Connect with us

LIFE STYLE

6 lucruri de care să ții cont pentru a avea o vacanță minunată alături de copilul tău

Dacă te pregătești să pleci într-o vacanță alături de copilul tău, iată câteva lucruri de care ai putea ține cont.

Published

on

Sursa foto: Pexels.com
Reclame

Vacanțele alături de copii pot constitui, de cele mai multe ori, o adevărată provocare. În general, acestea necesită o planificare atentă și e foarte probabil ca pentru tine, ca părinte, să nu se resimtă neapărat ca un concediu și să nu reușești să te odihnești așa cum poate ți-ai propus de dinainte.

Totuși, există niște lucruri de care, dacă ții cont, este foarte probabil să reușești să ai o vacanță minunată alături de copilul tău.

1. Alege o destinație potrivită

Atunci când planifici o vacanță, este ușor să fii prins în entuziasmul de moment și să îți conturezi un traseu cu toate obiectivele turistice pe care poți să le vezi într-o anumită locație. Doar că, atunci când ai un copil, din punct de vedere logistic este mult mai dificil să atingi toate obiectivele, pentru că micuțul nu va avea răbdare să viziteze o sumedenie de puncte turistice și este indicat să îi respecți programul de odihnă. Vacanțele la mare, de exemplu, pot fi o idee mai potrivită decât cele care presupun vizitarea unor orașe sau locuri noi, pentru că apa este un prilej perfect de distracție pentru copii, iar aceștia nu vor fi nevoiți să vadă un flux atât de mare de locuri și de oameni într-un timp scurt, fiind obositor pentru ei. 

2. Protejează-i pielea

Fie că mergeți la mare, fie că mergeți la munte sau vizitați un oraș, asigură-te că ai la tine un spray protectie solara pentru copii cu SPF50, cu care îl dai zilnic și i-l reaplici frecvent. Este foarte important să îi ferești pielea de razele soarelui, să nu petreceți timp afară în intervalul în care razele sunt cel mai puternice și, de asemenea, să fie îmbrăcat adecvat – este recomandat să aibă o pălărie pe cap care să îl protejeze de efectele nedorite ale soarelui. 

3. Fii flexibil

Chiar dacă ai un plan bine stabilit de dinainte, flexibilitatea este extrem de importantă într-o vacanță cu copilul, pentru că lucrurile nu vor funcționa exact așa cum te-ai aștepta. Este important însă să te adaptezi situațiilor noi care apar și să accepți faptul că activitățile planificate de acasă și programul pe care l-ai stabilit se va putea schimba uneori complet, ceea ce nu ar trebui să fie un motiv pentru care vacanța să nu mai fie distractivă. 

De asemenea, atunci când stabilești programul de acasă, încearcă să găsești și alternative. Îți va fi mai ușor în felul acesta în multe dintre situații și vei reuși, astfel, să fii flexibil. 

4. Ia-ți măsuri de precauție

Este indicat ca, în vacanțe, să aveți o asigurare medicală, pentru că situațiile neplăcute pot apărea din senin. De asemenea, asigură-te că ai în bagaj medicamente potrivite – de la cele pentru alergii, la cele pentru răceli, febră, dureri și nu numai. Asigură-te și că locurile pe care le vizitați împreună cu copilul sunt sigure și sunt potrivite vârstei lui și, de asemenea, ai grijă la mâncarea pe care acesta o consumă. 

5. Relaxați-vă

Alege să dormi alături de copil la somnul de prânz, plimbați-vă la pas domol; vacanța voastră nu trebuie să fie ceva stresant, în care să vă impuneți să vizitați cât mai multe obiective și să vă plimbați cât mai mult. Important este să fiți împreună și să vă bucurați de ceea ce trăiți. 

6. Fii blând și înarmează-te cu răbdare

Într-o vacanță cu copilul, răbdarea poate fi cheia. Chiar dacă va fi obositor și, pe alocuri, enervant și frustrant, încearcă să fii blând, să ai o atitudine pozitivă și să te adaptezi nevoilor copilului tău.

Așadar, chiar dacă vacanțele pentru părinți nu sunt nicidecum un prilej de relaxare, pot fi însă un motiv de bucurie. Creați-vă amintiri de neuitat împreună și bucurați-vă de ceea ce trăiți, ținând cont, evident, de măsurile de siguranță și fiind adaptabili și flexibili atunci când vine vorba de neprevăzut. 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending