Connect with us

A-Z NEWS

6 februarie. Aniversare DAN BĂLAN, artistul împlineşte 36 de ani

Published

on

Reclame

Dan Bălan s-a născut pe 6 februarie 1979, în Chișinău.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulţi ani!”

Este un cântăreț moldovean cu cetățenie română care trăiește în prezent la New York City.

Dan Bălan a făcut performanță în numeroase genuri muzicale încă de la o vîrstă fragedă, iar în 1999 a avut un rol esențial în alcătuirea trupei O-Zone.

Lansarea primului lor album a avut loc în anul 1999. În 2001 se mută în România și semnează cu Cat Music. O-Zone a atins succesul internațional cu o serie de single-uri, printre care se numără “Despre Tine” și „Dragostea Din Tei”.

“Dragostea din Tei” a fost pe locul 1 în topuri în peste 30 de țări din întreaga lume, a obținut locul 3 în topul vânzărilor în clasamentul din Marea Britanie și a vândut peste 12.000.000 de exemplare în întreaga lume.

Acesta a fost unul dintre cele mai vândute single-uri din întreaga Europă și Japonia în 2004 și 2005, și a fost preluat de peste 200 de artiști în 14 limbi diferite. Tot odată acesta a fost cel mai bine vândut album O-Zone – obținând multiple discuri de platină în 2004 – vândut în peste 3.5 milioane de exemplare şi a avut un succes enorm în Japonia

După succesul obținut cu O-Zone, Dan Balan a urmat o carieră solo, mutându-se la Los Angeles. A lucrat cu producătorul Jack Joseph Puig, cu care au mai colaborat anterior și John Mayer, Sheryl Crow, No Doubt și The Rolling Stones.

În 2006 Dan Bălan se reinventează ca alter ego-ul său, sub numele Crazy Loop, lansînd single-ul “Mm-ma-ma”.

Videoclipul său, regizat de Marc Klasfeld, a fost lansat în toamna anului 2007 în toată Europa și a fost votat cîntecul anului de către fani.

În decembrie 2007, Dan lansează de asemenea albumul Crazy Loop, numit The Power of Shower. Cântecul “Crazy Loop” a ajuns numărul 1 în topurile din România și Republica Moldova. Iar în anul 2008 lansează un videoclip pentru cântecul Joanna (Shut Up!).

În 2010 lansează un nou single numit “Chica Bomb” sub propriul nume: Dan Bălan. A fost înregistrat în Statele Unite și este însoțit de un videoclip regizat de Hype Williams, care a lucrat la videoclipurile lui Missy Elliot, Kelis, LL Cool J si Jay Z.

In 2013, dupa ce a lansat nenumărate hituri în Rusia, Dan Bălan, a revenit pe piața muzicală internațională cu un nou single incendiar, “Lendo Calendo”, cântat împreună cu talentata artistă Tany Vander și rapperul Brasco!

Viaţa personal a lui Dan Bălan a stârnit mereu interesul presei. Totuşi interpretul a ştiut cum sa-şi ferească alesele de ochii lumii şi s-a concentrate mai mult pe carieră.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending