță de vie, sunt cele mai bune. Probabil datorită faptului că rețeta tradițională românească recomandă ca sarmalele să fie lăsate câteva zile pentru a absorbi aroma cărnii afumate, devenind astfel cât mai gustoase.

Preparatul este gătit într-o tavă căptușită cu varză tocată și varză murată, straturi de șuncă sau piept de porc și sarmale, toate acoperite cu mai multă varză murată și crenguțe de mărar. Se fierbe apoi într-un amestec de apă, suc de varză murată și condimente. Sarmalele se servesc tradițional cu mămăligă și smântână, oferind o explozie de arome autentice.

Ciorbă de burtă

Cunoscută ca remediu pentru mahmureală, ciorba de burtă este o supă românească îngroșată cu făină, smântână grasă și gălbenușuri de ou, colorată cu morcovi rași prăjiți sau ardei. Ingredientul principal este burta de vită, tăiată fâșiuțe. Este un preparat complex, cu arome dulci-acrișoare, onctuos și mătăsos, care se servește fierbinte, acompaniat de ardei iuți și smântână sau oțet.

De la micii suculenți, bulzul cremos și zacusca aromată, la ciorba de burtă revigorantă și sarmalele delicioase, aceste preparate sunt mai mult decât simple mâncăruri – sunt experiențe culinare memorabile.

Dacă vrei să te bucuri de delicii românești, dar o vizită în România nu se regăsește în planurile tale de călătorie, îți sugerăm să comanzi aceste specialități de la magazinele cu produse etnice românești. Vei înțelege de la prima degustare de ce bucătăria românească este atât de apreciată!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending