5 sfaturi legate de pregătirea mașinii pentru toamnă - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

5 sfaturi legate de pregătirea mașinii pentru toamnă

Published

on

Ne pregătim cu pași repezi de venirea toamnei, un anotimp pe cât de frumos, pe atât de dificil din cauza ploilor dese. Dacă ai mașină, probabil știi deja că fiecare schimbare de anotimp trebuie însoțită de anumite verificări ce îți vor permite să conduci în siguranță și să păstrezi mașina în formă cât mai bună mult timp. Sunt anumite verificări și proceduri ce trebuie realizate numai la începutul unor anotimpuri și mai sunt și verificările generale, de care trebuie să ții cont neapărat.

În continuare, îți prezentăm cinci sfaturi ce te vor ajuta să te pregătești pentru toamnă fără probleme. În cazul în care mașina ta are anumite defecțiuni sau dacă vrei să verifici starea generală a acesteia, poți apela cu încredere la Bro Cars Solutions!

1.Schimbă ștergătoarele

În curând, ne vom pregăti pentru ploi dese, pentru frunze căzute și alte resturi vegetale, ce vor ajunge inevitabil pe mașină și în special pe parbriz și lunetă. Astfel, ștergătoarele vor fi folosite foarte des pentru a curăța geamurile și dacă nu sunt în stare bună, este posibil să provoace zgârieturi. Este bine să schimbi măcar o dată pe an lamelele ștergătoarelor sau ori de câte ori observi că se aud zgomote ciudate când le acționezi.

 

2.Inspectează sistemul de climatizare

După o perioadă în care probabil a funcționat la capacitate maximă, sistemul de climatizare trebuie inspectat pentru a vedea dacă este necesară completarea cu freon și dacă trebuie igienizat. Dacă este toamnă, nu înseamnă că nu îl vei mai folosi, din contră: vei utiliza foarte des funcția de dezaburirea geamurilor și nu îți dorești mirosuri neplăcute sau să aștepți minute bune evaporarea condensului.

 

3.Verifică starea anvelopelor

Probabil știi deja că anvelopele trebuie verificate cât de des posibil, iar schimbarea de anotimp este unul dintre cele mai bune motive. Toamna, distanța de frânare crește din cauza precipitațiilor și eventualelor frunze ce pot ajunge pe carosabil. De aceea, este important ca anvelopele să fie în stare excelentă.

 

4.Înlocuiește plăcuțele de frână

Tot legat de frânarea pe timp de toamnă, trebuie să menționăm și verificarea sistemului de frânare și înlocuirea plăcuțelor de frână, dacă nu ai mai făcut această operațiune de ceva timp. Astfel, vei putea frâna în siguranță chiar dacă plouă foarte tare și dacă sunt resturi vegetale pe carosabil. În plus, nu te va surprinde nici iarna cu plăcuțele de frână neschimbate, ceea ce este un mare avantaj.

 

5.Verifică toate becurile

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm și starea sistemului de iluminat. Acesta este foarte important în fiecare zi, pe tot parcursul anului, iar anotimpul rece nu trebuie să te prindă fără să inspectezi becurile. Modelele noi de mașini nu îți mai permit să schimbi chiar tu becul, deoarece este o bătaie de cap inutilă și uneori este posibil să nu reușești. Cel mai simplu este să mergi la un Bro Cars Solutions, un service auto pe Soseaua Alexandriei, ce te va ajuta nu doar cu schimbarea becurilor, dar și cu toate pregătirile pentru toamnă.

În încheiere, am vrea să știm cum îți pregătești tu mașina pentru toamnă!

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/zdI7VVYIj8w

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending