Connect with us

BUSINESS

STUDIU: 6 din 10 români sunt fericiți la job

Published

on

 

 

Peste 61% dintre angajații din România, care au participat la un sondaj derulat de eJobs, spun că sunt fericiți la actualul loc de muncă. Sondajul face parte din campania #HappyLaJob și s-a desfășurat online pe platforma eJobs.ro, cu obiectivul de a afla cât de fericiți sunt românii la job. Peste 123.000 de români, atât angajați, cât și antreprenori, directori de companii sau bloggeri din toată țara, și-au declarat nivelul de fercire prin răspunsuri la o serie de întrebări în perioada octombrie-noiembrie 2016.

Chestionarul #HappyLaJob a pornit cu întrebarea „Ești Happy?”, la care 65% dintre participanți au răspuns pozitiv. Mulțumirea la locul de muncă a fost însă evaluată prin intermediul a cinci piloni principali ai fericirii în viața profesională: pasiunea, onestitatea, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, impactul activității în cadrul companiei și evoluția în carieră.

  • Pasiune: „Ia te uită, ai ajuns la sfârșitul zilei! Dar… ai pus măcar un pic de pasiune în ce-ai făcut azi?” – 68% dintre respondenți s-au declarat pasionați de jobul lor și au confirmat că pun pasiune în ceea ce fac în fiecare zi.
  • Onestitate: „Știi cum e cu minciuna și picioarele ei scurte. Îți place cât de <pe bune> sunt lucrurile la jobul tău?” – 56% dintre participanți simt că au parte de transparență la locul de muncă.
  • Echilibru: „Reușești să-mparți cu măiestrie orele la job, ca să-ți rămână și pentru acasă?” – 63% dintre respondenți spun că reușesc să atingă un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională.
  • Impact: „A fi sau a nu fi… doar un angajat. Simți că îți lași amprenta la locul de muncă prin ce faci?” – 70%, cel mai mare procent din întregul sondaj, simt că munca lor face diferența în companie sau în societate, într-un fel sau altul.
  • Evoluție: „Hai să facem cunoștință cu tine peste 5 ani. Te vezi tot la același loc de muncă?” – 46% consideră că au locul și oportunitățile necesare pentru a evolua la job.

Pentru a vedea toate rezultatele campaniei, te invităm să intri aici. (www.ejobs.ro/happy/happy_index)

„Fericirea la job este atunci când e duminică seara și nu te gândești cu tristețe că a doua zi trebuie să te duci la birou. Dar nu numai. Este o combinație între a fi cu adevărat pasionat de ceea ce faci, a face în fiecare zi ceva care contează, a avea oportunități să ajungi mai sus pe scara ierarhică și, în același timp, a menține o viață personală echilibrată, fără a lăsa jobul să-ți fure din timpul pentru hobby-uri”, spune Laura Chiculiță, Chief Marketing Officer – eJobs România.

În ansamblu, 26% dintre respondenți s-au declarat în totalitate fericiți la locul lor de muncă, din toate punctele de vedere, în timp ce mai puțin de 10% dintre participanții la sondaj au răspuns negativ la toate întrebările. Dintre cei care spun că se bucură de echilibru între viața personală și cea profesională, 4 din 10 menționează că își doresc să poată avea un impact mai mare în companie sau în societate prin munca lor. În același timp, o treime dintre cei care nu văd impactul muncii lor sunt totuși foarte pasionați de ceea ce lucrează zi de zi

Sondajul #HappyLaJob a avut și o componentă deschisă, opțională, în care respondenții au descris ce înseamnă pentru ei fericirea la job. Mulți dintre angajații și antreprenorii care au participat la sondaj au lăsat și testimoniale.

„Fericirea cred că este relativă pentru fiecare persoană în parte și cred că se măsoară în grade de liniște, confort și siguranță”, a scris Livia Porfire, Recruitment Specialist în cadrul Flanco. „Când există un sens în viață. Când ce faci tu înseamnă ceva pentru propria ta persoană și te reprezintă și ajunge în niște straturi ale sufletului tău, care contează într-un fel”, a spus și Oana Titică, antreprenor Chicineta. Sau „faptul că lucrez cu oameni mișto, care nu se tem să încerce idei noi și să se autodepășească, care gândesc <în afara cutiei>. Fac ceea ce îmi place și învăț în fiecare zi”, după cum a scris și Ciprian Maxim, designer grafic.

Campania „#HappyLaJob: Un demers pentru fericire-n Univers”, derulată de eJobs, face parte dintr-o inițiativă strategică amplă pentru creșterea nivelului de fericire față de viața profesională din România. eJobs a ridicat o întrebare în jurul căreia gravitează multe decizii, atitudini și acțiuni din viața de zi cu zi și din carieră și anume dacă „Ești fericit?”. eJobs.ro propune aproape 30.000 de joburi celor care răspund negativ sau care ar vrea să fie mai mulțumiți de locul lor de muncă.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Producătorul URBB a lansat pe piața locală Carlsberg 0,0%, probabil cea mai bună bere fără alcool din lume

Published

on

 

UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD (URBB) și-a extins portofoliul din România, aducând #șiaici noua bere fără alcool Carlsberg 0,0%, un sortiment super premium, cu un gust echilibrat de malț, ușor amărui, cu aromă distinctă și plăcută de hamei proaspăt și cu un conținut redus de calorii – 15kcal/100 ml.

Decizia de a lansa un produs fără alcool pe piața de bere din România, în segmentul super premium, vine ca o consecință firească pentru trendul pozitiv de creștere de care se bucură piața pe segmentul non-alcoolic. Carlsberg 0,0%, cu un gust echilibrat de malț și hamei, oferă  totodată o alternativă pentru consumatorii noștri de a servi un produs cu un conținut scăzut de calorii. Probabil cea mai bună bere fără alcool din lume poate fi savurată #șiaici, fie că ești la birou, în pauza de masă sau în mașină, în parc sau în drum spre o ieșire la munte”, a spus Paul Markovits, Vicepreședinte Marketing, URBB.

Carlsberg 0,0% alcool este o extensie a brandului internațional super premium Carlsberg, cu o tradiție de peste 170 de ani, devenit sinonim cu calitatea.

În procesul de preparare a berii Carlsberg 0,0% alcool sunt folosite doar ingrediente naturale – hamei, malț de calitate superioară și apă proaspătă. Lichidul astfel obținut este un produs cu 0% alcool, care păstrează același gust și aceeași calitate Carlsberg ce oferă recunoaștere brandului în întreaga lume.

Produsul este disponibil în toată țara, în horeca și retail-ul modern, în varianta de ambalaj din sticlă nereturnabilă de 0,33l, cât și la cutie de 0,5l prevăzută cu folia specială din aluminiu, dedicată protecției împotriva factorilor externi, soluție inovatoare aplicată de URBB pe toate cutiile de bere produse în România din portofoliul său.

Despre Carlsberg

Brandul Carlsberg a fost lansat pe piaţa din România în anul 2001, iar în prezent deţine o poziţie puternică pe segmentul super premium, remarcându-se ca un brand cu tradiţie în calitatea absolută şi participând activ la crearea unor momente unice în viaţa consumatorilor.

 

Despre URBB

URBB este unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală și singurul berar din București dezvoltat printr-o investiție Greenfield. URBB oferă consumatorilor produse de cea mai înaltă calitate, printr-un portofoliu format din mărci premium și superpremium, internaționale și românești, care include și o selecție variată de beri speciale. În prezent, portofoliul include: Tuborg, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Holsten, SKOL, SKOL Nepasteurizat, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner Hefe Weissbier, Weihenstephaner Vitus, Grimbergen Ambrée, Grimbergen Blanche, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti, Bucur – bere de bulevard, cidrul premium Somersby şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Published

on

 

Otelul inoxidabil este adesea considerat cel mai bun dintre cele mai bune atunci cand vine vorba de vase de bucatarie. Folosit in gospodariile si bucatariile din intreaga lume si de bucatarii profesionisti, exista si cateva motive pentru care oalele din otel inoxidabil sunt o alegere buna. Exista si cateva minusuri, dar acestea sunt in general umbrite de avantaje.

Ce este otelul inoxidabil?

Otelul este un aliaj de fier, in mare parte, combinat cu pana la 1,7% din greutate de carbon. Otelul este mult mai puternic decat fierul simplu, dar poate rugini si coroda. Pentru a-l face rezistent la rugina si coroziune, este combinat cu crom si alte elemente pentru a forma otel inoxidabil.

Otelul inoxidabil, in cea mai simpla forma, este un aliaj de otel cu 10,5% sau mai mult de crom in greutate. Cromul face ca otelul inoxidabil sa fie „pasiv” (adica non-reactiv) prin combinarea cu oxigenul si formarea imediata a unui strat de oxid de crom care impiedica oxidarea (adica ruginirea) fierului prezent in otelul inoxidabil. Cu cat continutul de crom este mai mare, cu atat rezistenta la coroziune a otelului inoxidabil este mai mare.

Cantitatea de crom din otel inoxidabil variaza in functie de utilizare. Otelul inoxidabil isi ia numele de la faptul ca nu pateaza sau nu rugineste ca otelul. In otel inoxidabil se adauga si alte elemente precum molibdenul, nichelul si azotul.

Oalele si, in general, vasele de gatit din otel inoxidabil sunt foarte apreciate. Acestea pot fi achiztionate ca produse separate sau ca seturi de oale de la magazine specializate precum kitchenshop.ro. Este indicat sa achiztionati astfel de articole din locatii speciale, deoarece doar asa veti avea o garantie a calitatii si a rezistentei in timp. Seturile contin del a 3 pana la 12 piese, pentru utilizari si cu marimi diferite, toate necesare in orice bucatarie moderna si functionala.

De ce sunt recomandate oalele din inox?

Avantajele ustensilelor din otel inoxidabil includ:

  • Durabilitate. Otelul inoxidabil tinde sa fie foarte rezistent. Acest tip de vase nu rugineste si nici nu pateaza. Otelul inoxidabil este, de asemenea, rezistent la zgarieturi. Este practic imposibil de distrus. In general, este foarte usor de curatat. Aceasta ustensila este sigura pentru a fi bagata in masina de spalat vase, poate sta in frigider la temperaturi mici si multe altele.
  • Conservarea aromelor. Un vas sau o oala din inox tinde sa nu-si elimine niciuna dintre proprietatile sale metalice in alimente. Acest lucru inseamna ca vesela in sine nu afecteaza calitatea aromelor. De asemenea, intrucat tinde sa nu aiba un invelis protector, antiaderent, nu exista riscul ca acest material sa se desprinda in alimente.

  • Capacitate de transfer la caldura. Cand avem oale din otel inoxidabil de calitate superioara, precum cele de la kitchenshop.ro, o baza de aluminiu sau cupru este utilizata pentru a imbunatati transferul la caldura. Aceasta asigura o gatire uniforma a alimentelor. Atunci cand vasele de gatit sunt bine facute, proprietatile in ceea ce priveste gatitul pot fi aproape imposibil de egalat sau de depasit.

  • Aspect. Otelul inoxidabil este destul de frumos si este usor de mentinut acel aspect. Finisajul oglindit are nevoie doar de o frecare sau stergere blanda pentru a-l face sa straluceasca.

  • Reciclabil. Otelul inoxidabil este complet reciclabil. Daca o tigaie reuseste sa fie distrusa, ea poate fi salvata prin alte mijloace. Acest lucru face ca otelul sa fie una din materiile preferate ale celor care se ocupa de reciclari.

Cu cat otelul inoxidabil este mai bun, cu atat tinde sa fie mai scump. Totusi, trebuie sa luati in considerare faptul ca un set foarte bun de vase inox poate dura o viata. Multi oameni considera ca aceasta este o achizitie unica, care merita investitia.

Cand sunt alese seturi de oale din otel inoxidabil, exista cateva sfaturi de curatare. In general, inoxul trebuie spalat dupa utilizare pentru a evita orice risc, oricat de mic, de patare. Curatarea de baza in chiuveta sau in masina de spalat vase va functiona. Pentru a va asigura ca finisajul ramane frumos, folositi un curatator obisnuit de metale pe partea exterioara a oalei. Mancare lipita se va elimina, in general, cu putin detergent. Nu utilizati o perie de sarma pentru ca veti distruge oala.

Vesela din otel inoxidabil este o achizitie excelenta. Este preferata gospodinelor si a bucatarilor profesionisti din intreaga lume pentru durabilitatea, frumusetea si calitatile de conservare a gustului alimentelor. Desi cele mai bune vase pot fi mai scumpe decat alte optiuni, va asiguram de faptul ca aceasta cheltuiala merita!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Certificatul energetic: ce este, cât costă şi de unde se obţine

Published

on

 

Certificatul de performanţă energetică (certificatul energetic) este  un document tehnic care atestă performanța energetică a unei clădiri, comparând-o cu clădirea de referinţă stabilită în metodologie.

Actul se eliberează de către un auditor energetic atestat în urma unei solicitări făcute de proprietarul/ dezvoltatorul/investitorul/administratorul (după caz) unui imobil sau a unei unităţi de clădire şi cuprinde, de asemenea, clasa de performanță energetică şi nota energetică atribuită în urma calculului.

Practic, din acest document reiese cât de eficientă  este o clădire în consumul resurselor energetice pentru a oferi un confort sporit.

Prin urmare, tendinţa tuturor este către o locuinţă cât mai eficientă energetic, pentru reducerea costurilor.

Mulţi oameni ajung să solicite astfel de documente doar atunci când vor să vândă sau să închirieze o clădire sau o unitate de clădire, întrucât acestea sunt prevederile legale.

Totuşi, documentul se poate dovedi foarte util şi în alte situaţii, de exemplu când proprietarii clădirilor sau unităţilor de clădire  doresc să analizeze costurile pentru întreţinerea clădirii, solicitând serviciile unui auditor energetic.

Astfel, aceştia vor primi recomandări cu privire la modul în care pot reduce costurile şi ce aspecte au de îmbunătăţit în contextul unor renovări viitoare.

Cum se obţine certificatul energetic?

Demersurile necesare sunt foarte simple. Proprietarul/ dezvoltatorul trebuie să se adreseze unui auditor energetic atestat.

Acesta va îi comunica ce documente sunt necesare (în funcţie de specificul clădirii) şi va fixa o dată pentru vizită la imobil.

În cadrul aceste vizite, expertul va culege diferite date necesare calculului său şi va face măsurători.

În linii mari, cel mai adesea, auditorii solicită următoarele acte:

  • planul apartamentului/clădirii;
  • planurile de situaţie, pe nivele, secţiuni transversale şi longitudinale pentru clădiri.

Printre datele culese, cele mai importante sunt:

  • anul aproximativ al executării construcţie;
  • starea faţadei;
  • orientarea cardinală;
  • tipul tâmplăriei, mai ales pe partea exterioară;
  • grosimea pereţilor exteriori;
  • prezența și starea izolaţiei;
  • numărul punctelor de apă;
  • prezența apometrelor şi a repartitoarelor;
  • înălţimea liberă în încăperi;
  • starea balcoanelor, închise sau deschise;
  • prezența subsolului şi a podului;
  • existența, tipul centralei şi caloriferelor etc.

Auditorul calculează consumul mediu anual pentru încălzire, alimentare cu apă caldă de consum, ventilare, climatizare şi iluminat artificial, făcând ulterior o medie în baza căreia încadrează locuinţa evaluată într-una din clasele de performanță energetică.

Acestea sunt notate cu litere de la A la G, după performanțe, clasa A fiind specifică locuinţelor cu cea mai mare eficienţă din punct de vedere energetic.

De asemenea, locuinţei îi este atribuită o notă energetică, cu o valoare cuprinsă între 1 şi 100. O notă mai mare înseamnă o clădire sau unitate de clădire care asigură confort la costuri cât mai mici.

În concluzie, acest certificat este un document foarte util, mai ales pentru cei care intenţionează să cumpere sau să închirieze o locuinţă.

Analizând acest document, viitorii proprietari/chiriaşi pot estima cât vor cheltui anual cu întreţinerea, solicitând eventual un preţ mai mic de vânzare pentru locuinţele neperformante energetic, ce necesită investiţii majore pentru modernizare și cheltuieli lunare mari de exploatare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: