Connect with us

ALL MEDIA

5 septembrie. Aniversare CLAUDIU ISTODOR, actorul împlinește 54 de ani

Avatar

Published

on

Actorul Claudiu Istodor s-a nascut la 5 septembrie 1960, in Bucuresti.

RADAR DE MEDIA ii ureaza “La multi ani!”

A absolvit in 1984 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesoarei Sanda Manu. A fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, unde a ramas pana in 1988.

S-a casatorit in timpul facultatii cu Maia Morgenstern, de care a divortat, au impreuna un fiu, actorul Tudor Aaron Istodor.

La Piatra Neamţ a jucat in spectacolul Şerifii sau nimic despre sânziene de Constantin Munteanu, regizat de N. Opritescu, alături de Maia Morgenstern, apoi la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti, in Hamlet in love, spectacol regizat de Cristian Juncu, din 1990 s-a mutat in Bucureşti.

La Teatrul National juca in Noaptea Regilor sau Ce doriţi? de William Shakespeare, s-a mutat la Teatrul Mic si a jucat in zeci de roluri, printre care: Fiul, Tatăl, Soţul- Caii la fereastră de Matei Vişniec, regia Nicolae Scarlat, Un flăcău la nuntă, Priculici, Un copil urât, Hussein, Cârmaciul corabiei- Peer Gynt de Henrik Ibsen, Alonso Quijano- Don Quijote de Mihail Bulgakov, Domnul- Cercul de Arthur Schnitzler, Boris Nikolaevici Cepurnoi- Copiii soarelui de Maxim Gorki, Sir Charles Marlow- Noaptea încurcăturilor de Oliver Goldsmith, Al doilea bărbat- Bine, mamă, da’ ăştia povestesc în actu’ doi ce se-ntâmplă în actu’ întâi de Matei Vişniec.

Au urmat Daimenor- Oameni de zăpadă de Tina Ionescu Demetrian, Odiosul domn- Trei jobene de Miguel Mihura, Florindo- Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, Karl Tile- Valsul câinilor de Leonid Andreev, Cleo- Viitorul e maculatură de Vlad Zografi, Karl Breyner/ Bruce Delamitri- Popcorn de Ben Elton, Frank Foster- Cum iubeşte cealaltă jumătate de Alan Ayckbourn, Povestitor, Tâmplar, Doamnă la curte, Primul tânăr, Arcite, Regele Alla- Povestiri din Canterbury de Geoffrey Chaucer, Ulise – Război cu Troia nu se face după Jean Giraudoux, etc.

Colaboreaza cu Teatru 74, un teatru alternativ, in comedia irlandeza Vestul singuratic.

Pe marele ecran a debutat in 1983, cu pelicula Dreptate in Lanturi.

Filme recente:
The House of Magic / Casa magicianului (2013) – Lawrence (dialog versiune română)
Sammy’s Adventures 2 / Aventurile lui Sammy 2 3D (2012) – Lulu La Morte/pescar mare/etc (versiune română)
Zambezia / Aventuri în Zambezia (2012) – Ajax (versiune dublată)

Sursa articol
Sursa foto

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending