5 modele de ochelari de soare și cum alegi ce ți se potrivește - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Ochelarii de soare nu sunt doar o modalitate excelentă de a-ți proteja ochii de razele UV, ci pot fi, de asemenea, un accesoriu de modă grozav! Asigură-te că alegi o pereche de ochelari de calitate, care să îți protejeze ochii și să se potrivească bine feței tale.

Beneficiile ochelarilor de soare

Ochelarii de soare pot oferi multe beneficii. Purtarea acestora va proteja ochii de razele ultraviolete (UV) ale soarelui, pot reduce luminozitatea în zilele însorite și pot îmbunătăți vederea în anumite condiții, cum ar fi în timpul sportului sau atunci când te afli la volan.

Modele de ochelari de soare

1.   Ochelari de soare pătrați

Ramele pătrate pot fi apreciate ca un contur exterior: ele îți vor defini fața, scoțând în evidență pomeții. Dacă ai fața ta rotundă, ea va fi echilibrată de unghiuri drepte, așa că încearcă să eviți orice cu linii moi sau margini rotunjite. Alege ochelari de soare cu rame dreptunghiulare, de preferință mai subțiri, care au margini ascuțite sau patru colțuri cum sunt acești ochelari de soare Tom Ford pentru barbati de pe Lensa.ro

2.   Ochelari de soare rotunzi

Dacă o ramă pătrată echilibrează o față rotundă, este destul de evident că o ramă un cadru rotund echilibrează o față pătrată. Colțurile rotunjite și unghiurile moi ajută la ”îmblânzirea” liniilor ascuțite ale maxilarelor și frunțile pătrate. Căutați rame circulare cu linii blânde, dacă vrei ca fața ta să capete un aspect feminin.

3.   Ochelari de soare aviator

Spre deosebire fețele pătrate sau rotunde, care au nevoie de rame care să le echilibreze, o fața în formă de inimă arată cel mai bine cu rame care îi imită forma. Trăsăturile cele mai frumoase vor fi puse în evidență de ochelarii de soare aviator, atât de populari în urma filmului Top Gun. Proporțiile trebuie totuși echilibrate, din acest motiv, o ramă mai mică și mai subțire îți va arăta mai bine dacă trăsăturile tale sunt mai mici. Ramele care sunt mai groase sau mai mari sunt potrivite dacă ai trăsături mai dramatice.

4.   Ochelari de soare cu ochi de pisică

Dacă vrei un look excentric, de star de cinema, alege ochelarii de soare cu forma ochi de pisică (cat eyes). Aceștia au partea superioară alungită în exterior și, de cele mai multe ori, sunt colorați în nuanțe aprinse.

5.   Ochelari rotunzi, supradimensionați

Ochelarii de soare cu formă rotundă sunt de obicei mai mari, ceea ce echilibrează lungimea unei fețe ovale. Pentru a da iluzia de lățime în zona pomeților, ramele supradimensionate sunt cea mai bună opțiune. Ramele mai mici pot scoate neplăcut în evidență o față îngustă, așa că stilurile supradimensionate cele mai recomandate.

Cum să alegi o pereche de ochelari de soare

Alegerea unei perechi potrivite de ochelari de soare, care să te pună în evidență într-un mod favorabil, poate fi o misiune destul de dificilă dacă nu ai la îndemână următoarele recomandări:

1.   Forma și dimensiunea

În primul rând, ar trebui să iei în considerare ce model și ce dimensiune a ochelarilor de soare vor funcționa cel mai bine pentru forma feței tale. De exemplu, dacă ai o față rotundă, ramele ovale sau dreptunghiulare te pot ajuta la alungirea trăsăturilor. În mod similar, dacă ai o față ascuțită, ramele rotunde îți vor echilibra trăsăturile.

2.   Tipul de lentilă

Dacă vei petrece mult timp în aer liber, sunt recomandate lentilele polarizate, care pot ajuta la reducerea strălucirii și luminozității, două caracteristici care afectează vederea și cauzează oboseală ochilor.

3.   Stilul

Nu în ultimul rând, trebuie să iei în considerare ce stil de ochelari de soare îți place. Vrei o pereche mai elegantă, una sport sau niște ochelari de soare unisex? Chiar dacă multe mărci oferă această opțiune, ideal este să alegi din gamele speciale pentru bărbați sau pentru femei. Vei avea mai multe șanse ca ramele să se potrivească pe fața ta și să îți pună trăsăturile în valoare.

Nu uita să verifici dacă ochelarii au protecție UV 100% , certificată cu eticheta specială. Găsirea perechii perfecte de ochelari de soare poate necesita timp și efort, dar rezultatul final merită să nu te dai bătută prea curând!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending