Connect with us

ALL MEDIA

6 mai. Aniversare GEORGE CLOONEY, actorul împlinește 54 de ani

Published

on

George Clooney, născut pe 6 mai 1961, este un actor, producător și regizor de film american.

RADAR DE MEDIA II UREAZA LA MULTI ANI!

Primul său rol important a fost în 1984 în sitcomul de scurtă durată “E/R” (a nu se confunda cu ER, drama în care Clooney, de asemenea, a jucat un deceniu mai târziu). El a jucat un îngrijitor în seria “The Facts of Life”. El a jucat rolul unui detectiv pe nume Bobby într-un episod din “Golden Girls”.

După ce a părăsit “ER”, Clooney a jucat in importante succese la Hollywood, cum ar fi “The Perfect Storm” și “O Brother, Where Art Thou?”. În 2001, el a facut echipa cu Soderbergh din nou pentru “Ocean’s Eleven”, un remake al anilor 1960, “Rat Pack”, filmul cu același nume. Până în ziua de astăzi, acesta rămâne cel mai comercial film de succes a lui Clooney , câștigând mai mult de 444 milioane dolari în întreaga lume. Filmul a dat naștere la două continuări în care a jucat Clooney, “Ocean’s Twelve” în 2004 și “Ocean’s Thirteen” în 2007.

În 2001, Clooney a fondat studioul de producție Secțiunea Opt cu Steven Soderbergh.

El și-a făcut debutul regizoral în 2002 cu “Confessions of a Dangerous Mind”, o adaptare a autobiografiei producătorului de televiziune Chuck Barris. Deși filmul nu a a ieșit bine la box-office, directorul Clooney a fost lăudat printre critici și spectatori deopotrivă.

În 2005, Clooney a jucat in “Syriana”, care sa bazat vag pe fostul agent CIA, Robert Baer și memoriile sale de când era agent în Orientul Mijlociu. În același an a regizat, produs și jucat în “Good Night” si “Good Luck”, un film despre un jurnalist de televiziune Edward R. Murrow din anii 1950.

Ambele filme au avut aclamații critice. La Premiilor Oscar din 2006, Clooney a fost nominalizat pentru Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu original pentru “Good Night”, precum și “Good Luck”, precum și ca cel mai bun actor în rol secundar pentru “Syriana”. El a devenit prima persoană din istorie care urmează să fie nominalizat la Oscar pentru că a regizat un film și a jucat în altul în același an.

Clooney a apărut în “The Good German”, un film regizat de Soderbergh.

Actorul a fost adeseori adus în atenția publicului pentru relațiile sale amoroase. In anul 1989, acesta s-a căsătorit cu actrița Talisa Balsam, însă căsnicia lor a durat numai până în anul 1993. De atunci, actorul nu s-a mai recăsătorit, insă fiecare relație a sa a fost umbrită de logodne secrete și de amestecul mass-media în viața sa personală.

Printre iubitele sale celebre s-au numărat modelul Lisa Snowdon, actrița Elisabetta Canalis, actrița Kelly Preston sau actrița Renne Zellweger.

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending