Connect with us

Business

6 pasi de urmat pentru preluarea unei masini in leasing

Avatar

Published

on

Preluarea unei masini care a fost deja achizitionata printr-un program de leasing poate reprezenta o alegere inspirata, insa, la fel de bine, poate duce la situatii care iti vor da multe dureri de cap.

In acest articol vorbim despre pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a prelua, in mod legal, un autoturism care inca se afla in perioada desfasurarii unui contract de leasing.

Vorbim, in principiu, despre un transfer de bunuri care tine mai mult de o serie de procese birocratice, prin care te angajezi sa preiei ratele de leasing ramase de platit la un autoturism achizitionat in leasing, de un proprietar anterior.

Beneficii ar fi, in urma acestui proces, si tin in general de pret, flexibilitate financiara si de timp, dar si de obtinerea unor facilitati extra, cum ar fi sume de bani in plus, primite de la vechiul proprietar.

Cu toate acestea, sfatul nostru este ca, in ciuda beneficiilor (in mare parte de ordin financiar) pe care crezi ca le poti obtine de pe urma unui astfel de proces, sa optezi, totusi, pentru achizitia unei masini in leasing noua, luata direct de la o companie de profil.

Dar, astazi vom vorbi despre prima varianta, propusa si ca subiect principal in acest material, si anume care sunt pasii necesari de urmat pentru a prelua o masina pentru care proprietarul inca plateste ratele de leasing.

Ei bine, sunt 6 etape de parcurs, pasi care implica foarte putina birocratie, semnarea unui contract, plata unor taxe si, cel mai important, obtinerea acordului firmei de leasing.

Haide sa vedem ce ai de facut pentru a prelua un autoturism care este inca sub contract de leasing semnat de altcineva.

Pasul #1 – Trebuie sa gasesti persoana de la care vrei sa preiei leasing-ul

Este un pas normal, iar daca ai pus deja ochii pe un autoturism, nu mai trebuie decat sa te intelegi cu proprietarul si sa-l convingi isi dea acordul pentru cedarea masinii in termenii propusi de catre tine.

Asigura-te, insa, ca autoturismul se afla intr-o stare de functionare buna. In acest caz, aloca-ti o marja generoasa si incearca sa analizezi starea tehnica a masinii ca o promisiune sa masina va functiona corespunzator nu doar astazi, sau pana saptamana viitoare, ci ca totul va fi ok pentru o perioada lunga de timp.

Daca nu faci asta, risti sa ramai si cu un morman de fiare, si cu ratele de leasing de plata.

Pasul #2 – Depune cererea de cesiune

Dupa ce ati convenit asupra conditiilor de preluare a autoturismului, trebuie sa intocmesti o cerere de cesiune si sa o trimiti firmei de leasing, impreuna cu alte documente necesare unei astfel de proceduri.

Pasul #3 – Trebuie sa obtii acordul firmei de leasing

Compania de leasing va analiza cererea ta, dar si sansele ca tu sa fii in masura sa preiei contractul de leasing. Daca furnizorul de leasing este de acord, acesta va aproba cesionarea contractului de leasing dintre ea (compania de leasing, de exemplu: Auto Schunn Romania) si vechiul proprietar.

Pasul #4 – Semnezi contractul de novatie

Dupa ce compania agreeaza noile conditii si isi da acordul, urmeaza semnarea unui contract de novatie, adica a unui contract care garanteaza trecerea leasing-ului de la vechiul proprietar, catre tine.

Acest contract de novatie va fi semnat catre toate cele 3 parti implicate, si anume de catre tine, de catre vechiul proprietar si de catre firma de leasing.

Pasul #5 – Platesti taxa de novatie

Dupa semnarea contractului, trebuie sa achiti taxa de novatie, o taxa care, de regula, reprezinta 2% din valoarea sumei care a mai ramas de plata la leasing, conform contractului.

Celelalte taxe pe care le vei avea de platit sunt, printre altele, taxa de inmatriculare si taxa pentru obtinerea certificatelor constatatoare de la Registrul Comertului, dar si eventuale rate de leasing ramase restante.

Pasul #6 – Intri in posesia masinii

Pasul mult asteptat, preluarea autoturismului de la vechiul proprietar si instalarea ca nou proprietar al masinii.

Tine cont, insa!

Inainte de a incepe demersurile de preluare a unui contract de leasing, asigura-te ca masina este intr-o stare buna de functionare, iar gradul de uzura al autoturismului este redus. Cel mai bine, obtine acordul vechiului proprietar de a merge impreuna cu masina la un service, pentru o analiza complete a starii tehnice.

 

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Studiu

Digi24 este în topul celor mai de încredere branduri conform Institutului Reuters

Avatar

Published

on

            Digi24 se menține pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai de încredere branduri, conform Digital News Report realizat de Institutul Reuters. În plus, Digi24.ro se situează printre cele mai urmărite și credibile surse de informare din online.

 

Conform raportului Digital News Report, lansat de Institutul Reuters şi Universitatea Oxford, 71% dintre respondenți consideră că Digi24 reprezintă un brand media de încredere și rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai urmărite instituții de presă din țară.

Postul de știri Digi24 se menține în topul realizat de Institutul Reuters, al doilea cel mai de încredere și urmărit post de televiziune din România, dar și primul post de știri din acest clasament. Astfel, 44% dintre telespectatori aleg săptămânal platforma TV a Digi24.

Platforma Online este de asemenea, în topul celor mai urmărite surse de informaţie, ocupând poziția a treia, cu 30% dintre utilizatori care se informează de pe site-ul sau aplicația digi24.ro.

Raportul se bazează pe o cercetare realizată în 40 de ţări şi la care au participat peste 80.000 de consumatori de ştiri. În România, sondajul a fost făcut în perioada ianuarie-februarie 2020, pe un eșantion de 2.017 persoane, cu o distribuție mai mult urbană, având o marjă de eroare +/-2,18%.

            „Digital News Report de la Reuters Institute, din acest an confirmă un trend general către o lume a știrilor mai digitalizată, dominată de platforme, având în centru dispozitivele mobile; în plus, există dovezi că unii editori de materiale deosebite, premium, se bucură de o creștere a abonamentelor. (…)

Încrederea în mass-media crește timid în 2020, față de 2019, România fiind pe locul 19, din 40 de piețe de media, cu 38 la sută din audiențele digitale care declară că au încredere în presă, în general. Digital News Report demonstrează că încrederea în presă este influențată de evoluțiile sociale și de gradul de divizare al unei societăți, iar în România, anul 2019, în comparație cu alte țări, a fost un an fără evenimente politice, economice sau sociale deosebite…, se mai arată în secţiunea pentru România a raportului.

Comentarii

Continue Reading

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0